מדריך עלויות מעבר דירה: "ההוצאות השקטות" שצריך לחשב
חושבים לעבור דירה או עומדים לרכוש דירה שזקוקה לשיפוץ? שמאית המקרקעין גלי אפל קסטל, מגישה את המדריך המלא 2025 לכל ההוצאות
חושבים לעבור דירה או עומדים לרכוש דירה שזקוקה לשיפוץ? שמאית המקרקעין גלי אפל קסטל, מגישה את המדריך המלא 2025 לכל ההוצאות
בשל הזינוק החד במחירי השכירות יותר ויותר זוגות שוקלים מעבר לדירה ישנה יותר, שבה ייאלצו אולי להתפשר מעט על איכות החיים אבל יוכלו לעמוד בשכר הדירה בכל חודש בצורה נוחה יותר.
גם רוכשי דירות, המבקשים לרכוש דירה בטרם ימשיכו המחירים לעלות, תרים בימים אלה אחר מציאות נדלניות בשוק היד השניה, בתקווה למצוא דירה במחיר הגיוני שתואם ליכולתם הכלכלית.
במקרים אלה, אני ממליצה תמיד לקחת בחשבון (ומראש!) את כלל העלויות הנלוות למעבר הדירה, כדי לוודא שאכן הצלחתם לחסוך ולא תמצאו את עצמכם בהוצאות הולכות ותופחות. רובנו נוטים לחשב מראש את עלויות ההובלה (שעלו בחודשים האחרונים בצורה משמעותית!) אבל לא את העלויות הנוספות, הנדרשות לשיפוצים קטנים או אפילו רק לתוספת של חפצי נוי ויצירת האווירה הביתית שתתאים בדיוק עבורכם.
חשוב לזכור כי כאשר אנחנו עוברים לדירה חדשה, בין אם מדובר בשכירות או ברכישת דירה יד שניה, יש לקחת בחשבון לא רק את העלות הישירה של השכירות או הרכישה, אלא גם את העלויות הנלוות שיכולות להשפיע על התקציב הכולל – ובפרט, עלויות השיפוצים. נכון, לא כל דירה מצריכה שיפוץ משמעותי, אך בהחלט ישנם שיפוצים עיקריים שכדאי להתכונן אליהם מראש:
1. תיקון מערכות אינסטלציה וחשמל
בעיקר בדירות ישנות, יתכן ותצטרכו לבצע תיקונים במערכות אינסטלציה וחשמל. בדירות שכורות, מדובר בתיקונים שחלים על פי רוב על בעלי הדירה, אבל אם אתם רוכשים דירה מיד שניה- התיקונים האלה עלולים לחול עליכם, בהתאם לחוזה הרכישה שתחתמו. תיקון צנרת ישנה או החלפת ארונות חשמל ישנים עשויים לעלות בין 1,000 ל-5,000 ש”ח, בהתאם להיקף העבודה ולאזור בארץ.
הקפידו לבדוק מראש מה התיקונים הנדרשים ולהתייעץ עם איש מקצוע לעניין העלויות, כדי להבין את היקף ההוצאה שתידרשו לה.
2. צביעת הדירה
צביעה מחדש של הדירה היא אחד מהשיפוצים הפשוטים והזולים יחסית, ולרוב- נדרשים כמעט בכל דירה שתבחרו להיכנס אליה. עלות צביעת דירה של 3 חדרים (עד 70 מ”ר) נעה בין 1,500 ל-2,200 ש”ח, ותוספת צביעת תקרה עשויה להוסיף 1,000-1,300 ש”ח נוספים. דירת 4 חדרים (עד 90 מ”ר) תעלה בין 3,500 ל-5,500 ש”ח, תלוי בהיקף העבודה וכוללת גם צביעת תקרה.
3. ריצוף
אם הריצוף ישן או לא מתאים, ייתכן שתצטרכו להחליף אותו או להדביק עליו ריצוף שייראה עדכני ונעים יותר לעין. עלות הריצוף משתנה לפי סוג החומרים ואיכותם. לרוב, ריצוף בהדבקה יעלה בין 1,200 ל-3,000 ש”ח למ”ר, תלוי בחומרים ובאיכות העבודה. אם מדובר בריצוף קרמיקה או פורצלן יוקרתי, העלות יכולה להגיע לסכומים גבוהים יותר. בדירות שכורות תידרשו כמובן לקבל מראש את הסכמת בעל הדירה לביצוע השיפוץ, היות ומדובר במהלך שמשנה את פני הדירה.
4. שיפוץ מטבח או אמבטיה
מטבח או אמבטיה ישנים עשויים להצריך שיפוץ רציני. אם מדובר בהחלפת ארונות מטבח, משטחי עבודה או שדרוג כלים סניטריים, העלויות יכולות לנוע בין 10,000 ל-30,000 ש”ח, תלוי בהיקף השיפוץ. מדובר בשיפוץ שיידרש לכם, על פי רוב, רק במקרים של רכישת דירה ישנה יחסית. במקרים של דירה שכורה- אמליץ לבקש מבעל הדירה לבצע איטום של המקלחת או האמבטיה, ניקוי יסודי לפני הכניסה לדירה וצביעה במידת הצורך. זכרו שארונות מטבח מיושנים ניתן לחדש באמצעות טפטים מיוחדים, שאפשר לרכוש ולהדביק באופן עצמאי, מה שיאפשר ליהנות ממטבח שנראה טוב יותר במינימום עלות.
5. אווירה כללית והוספת פריטים קטנים
כל דירה שתעברו אליה תדרוש מכם מעט שינויים קוסמטיים כדי שתוכלו להרגיש בה בבית.
שיפוצים קטנים כמו הוספת מדפים, התקנת תריסים חדשים, צביעת דלתות וכו׳ יכולים לעלות בין 1,000 ל-5,000 ש”ח, אך הם בהחלט תורמים לשיפור המראה הכללי של הדירה במחיר יחסית הוגן. חפשו ציוד מתאים לביצוע עבודות קטנות אלה בחנויות של אביזרים לבית או ברשתות הגדולות. תוכלו למצוא ארונות אחסון, מדפים, חפצי נוי ועוד, ובתכנון נכון ומראש תוכלו לצמצם הוצאה זו למינימום הנדרש.
6. חידוש ושדרוג ריהוט
אם אתם מתכננים להוסיף סלון ופינת אוכל חדשים, עלויות הריהוט יכולות לנוע בין 5,000 ל-15,000 ש”ח, תלוי בסוג הריהוט ובחומרים. אם אתם עוברים לדירה שכורה, אמליץ לחפש סלונים ופינות אוכל למסירה באזור המגורים, כך שיתאימו למידות הנדרשות ולא ידרשו כעת הוצאה גדולה מדי.
7. הובלה
הובלת תכולת הדירה היא חלק מרכזי בתהליך המעבר, ולרוב זוהי ההוצאה הראשונה שנחשוב עליה וניקח בחשבון כשאנחנו מתכננים מעבר דירה. חשוב לזכור, כי עלות ההובלה משתנה ביחס לגודל הדירה, מרחק ההובלה ושירותים נלווים (דוגמת אריזה ופריקה, קבלת חומרי אריזה מהמוביל, פירוק והרכבה של ריהוט ביום ההובלה ועוד.
שירותי הובלה לדירת שני חדרים צפויה לעלות כ1000-1800 שח, ואילו הובלה לדירת 4 חדרים כבר תגיע ל3.500-4,500 שח
כדי לקבל הצעת מחיר מדויקת, וכדי שלא תופתעו ביום המעבר, אמליץ לקבל הצעות מחיר ממספר חברות הובלה אמינות באזורכם. הקפידו ליידע את המובילים מראש על כל תוספת מיוחדת שנדרשת והיו ברורים לגבי היקף הארגזים והתכולה שיש להעביר. יידעו את המוביל מראש על תוספות נדרשות כמו אריזת תכולה, פירוק והרכבת רהיטים, צורך בשימוש במנוף בדירות שהגישה אליהו מוגבלת או מגבלות גישה (היעדר מעלית, למשל). זכרו כי תכנון מראש ובחירה נכונה של חברת הובלה יכולים לחסוך זמן וכסף ולהפוך את המעבר לחוויה חלקה ונעימה.
חשוב לזכור כי מעבר דירה יכול להיות, לא אחת, מהלך שיחסוך לכם בעלויות לטווח הארוך ויתאים יותר לכיסכם ויכולתכם הכלכלית, אבל אסור לשכוח את כלל העלויות הנלוות שיש לקחת בחשבון ולחשב אותן כחלק מעלות המעבר. רק כך תוכלו לדעת האם המעבר אכן מביא לחיסכון שציפיתם לו. ככל שתעשו עבודת הכנה טובה יותר, המתבססת על נתונים והצעות מחיר, תופתעו פחות בשלב מאוחר יותר בהוצאות מיותרות וכבדות.
*הכותבת, גלי אפל קסטל, היא שמאית מקרקעין ומנכ״לית סוכנות הנדל"ן "דיור פלוס"
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן