banner
עו"ד אינה טל // צילום: בינימין אדם | Depositphotos
עו"ד אינה טל // צילום: בינימין אדם | Depositphotos

האם פרויקט תמ"א 38 שנבנה בסמוך אליכם מצדיק פיצוי בגין ירידת ערך?

ועדת הערר דחתה בקשה לפיצוי. עו"ד אינה טל, שייצגה את היזם: "לתובעים אין זכות קנויה לעצירת פיתוח העיר על מפתן דלתם"

עו"ד אינה טל* 28.04.2025

ועדת הערר לפיצויים והיטלי השבחה מחוז תל אביב דחתה לאחרונה ערר של בעלי דירות בבניין משותף, שדרשו פיצוי בגין ירידת ערך, עקב אישור פרויקט התחדשות עירונית במגרש סמוך לדירות שלהן ברמת השרון. ועדת הערר דחתה את הערר. 

תביעת הפיצויים מכוח סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ובעקבותיה הערר, הוגשה בגין מתן היתר בנייה לפרויקט הריסה ובנייה מכוח תמ"א 38 ברמת השרון, וזאת בהתאם לתוכנית מכוח סעיף 23 לתמ"א 38 החלה ברמת השרון – תוכנית רש/3838. הוועדה המקומית דחתה את התביעה ומכאן הוגש הערר. 

במסגרת הפרויקט אושר ליזם, שאותו ייצגנו בערר, להרוס בניין קיים בן 3 קומות מעל קומת עמודים ובו 9 יח"ד, ולהקים מבנה חדש בן 7.5 קומות סה"כ ובו 21 יחידות דיור. 

העוררים טענו לירידת ערך של דירותיהם, הממוקמות בבניין משותף במגרש הגובל לפרויקט. סכום התביעה עמד על כ-850 אלף שקל. הטענות סבבו סביב פגיעה בפרטיות וחסימת נוף בעקבות הגבהת הבניין החדש, שינוי אופי הסביבה לבנייה גבוהה ובצפיפות גבוהה יותר מזו הקיימת, ועוד. 

מנגד, הוועדה המקומית והיזם טענו, בין היתר, כי יש לדחות את הערר על הסף, וכי אין לתובעים זכות קנויה לעצירת פיתוח העיר על מפתן דלתם. נטען כי הפרויקט שאושר אינו חורג מתחום התפתחותה הטבעית של עיר, במיוחד כאשר מדובר בפרויקט של התחדשות עירונית.

עוד נטען כי התובעים לא הוכיחו כנדרש את עצם הפגיעה שנגרמה מהתוכנית, ואת שיעור הפגיעה המצדיק פיצוי. 

סוף דבר, ועדת הערר קיבלה את הטענות של היזם ושל הוועדה המקומית, ודחתה את הערר במלואו. אנו מברכים על החלטת ועדת הערר וסבורים כי היא נכונה ומוצדקת. ועדת הערר קבעה כי הפרויקט ראוי וחשוב במסגרת התחדשות עירונית בעיר, והוא אף נעשה בסבירות תוך שמירת אופיו של היישוב והסביבה וללא אלמנטים פוגעניים מיוחדים. 

*הכותבת, עו"ד אינה טל ממשרד ענת בירן – עורכי דין, ייצגה בערר את החברה היזמית

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות