פלורנטין עולה על גל ההתחדשות העירונית עם 3,700 דירות בצפון השכונה
צפוף יותר, גבוה יותר: שכונת "מרכז מסחרי" שבצפון פלורנטין עולה על מפת ההתחדשות העירונית. בעירייה ממליצים על הפקדת התכנית
צפוף יותר, גבוה יותר: שכונת "מרכז מסחרי" שבצפון פלורנטין עולה על מפת ההתחדשות העירונית. בעירייה ממליצים על הפקדת התכנית
"בוקר טוב זורח על פלורנטין": הוועדה המקומית תל אביב צפויה לדון בשבוע הבא בהפקדתה של תכנית התחדשות לצפון שכונת פלורנטין – שכונת מרכז מסחרי, המציעה 3,700 יח"ד בבינוי של עד 7 קומות. גורמי המקצוע בעירייה ממליצים להפקיד את התכנית.
שכונת צפון פלורנטין, אשר נקראה במקור "המרכז המסחרי" הוקמה בשנות העשרים של המאה העשרים מתוך תפיסה תכנונית כי על המסחר להיות מחוץ לשכונות המגורים של לב העיר תל אביב. השכונה הוקמה דרומית לשכונת אחוזת בית בגבולה של העיר תל אביב עם העיר יפו, והיא מאופיינית בגריד של מבננים (בלוקים) עירוניים קטנים בני 2-3 קומות, שתוכננו כמבני מסחר בקומת הקרקע, עם מחסן או דירה לבעלי העסק בקומות העליונות אשר נבנו בבניה רציפה ובקו אפס לרחוב סביב חצר פנימית המשרת את כל המבנן. התכנית, ששטחה 140 דונמים, חלה בחלקה הצפוני של פלורנטין.
כיום, השכונה הינה שכונה תוססת הנמצאת בליבו של מטרופולין דן המשורתת היטב על ידי תחבורה ציבורית. מגמות ההתחדשות הביאו לצמיחת הרקמה העירונית לגובה, לבינוי בגובה של 6-7 קומות שהתאפשר במיצוי זכויות תקפות. בעירייה החלו לקדם בשנים האחרונות תכנית התחדשות לצפון פלורנטין, המאגמת את כל התכניות התקפות במרחב לכדי מסמך סטטוטורי אחד המייצר ודאות תכונית. התכנית מקודמת במסגרת תכנית המתאר תא/5000 ובהתאם להוראות מדיניות צפון פלורנטין, על פיה מקודמים היתרי בנייה כיום. התכנית מאזנת בין התחדשות איכותית של המרחב כשכונה מעורבת שימושים מקיימת, לבין שמירה על מרקם השכונה, אופי הבינוי, ואופייה התפקודי. התכנית נותנת הוראות לבינוי במגרשים הסחירים, וייעודי הקרקע הקיימים. התכנית נשענת על 4 נדבכים: התחדשות, שימור, קיימות ושיפור המרחב הציבורי.
התכנית קובעת סל זכויות מרביות מעל מפלס הכניסה הקובעת לבניין, ומאפשרת התחדשות בשני מסלולים. האחד, מסלול הריסה ובנייה, שבו תותר בנייה של עד 6 קומות במגרשים טוריים בייעוד "מרכז מסחרי" ועד 7 קומות במגרשים פינתיים ולאורך הרחובות הרצל, העלייה, ודרך יפו. השני, מסלול תוספת בנייה, שבו גובה הבינוי זהה למסלול הריסה ובנייה.
במצב הקיים יש בשכונה 1,687 יח"ד, ובסך הכל מאושרות בתכניות תקפות 2,500 יח"ד. תכנית התחדשות צפון פלורנטין מציעה 3,700 יח"ד, בהיקף בינוי של 245,000 מ"ר מגורים, ועוד 195,000 מ"ר תעסוקה, בצפיפות של 42 יח"ד לדונם. זכויות הבנייה המוצעות בתכנית הן בין 411 ל-500 אחוז. התכנית אמורה להביא את היקף הבינוי בשכונת פלורנטין כולה ל-9,970 יח"ד, וכ-15,830 נפש. התכנית כוללת רשימה של מבנים, המיועדים לשימור ברמות שונות. הצוות המקצועי בעירייה ממליץ על הפקדת התכנית. את התכנית יזמה הועדה המקומית לתכנון ובניה ת"א. תכנון: בר לוי דיין אדריכלים.
בנוסף, הוועדה המקומית תדון תכנית מדיניות עיצובית לשכונת פלורנטין כולה, כולל בחלקה הצפוני. התכנית חלה על שטח של 324 דונמים. מסמך המדיניות מקדם מדיניות עיצוב שתהווה בסיס לקידום היתרי בניה בשכונת פלורנטין ברמת המגרש הבודד. המדיניות מיועדת למבנים חדשים ולתוספות על מבנים קיימים, לרבות מבנים בהגדרת "מבנה לשימור", "שימור מרקמי", או "מרקם לשמירה" – כפי שהוגדרו בהחלטות ועדת השימור. התאמה להנחיות המסמך היא תנאי להיתר בניה בשכונה.
המסמך מייצר ודאות תכנונית ומהווה כלי עזר עבור עורכי בקשות וגורמים עירוניים בהליך הרישוי. המסמך כולל הנחיות לשפה האדריכלית ותכנון קומת הקרקע, באופן המבטיח את שימור איכויות הרקמה העירונית הייחודית של השכונה. המדיניות הינה מסמך המשלים תכניות תקפות ומהווה נדבך משלים להנחיות מרחביות בתחום שכונת פלורנטין.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן