banner
אליכין // צילום: ניסן סאבא
אליכין // צילום: ניסן סאבא

האם אליכין בדרך לאיחוד עם עמק חפר?

למרות התנגדותן הנחרצת של המועצות, מינהל התכנון ממליץ לאחד אותן. עזורי שרוני: "יכולים להחזיק את עצמנו בכוחות עצמנו"

זיו גולדפישר 26.05.2025

מינהל התכנון ממליץ על מהלך שכזה, למרות התנגדותן של שתי הרשויות המקומיות. חוות דעת ששלח המינהל לוועדת חקירה לבחינת מעמד מוניציפלי ולבחינת איחוד רשויות מקומיות שמינה משרד הפנים תומכת באיחוד הזה, אך ראש מועצת אליכין מבהיר: "אנחנו יכולים להחזיק את עצמנו בכוחות עצמנו".

לפני כשנה מינה משרד הפנים ועדת חקירה לבחינת מעמד מוניציפלי ולבחינת איחוד רשויות מקומיות כדי לבחון את איחודן של רשויות מקומיות קטנות. בין השאר, הוועדה בחנה את איחוד המועצה המקומית אליכין עם המועצה האזורית עמק חפר או עם עיריית חדרה. אליכין, הסמוכה לחדרה, היא מועצה מקומית קטנה, המונה כ-3,800 תושבים. 

בחוות דעת ששלח לוועדה, מינהל התכנון מביע תמיכה באיחוד בין אליכין לעמק חפר. בחוות הדעת נכתב כי אין היגיון תכנוני תפקודי לצרף את אליכין לחדרה. מנגד, נכתב כי הישוב אליכין בתא שטח אשר מאופיין כמרחב כפרי, שבו פרוסים יישובי ושטחי המועצה אזורית עמק חפר. עוד נכתב כי היישוב מונה כ- 3,800 תושבים בדומה לגודלם של מספר ישובים בתחום המועצה מקומית עמק חפר, דבר שיאפשר בין היתר מתן שירותים באופן ראוי ויקל על הצלחת האיחוד. "מינהל התכנון רואה בחיוב את איחוד מ.מ אליכין עם מ.א. עמק חפר וסבור כי לא נכון לאחד את מ.מ. אליכין עם עיריית חדרה", נכתב.

עזור שרוני // צילום רני גוב | Depositphotos
עזור שרוני // צילום רני גוב | Depositphotos

ומה אומרים באליכין? ראש המועצה, עזורי שרוני מסר ל"מגדילים": "אנחנו מתנגדים לאיחוד. אנחנו חושבים שאליכין צריך להישאר עצמאי. אנחנו יישוב קטן שנמצא בשלב של התפתחות ושל גדילה ושל צמיחה. אנחנו כרגע מתנגדים לכל המהלך של איחוד אליכין עם כל רשות כזו או אחרת, ואנחנו סבורים שאנחנו יכולים להחזיק את עצמנו בכוחות עצמנו, ושאם יהיה איחוד, חלילה, השירות לתושב ייפגע".

גם בעמק חפר, כאמור, מתנגדים למהלך איחוד עם אליכין. במצגת ששלחו לוועדה נכתב כי "אליכין הינה בעלת אופי ומאפיינים עירוניים שרק ילכו ויתחזקו עם מגמת הפיתוח המואצת של יישוב זה וזאת בניגוד מוחלט לאופיה הכפרי-קהילתי של המועצה האזורית עמק חפר. למועצה האזורית עמק חפר מטלות עצומות בשמירה על המרחב, בטיפול ביישובים רבים, לרבות יישובים גדולים כמו בת חפר. קליטה של יישוב גדול נוסף עלולה למוטט אותה".

בנוסף, נמסר ממועצת עמק חפר ל"מגדילים": "המועצה האזורית עמק חפר מתנגדת בתוקף לאיחוד הרשויות. אין בו כל היגיון מוניציפאלי וכלכלי לאף אחת מהרשויות, ואיחוד כזה יפגע בכל אחת מהן".

אליכין // צילום: ניסן סאבא
אליכין // צילום: ניסן סאבא

גם בעיריית חדרה מתנגדים למהלך איחוד. במצגת שנשלחה לוועדה נכתב כי משמעות האיחוד עם אליכין היא העברת גרעון לעיריית חדרה של לפחות 10 מיליון שקל, וזאת בהתאם לפעילות המועצה כיום. עוד נכתב כי ברמת התושב, איחוד הרשויות יביא לכך שתושב אליכין ישלם יותר עבור השירותים שיקבל אך יקבל שירות ברמה פחותה מהיום.

משרד הרווחה תומך באיחוד
מחוות דעת ששלח משרד החינוך לוועדה עולה כי תלמידי אליכין לומדים במערכת החינוך בעמק חפר, ומשרד הרווחה כותב בחוות דעתו כי ביישוב יש מחלקת רווחה קטנה במיוחד. "גודל המחלקה ומספר התושבים ברשות משפיע על התקציב והתקנים שהמשרד מעביר לרשות ומקשה על פיתוח שירותים למקבלי השרות. תושבי אליכין הזקוקים לשירותים כגון מעון יום שיקומי, מרכז יום להתמכרויות, מועדון לאנשים עם מוגבלות ועוד, נאלצים לקבלם בחדרה, עמק חפר ונתניה". על רקע במשרד הרווחה רואים בחיוב את סיפוחו של אליכין לעמק חפר או לעיריית חדרה.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות