banner
פאנל: הכוח בידיים של הדיירים // צילום: דרור סיתהכל
פאנל: הכוח בידיים של הדיירים // צילום: דרור סיתהכל

"בתל אביב חילקנו לדיירים רווחים בסך 105,000 שקל לכל בעל דירה"

היזמים, העירייה ובעלי המקצוע במפגש עם בעלי דירות בירושלים: "אני קם כל בוקר בחרדת קודש בידיעה שזה הנכס הכי חשוב לדיירים"

מאות בעלי דירות מרחבי ירושלים השתתפו בכנס מיוחד שארגן אתר מגדילים בשבוע שעבר בבניני האומה בירושלים. הכנס נועד להנגיש מידע וכלים לבעלי דירות במתחמים בעלי פוטנציאל להתחדשות עירונית. במסגרת הכנס, זכו המשתתפים להיפגש עם נציגי עירייה, מינהלת ההתחדשות העירונית ואנשי מקצוע מובילים בתחום, שהעניקו טיפים והכוונה לגבי הדרך הנכונה להתקדם בפרויקט פינוי-בינוי.

במסגרת הפאנל שנושאו הכוח בידי הדיירים, בהנחיית משה הדדי, ציין מנהל המחלקה לעבודה קהילתית בעיריית ירושלים, עומר גילה כי: "חשוב לי לומר לדיירים- תתארגנו, תעבדו נכון, תבדקו את היזם ותזכרו הכח בידיים שלכם".

עומר גילה // צילום: דרור סיתהכל
עומר גילה // צילום: דרור סיתהכל

מה היו הטיפים של היזמים ובעלי המקצוע לדיירים?

יוסי חצרוני // צילום: דרור סיתהכל
יוסי חצרוני // צילום: דרור סיתהכל

יוסי חצרוני מנהל תדהר בעיר: "אחד הדברים החשובים בהתחדשות עירונית זה משוב על בסיס חודשי. אנחנו עושים את זה באמצעות סרטון וידאו שנשלח לכל דייר למייל ולוואטס אפ. דיוור ישיר. אני קם כל בוקר בחרדת קודש בידיעה שזה הנכס הכי חשוב לדיירים ולכן אנחנו מעדכנים את הדיירים בהכל. חשוב לציין, בעניין חלוקת הרווחים שברחוב דפנה בת"א, חברת תדהר חילקה רווחים בסך 105 אלף שקלים לכל דייר".

עו"ד אמיר בראל // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד אמיר בראל // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד אמיר בראל, ראש צוות התחדשות עירונית אקרו: "השקיפות היא התנאי להצלחת הפרויקט ותפקיד נציגות הדיירים חשובה לאין ערוך. כשבעלי הדירות יבואו לחתום על הסכם הם ישאלו שאלות. בשטר הפרויקט יש מחויבות של היזם להיות שקוף. אנחנו בחברת אקרו שמים על כך דגש, מקפידים לתת מענה לכל שאלה ומוציאים הודעת עדכון לדיירים. כמו כן, אנחנו מזמינים נציגי דיירים לוועדות השונות ולוועדת תכנון כדי שיראו וישמעו הכל ממקור ראשון".

איילת קראוס // צילום: דרור סיתהכל
איילת קראוס // צילום: דרור סיתהכל

איילת קראוס, שותפה ומנהלת סניף ירושלים בחברה לפיתוח והתחדשות עירונית: "בחברה שלנו פיתחו מודל חברתי שהופך אתכם למובילי הפרויקט. תהליך של תכנון מתחיל עם רצון מסוים של יזם והבטחות לבעלי הדירות ויש לעיתים פער בין מה שמוצג בהתחלה ובין מה שקורה בסוף הפרויקט. במודל שלנו אתם תקדמו את התב"ע ורק אחרי שתדעו מה אושר בוועדות תבחרו יזם וכך לא ייווצר מצב שיזם לא יכול לעמוד בהבטחות שלו במקרה שהתכניות משתנות".

עו"ד אלעד זוסמנוביץ // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד אלעד זוסמנוביץ // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד אלעד זוסמנוביץ- מייסד ובעלים זומסנוביץ ושות' משרד עורכי דין: "העירייה מבקשת לקדם פרויקט בצורה מהירה והמצב הבטחוני הוא זרז. בסוף הכח בידי הדיירים. אם הם מרוצים הפרויקט מתקדם יפה ואיפה שיש מחלוקות זה נותר מאחור".

עו"ד אופיר ברם // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד אופיר ברם // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד אופיר ברם- ענת בירן משרד עורכי דין: "אנחנו מכניסים סעיף לפיו היזם מחויב לטפל בחולאים של המבנה, כמו למשל השמשת המקלט".

זאב גרינברג // צילום: דרור סיתהכל
זאב גרינברג // צילום: דרור סיתהכל

זאב גרינברג סמנכ"ל ושותף מידר: "תהליך התחדשות עירונית הוא תהליך חברתי ואנחנו יודעים להגיע לשטח ללמוד אותו ולמצוא פתרונות".

דניאל גרפילד // צילום: דרור סיתהכל
דניאל גרפילד // צילום: דרור סיתהכל

דניאל גרפילד סמנכ"ל פיתוח עסקי רמי לוי: "יש יזמים שמבטיחים תמורות לא ריאליות וגבוהות. המכפיל שנותנים הרשויות הוא אחוז רווח צפוף ליזם. יש נוסחה של חלוקת רווחים ככה היזם יכול לקיים ולקדם את הפרויקט ללא הבטחות שווא. בסוף הכח הוא אצל הדיירים".

עו"ד אופיר ברם מתייחס לזכויות של קשישים, תושבים מעל גיל 70: "קשיש מעל גיל 70 זכאי לחלופה בדמות דיור מוגן או לבקש מהיזם רכישת דירה בשווי התמורה או לקבל את סכום דירת התמורה. אפשר גם לקבל שתי דירות קטנות או דירה אחת קטנה וכסף מזומן".

 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות