ראשי הרשויות ראש בראש: אילת רוצה 167 דונמים מחבל אילות – המאבק בעיצומו
אילת לוטשת עיניים למכונים הימיים של חבל אילות, שמנגד תוקפת את הבקשה. במינהל התכנון מתריעים: "סיטואציה אשר עלולה להוביל לכאוס"
אילת לוטשת עיניים למכונים הימיים של חבל אילות, שמנגד תוקפת את הבקשה. במינהל התכנון מתריעים: "סיטואציה אשר עלולה להוביל לכאוס"
המאבק בחזית הדרומית: המועצה האזורית חבל אילות יוצאת בתקיפות נגד דרישה של עיריית אילת להעביר לתחום שיפוטה 167 דונמים שעליהם נמצאים כיום המכונים הימיים. דרישת העירייה נשלחה לוועדה לשינוי גבולות וחלוקת הכנסות בין עיריית אילת למוא"ז חבל אילות, שמונתה השנה על ידי משרד הפנים. במכתב ששלח ראש מועצת חבל אילות, ד"ר חנן גינת למנכ"ל המשרד הוא כותב כי בקשותיה של אילת "סותרים הסכמות קודמות בין הצדדים ומנוגדים לצרכים בשטח".
בחודש יולי מינה משרד הפנים ועדת גבולות במטרה לבחון את שינוי הגבולות בין אילת לחבל אילות. המנדט שניתן לוועדה מתייחס לשטח של 22.7 דונמים בתחומה של מועצת חבל אילות, שעליו מתוכנן להיבנות מרכז מסחרי. מינוי הוועדה נעשה על דעת שתי הרשויות השכנות, שהסכימו על העברת המתחם לאילת, וחלוקת ההכנסות ממנו בין הרשויות השכונות. מדובר בשטח שהיה שייך בעבר לאילת, אך הועבר לחבל אילות לאחר ששטחים שהיו שייכים לה נלקחו ממנה על מנת להקים את מעבר הגבול רבין בין ישראל לירדן.
למרות ההסכמה בין שתי הרשויות, לפני מספר שבועות שלח ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, בקשה להרחיב את מנדט הוועדה ולהעביר לתחומה של העיר שטחים נוספים מעבר לאלה שעליהם הוסכם עם חבל אילות. לנקרי ביקש להעביר לתחומה של עירו 167 דונמים של אזור המכונים הימיים. במכתב הוא כותב כי: "שטח התכנית נמצא בלב אזור התיירות המזרחי המתפתח של העיר אילת, בדרומי הלגונה המזרחית בה אמורות להיבנות מעל 2,000 חדרי מלון ומצפון לו מתחם בריכות המלח האמור להתפנות, שבשטחו אמורות להיבנות כ-4,500 יח"ד ומלונאות ומזרחית לו אמור להיבנות מרכז כנסים".
לדברי לנקרי, במסגרת חילופי השטחים בין אילת לחבל אילות מ-2005, עלה לדיון גם נושא העברת המתחם לתחומה המוניציפלי של אילת, אך לאחר שלא היו הסכמות, הוא נותר בתחומה של חבל אילות. לנקרי ביקש להרחיב את מנדט ועדת הגבולות, ולכלול בתחומו גם את שטח המכונים הימיים.
בחבל אילות הביעו התנגדות נחרצת לבקשה. ראש המועצה גינת כתב למנכ"ל המשרד בתגובה כי נדהמתי למקרא הדברים, הסותרים הסכמות קודמות בין הצדדים ומנוגדים לצרכים בשטח". לדברי גינת, במסגרת בקשת עירית אילת לחילופי שטחים בשנת 2005, הועברו לתחומה 34 מיליון מ"ר, וזאת בנוסף לשטחים נרחבים נוספים שהועברו מחבל אילות עוד קודם. "במרבית השטחים האלה טרם הייתה התקדמות של פיתוח יוזמות ולא ברור מדוע עירית אילת מנסה לנגוס שוב בשטחים מניבים של חבל אילות בטרם היא מממשת את העתודות שנמצאות אצלה".
עוד נכתב כי חבל אילות איבדה כ-20 אחוז מהכנסותיה בשנים האחרונות. "לשטח המכונים הימיים פוטנציאל כלכלי רב. למותר להזכיר בפניך את האתגרים הכלכליים המאוד גדולים של חבל אילות ובמיוחד לנוכח הפגיעה התקציבית. בשנים האחרונות קרוב ל-20 אחוז מהכנסות המועצה. אובדן זה מחייב אותנו בהרחבת מנועי צמיחה שבחלקם יתבססו על שטח זה".
יש לציין כי במינהל התכנון הביעו התנגדות להעברת המרכז המסחרי לאילת, ובמכתב לוועדת הגבולות נכתב כי: "לא ברור הצורך להעביר כעת חזרה את השטח לתחום השיפוט של העיר אילת, ובכך לייצר אי בתחומי השיפוט של המועצה האזורית. חשוב להדגיש, כי גם מבחינה תפקודית של השטח ותחומי האחריות לניהול ולטיפול בחטיבת הקרקע כגון טיפול בפיתוח כבישים, התחברות למערכות התשתיות האזורית וכדומה, טוב שהדבר ייעשה כחלק מרצף תפקודי ותכנוני אחד. כל זאת במטרה שלא לייצר סיטואציה אשר עלולה להוביל לכאוס".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן