banner
רמי צרפתי // צילום: שרית צרפתי | Depositphotos
רמי צרפתי // צילום: שרית צרפתי | Depositphotos

רמי צרפתי: "כל זוג צעיר ומשפחה שקונים בית, משיגים חירות נפשית וכלכלית, יציבות וביטחון"

רמי צרפתי, מנכ"ל ובעלים של קבוצת רמי צרפתי, בראיון חג אישי: "בטווח הארוך ההשקעה בבית משתלמת, גם אם כיום אנחנו בסביבת ריבית גבוהה"

"אחרי כמעט 80 שנות קיומה של המדינה, אפשר לומר בריש גלי שאין מקום אחר לעם היהודי זולת ארץ ישראל. אני רואה זאת כגאווה להיות יהודי ישראלי, הדרכון שלנו נחשב אחד החזקים בעולם ואני מסתובב בעולם בראש מורם וגאה, וכך אני חושב צריך לעשות כל יהודי ישראלי – זו משמעות החירות בעיני", כך פותח רמי צרפתי, מנכ"ל ובעלים של קבוצת רמי צרפתי, ראיון אישי עם "מגדילים", שנערך לרגל החג.  

לדבריו, "ישנה חשיבות גדולה לעם היהודי להמשך בניית הארץ וליישובה – בכל חבלי הארץ מהצפון ועד הדרום. זאת, הן מטעמים של גידול האוכלוסיה והצורך לתת פתרונות דיור, והן מבחינת בעלות על טריטוריה. רק כך נוכל להתמודד עם האיומים עלינו – איומים ביטחוניים ואחרים. במקביל ולשם כך, אנחנו צריכים לשאוף להיות עם ומדינה מאוחדת, מגובשת וחזקה". 

מה לגבי ה"חירות" לרכוש דירה בישראל?
"אכן, משמעות נוספת לחירות בעיני היא קניית בית בישראל – כל זוג צעיר ומשפחה שקונים לעצמם בית, משיגים חירות נפשית וכלכלית, יציבות וביטחון. הם לא צריכים להיות נתונים לחסדי בעל בית שיכול להוציא אותם מביתם שבשכירות ככל שירצה, הילדים שלהם זוכים ליציבות במסגרות, המשפחה מקבלת גם חירות חברתית עם החברים בשכונה ועוד. אני סבור כי בטווח הארוך ההשקעה בבית משתלמת, גם אם כיום אנחנו בסביבת ריבית גבוהה". 

מה הדבר הכי דחוף שהממשלה צריכה לעשות היום?
"התאוששות והתחדשות. אני סבור כי המדינה צריכה לתת מענה הולם ליישובים בצפון ובדרום שנפגעו במלחמה ונותרו מוכים, בראש סדרי העדיפות הלאומית. היא צריכה למפות כל את הנזקים, ולגבש תוכנית מוסדרת עם תכנון כוללני לאזורים אלה. יישובי הצפון והדרום נחשבים לפריפריה גיאוגרפית, והפריפריה היתה זקוקה נואשות לחידוש עוד לפני המלחמה, ועל אחת כמה וכמה אחריה. הן מבחינת בניית מבני מגורים לתושבים, הן מבחינת תשתיות תחבורה, ביוב, מים וניקוז, חשמל ואנרגיה, הן מבחינת מוקדי תעסוקה, מוסדות חינוך ומוסדות ציבור. 

אני סבור כי יש לעגן בחקיקה תעדוף מתחמים באזורים פריפריאליים הזקוקים לחידוש בפינוי בינוי, לתת להם קדימות בהליכי הרישוי, ולבצע קידום סטטוטורי מהיר, ללא בירוקרטיה מכבידה. יש לקבוע רף מינימלי של כדאיות כלכלית, ולהשלים בתקצוב ממשלתי במקומות שאין כדאיות". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות