המועצה לא הכינה תכנית מפורטת – ילדי מטה יהודה נשארו בלי בית ספר
במועצה אזורית מטה יהודה הוציאו היתר על בסיס תכנית המתאר למועצה – והתכנית להקמת בית ספר בוטלה
במועצה אזורית מטה יהודה הוציאו היתר על בסיס תכנית המתאר למועצה – והתכנית להקמת בית ספר בוטלה
כרטיס צהוב לוועדה המקומית מטה יהודה: ועדת הערר במחוז ירושלים ביטלה את תכניתה של הוועדה המקומית להקמת בית ספר ביישוב שריגים. בהחלטת הוועדה, שהתקבלה בערבות ערר שהגיש ועד היישוב שריגים, נקבע כי במטה יהודה אישרו את התכנית, על בסיס תכנית המתאר למועצה האזורית, ללא תכנית מפורטת. ועדת הערר, בראשותה של עו"ד שרית אריאלי בן שמחון, הורתה למועצת מטה יהודה להכין תכנית מפורטת לבית הספר, וקבעה כי "תכנון ביה"ס בחטיבת הקרקע הרלבנטית בישוב שריגים נדרשת לבחינה של תכנון כולל לחטיבת מקרקעין משמעותית שנועדה למבנה ציבור".
הוועדה המקומית מטה יהודה אישרה את הקמתו של בית הספר דרור בתחום הישוב שריגים, שנמצא בתחום מועצת מטה יהודה. המדובר בבינוי בית ספר אזורי, הכולל 18 כיתות לימוד עבור תיכון וחטיבת ביניים במקרקעין בשטח של 10 דונם, המהווים חלק מחטיבת קרקע בשטח של כ-50 דונם עבור מוסדות. התכנית אושרה בחודש מרץ 2024 לאחר שנקבע כי היא תואמת לתכנית המתאר של המועצה האזורית, מי/200.
בוועד המקומי של היישוב שריגים הגישו ערר נגד ההחלטה, בטענה לוועדה המקומית אין סמכות להפיק היתרים למוסדות ציבור במקרקעין מכח תכנית מי/200. בוועד היישוב, שיוצג על ידי עוה״ד תמר עיני ורדון שהייתה בעבר יו״ר ועדת ערר במחוז תל אביב, טענו מתן היתר בנייה בשטח למוסדות טעון אישור תכנית מפורטת בסמכות ועדה מחוזית. תכנית מפורטת שכזו, נטען, מעולם לא הוגשה ולא אושרה על ידי הוועדה המחוזית, ומשכך לא התאפשר לוועד הישוב גם לדון עם המועצה בנושאים שיש בהם כדי להשפיע על הישוב ובכלל זה הקמת בית הספר.
ועד הישוב טען, כי קיימת חשיבות להכנת תכנית מקיפה המתחשבת בצרכים הציבוריים של הישוב שריגים. הוועד טען עוד כי יישום ההיתר יוביל להריסת מבנים המשמשים את הישוב והסביבה ובהם הושקעו כספי ציבור. עוד טען הוועד כי בנוסף לפגיעה במרקם החיים של התושבים ולהשפעה על שימושים ציבוריים במקרקעין, היות שלא הוגשה תכנית לוועדה המחוזית הרי שהבינוי אושר בחוסר שקיפות ולא ניתנה לתושבים הזכות לעיין בהוראות התכנית ולהתנגד לה.
הוועדה המקומית, שיוצגה על ידי עו"ד אייל מאמו, ביקשה לדחות את הערר על הסף, וטענה כי הוועד פעל בחוסר סמכות כאשר הגיש את הערר. לעצם העניין, הוועדה טענה כי ניתן להוציא היתרי בנייה על סמך תכנית מי/200, כפי שהיה נהוג במשך שנים.
ועדת הערר דחתה את טענת הוועדה המקומית באשר לחוסר סמכות הוועד להגיש ערר נגד החלטותיה: "בפני ועדת הערר עמד גורם רלבנטי שלו זכות ערר בפני ועדת הערר, בפרט כאשר מדובר בחטיבת שטח לצורכי ציבור אשר הבינוי בה יש בו כדי להשפיע על כלל תושבי הישוב, כך גם אופן התכנון של בית הספר בחטיבת קרקע זו הוא בעל השפעה על אורח החיים בישוב".
בהתייחסה להתנהלות הוועדה המקומית, שהוציאה היתרים על סמך תכנית המתאר של המועצה האזורית, ועדת הערר ציינה כי הוועדה המחוזית ירושלים הנחתה את הוועדה המקומית לחדול מלעשות כן. ועדת הערר הוסיפה עוד וציינה כי ת לא ניתן להוציא היתרי בנייה מכוחה של תכנית מי/200, אלא רק על בסיס תכנית מפורטת. "עיון בכלל הוראות התכנית הכוללות במסגרתה התייחסות לכלל ההיבטים, התכליות והשימושים במועצה המקומית מטה יהודה, תחולתה על שטח של כ- 550,000 דונם בקנה מידה של 1:10,000 על פי התשריט, נותן בידינו אינדיקציה מהותית לכך כי מדובר בתכנית כללית ביותר", נכתב בהחלטת הוועדה.
עוד כתבה ועדת הערר כי "לא סביר שבתא שטח בהיקף של כ-50 דונם, אשר ייעודו הוא למבנים ולמוסדות ציבור, תאושר בקשה להיתר בנייה ללא קיומה של תכנית מפורטת, הבוחנת את תנאי השטח המקומיים ומגבשת ראייה תכנונית מדויקת יותר שתאפשר קבלת היתר בנייה ראוי".
הוועדה המקומית טענה בדיונים כי לצורך הקמת בית הספר בשטח למבני ציבור בישוב שריגים, כוללת הוראות תכנית מי/200 הוראות מפורטות העולות כדי תכנית מפורטת. ועדת הערר דחתה טענה זו: "קיימת הוראה מפורשת בהוראות תכנית מי/200 בפרק המתייחס לבינוי מוסדות, הקובעת באופן חד ערכי כי היתר הבנייה יינתן לאחר אישור תכנית מפורטת על ידי הוועדה המחוזית. רוצה לומר, לשון התכנית מלמדת כי מכח תכנית מי/200 לא מתקיים התכנון המפורט וניתן יהיה לאשר היתר בנייה רק לאחר אישור תכנית מפורטת שתאושר על ידי הוועדה המחוזית".
עוד קבעה הוועדה כי היא מקבלת את עמדת חברי הוועד, אשר ציינו מפורשות שאינם מתנגדים לעצם הקמת בית הספר, אלא ציינו כי יש לבחון את תכנון בית הספר כחלק מהליך תכנוני כולל, שייתן דעתו על היבטי תנועה, חניה, עירוב שימושים וראייה רחבה וכוללת של צרכים ציבוריים הנגזרים מפרוגרמה לצרכי ציבור שנבחנה על ידי הגורמים המקצועיים במועצה.
"ועדת הערר הגיעה לכלל מסקנה כי תכנון ביה"ס בחטיבת הקרקע הרלבנטית בישוב שריגים נדרשת לבחינה של תכנון כולל לחטיבת מקרקעין משמעותית שנועדה למבנה ציבור. זאת, תוך תשומת לב לשימושים ציבוריים נוספים המתאפשרים במקרקעין במסגרת תכנון כולל וזאת לצד השימושים הציבוריים הקיימים כיום במקרקעין ואשר חלקם סומנו להריסה", נכתב בהחלטה. "תכנון כולל כאמור, יביא לניצול מיטבי ונכון של הקרקע הציבורית, ייעשה בהליך שקוף הכולל שיתוף ציבור באמצעות הפקדת תכנית מפורטת כנדרש בדין, כאשר לתושבי הישוב שריגים תינתן הזכות להביע עמדתם ולהשמיע את קולם, כקבוע בדין באשר לשיתוף ציבור. במסגרת תכנון כאמור, יהיה מקום ליתן את הדעת על היבטי תנועה, תחבורה, בטיחות, חניה ועירוב שימושים ציבוריים".
ועדת הערר קיבלה את ערר היישוב, והורתה למועצה האזורית פעול להכנת תכנית מפורטת לבית הספר. ועדת הערר אף הטילה על מטה יהודה הוצאות בסך 5,000 שקל.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן