banner
תכנית אפולוניה חוזרת לותמ"ל- יהושע דיאמנט // צילום מירב בן לולו
יהושע דיאמנט // צילום מירב בן לולו

בית המשפט המחוזי בתל אביב החזיר את תכנית אפולוניה לדיון של הותמ"ל

בא כוחם של בעלי הקרקעות בתוכנית, עו"ד יהושע דיאמנט: תקדים שמכיר ומעגן את זכויות בעלי הקרקע הפרטיים לקבל זכויות בניה במסגרת איחוד וחלוקה

תכנית אפולוניה חוזרת לותמ"ל

בפסק דין שניתן בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בעקבות עתירה שהגישו בעלי הקרקעות הפרטיים באמצעות עו"ד יהושע דיאמנט נגד תכנית הבניה באפולוניה, הורה בית המשפט על ביטול אישור התכנית והשבתה לשולחן הותמ״ל, על מנת שתדון פעם נוספת בשאלת הפקדתה, זאת לאחר קבלת סקר סיכונים מלא.

הפקעה ללא כל פיצוי

התכנית המדוברת מייעדת את מתחם תע"ש, אשר נמצא בבעלות המדינה, לבנייה של אלפי יחידות דיור, 3 מלונות שטחי מסחר וגן לאומי, וזו אושרה לאחרונה בהליך מזורז על ידי הוועדה הארצית לתכנון ולבניה של מתחמים מועדפים לדיור. לפני מספר חודשים הוגשה על ידי מאות בעלי קרקעות פרטיות באזור עתירה נגד התכנית באמצעות משרד עורכי הדין יהושע דיאמנט ועו"ד יעקב כהן. על פי תכנית אפולוניה שאישרה הותמ"ל, יועדו לבנייה ולמסחר דווקא אותן קרקעות שבבעלות המדינה במתחם תע"ש, על מפגעיו הזיהומיים החמורים.

מנגד, לטענת העותרים, הקרקעות שבבעלות פרטית שבסמוך למתחם תע״ש, בהן אין כל מפגע תברואתי – נותרו בחלקן כשטחים פתוחים ולא נכללו בתכנית וחלקן האחר, בשטח של כ-200 דונם, והן יועדו להפקעה במסגרת התכנית ללא כל פיצוי, לצורך הרחבת כביש החוף והקמת מחלף שיחבר את כביש החוף עם כביש 531, באופן שדרכים אלו ישמשו את אותה שכונת דירות יוקרה ואזורי מסחר שתוקם על הקרקעות שבבעלותה הבלעדית של המדינה.

בית המשפט מגיב על החלטת הותמ"ל

בית המשפט ציין כי החלטת הותמ"ל נועדה בעיקר כדי לשרת את תושביה העתידיים של שכונת אפולוניה, וכי מאחר ויש זיקה ברורה בין המחלף שיוקם לבין השכונה החדשה המוקמת בהרצליה, יש מקום לשקול אפשרות הליכי איחוד וחלוקה למקרקעי העותרים. כאמור, בית המשפט ביטל את החלטת הותמ"ל והורה להשיבה לדיון בותמ"ל, לאחר קבלת סקר סיכונים מלא. במסגרת זו תשקול הותמ"ל לצרף את מקרקעי הבעלים הפרטיים לתכנית אפולוניה במסגרת איחוד וחלוקה מחדש, ולהעניק להם זכויות בניה במתחם אפולוניה.

עו"ד יהושע דיאמנט:

"יש לברך על החלטת בית המשפט ולציין כי בית המשפט בדק את שיקולי הותמ"ל באופן יסודי ביותר. פסק הדין עושה צדק עם הבעלים הפרטיים. מדובר בפסק דין תקדימי, אשר מכיר ומעגן את זכויות בעלי הקרקע הפרטיים לקבל זכויות בניה במסגרת איחוד וחלוקה. מן הראוי לציין כי בשנים האחרונות אנחנו רואים הצעות רבות לרפורמה במערכת התכנון והבניה, תחת האמירות שהמערכת איטית ומלאה ביורוקרטיה, ובאצטלה זו נבנו גם 'מסלולים עוקפים' כמו הותמ”ל. לותמ"ל יש סמכויות רחבות מאוד ובכוחה לאשר 3,000 יחידות דיור בהליך קצר, תוך התעלמות מהיבטים רבים שיש לשקול כגון היבטים תכנוניים, קנייניים, סביבתיים וכיוצ"ב".

 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות