אדיר נעמן, ראש המועצה האזורית שפיר: "שליחות חיה ונושמת"
ראש המועצה מדבר על המשמעות העמוקה של עשייה ציונית בדרום: "כל תלמיד שנשאר ללמוד ולחיות בדרום – זו ציונות חיה ונושמת"
ראש המועצה מדבר על המשמעות העמוקה של עשייה ציונית בדרום: "כל תלמיד שנשאר ללמוד ולחיות בדרום – זו ציונות חיה ונושמת"
יוחד ליום העצמאות: במרחב הכפרי של ישראל, הציונות אינה רק סמל היסטורי אלא שליחות חיה ונושמת. אדיר נעמן, ראש המועצה האזורית שפיר, מדגיש את המשמעות העמוקה של עשייה ציונית בדרום, החשיבות של תכנון אחראי ושקול של הקרקעות, והחלום על חברה ישראלית מחוברת, מוסרית ולכידה גם בשנת ה-100 למדינה.
מהי ציונות עבורך?
"הציונות עבורי היא קודם כל שליחות. שליחות של בניין הארץ, זה החיבור הפשוט והעמוק בין העם לארצו. בעיניי, כל עשייה ציבורית במרחב הכפרי, כל הרחבה ביישוב, כל תלמיד שנשאר ללמוד ולחיות בדרום – זו ציונות חיה ונושמת. זו אחריות יום-יומית לשמור על ערכי מגילת העצמאות, ולוודא שהדור הבא ימשיך להאמין בעתידו כאן."
איך צריך לנהל את קרקעות המדינה הקטנה שלנו, כך שיענו על כל הצרכים?
"במדינה קטנה כמו שלנו, הקרקע היא משאב לאומי אסטרטגי, ולא נדל"ן למכירה. נדרש ניהול אחראי, שקול ותפיסתי – כזה שמביט קדימה עשרות שנים. אנחנו צריכים לשאול לא רק איפה בונים, אלא למה בונים, מי יגור שם, ואיך זה משרת את החזון של רצף התיישבותי ציוני שמחזק את הפריפריה, את החקלאות, ואת תחושת השייכות. זה מחייב איזון בין צורכי הכלכלה, ביטחון המזון, הגנה על השטחים הפתוחים – לבין פיתוח מגורים, תעשייה ותעסוקה. לא תכנון נקודתי, אלא מדיניות בראייה ארוכת טווח."
איך תיראה מדינת ישראל בשנת ה־100 לעצמאות?
"אני מאמין שישראל תעמוד בשנת המאה איתנה, חכמה ומגוונת יותר. מדינה שמצליחה לאזן בין קידמה למסורת, בין טכנולוגיה לערבות הדדית. מדינה שמרכז הכובד שלה כבר עבר לדרום – בזכות חינוך חזק, תשתיות מתקדמות, וקהילות חיות שמובילות חברה צודקת ובריאה. אם נדע לשמור על הלכידות החברתית, לכבד זה את זה גם כשאנחנו חלוקים – נוכל להביא את מדינת ישראל לשיאים חדשים, ולא רק טכנולוגיים אלא גם מוסריים וקהילתיים."
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן