דף הבית > חדשות > 8000 יח"ד במגזר הערבי: אושרה בותמ"ל תכנית ג'דיידה מכר שבגליל
יואב גלנט // צילום: ששון תירם
8000 יח"ד במגזר הערבי: אושרה בותמ"ל תכנית ג'דיידה מכר שבגליל
משרד הבינוי והשיכון ממשיך להוביל בנייה במגזר הערבי: כ-8,000 יחידות דיור, מסחר ותעסוקה בכ-380,000 מ"ר, המשתרעת על שטח של כ-3,000 דונם, "במטרה לספק מענה למגורים עירוניים איכותיים לאוכלוסייה הערבית שבגליל"
תמונה: יואב גלנט // צילום: ששון תירם
היום אושרה להפקדה בותמ"ל תכנית משרד הבינוי והשיכון, המקדמת את תכנון שכונת גבעות טנטור ביישוב הערבי ג'דיידה מכר. התכנית כוללת כ-8,000 יחידות דיור, תעסוקה ומסחר שייבנו בכ-380,000 מ"ר. השכונה החדשה גבעות טנטור, תוקם מצפון לכביש מס' 85, מדרום ליישוב ג'דיידה-מכר וממזרח לכביש מס' 6 העתידי. בשטח זה מיועדים להיבנות מבני מגורים, תעסוקה ומסחר, וכן מבני מוסדות ציבור ושטחים פתוחים ציבוריים.
שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, אמר בעקבות האישור: "האוכלוסייה הערבית במדינת ישראל הינה שוות זכויות וחובות בדומה לשאר אזרחי המדינה. בשלוש השנים האחרונות, מאז הוקם אגף המיעוטים במשרד הבינוי והשיכון, ניתן טיפול פרטני ואיכותי המקדם את הבניה ופתרונות הדיור במגזר הערבי כולו. שיתוף הפעולה והקשר ההדוק עם ראשי הרשויות מתקיים בשקיפות מלאה. אנו מחויבים לקורת גג הולמת לכל אזרח, זוהי משימה לאומית. התוכנית שאושרה היום להרחבת היישוב ג'דיידה מכר היא חלק מתוכנית בנייה רחבת היקף במגזר הערבי, במסגרתה חתמנו על 13 הסכמי גג ועל 54 הסכמי פיתוח עם רוב הערים והרשויות הערביות בישראל. אני מברך על אישורה להפקדה של תוכנית לבנייתה של עיר ערבית מודרנית ומרווחת בגליל, זוהי בשורה חשובה לציבור הערבי כמו גם לציבור היהודי בצפון המדינה. אנו ממשיכים במאמץ לצמצם את המחסור בדיור עבור המגזר הערבי בישראל, הן בתכנון ופיתוח והן במודל של בנייה רוויה והתחדשות עירונית".
על פי התכנון, תחולק השכונה לרשת רחובות, אשר תיצור מרקם אורבני אחוד. "מבני המגורים שייבנו בשכונה יהיו מבוססים, ברובם, על מודל הבלוק העירוני הפתוח, אשר במרכזו שטחים פתוחים ומבני ציבור. במסגרת הכנת תכנית זו, נעשתה עבודת תכנון מעמיקה, בכדי לנצל כראוי את המבנה הטופוגרפי של השטח עבור מגורים, וכן לאפשר חלחול של הנגר מהשטחים הבנויים.
"כמן כן, מתוכננת רשת רציפה ומשלימה של שבילים ירוקים ושטחים פתוחים ציבוריים שתהווה השלמה לרחובות, וכן מסלולים לרוכבי אופניים וטיילות להולכי רגל. בנוסף, ייבנה גם פארק שישתרע ממזרח למערב בחלקה הצפוני של התכנית, הגובל ביישוב הקיים", נמסר מהמשרד.
עוד אמרו במשרד כי בתכנית נכלל אזור תעסוקה בחלקה המערבי (מקביל לכביש 6 העתידי) וכן, מתוכננים מקטעים ברחובות הראשיים עם שימושים מעורבים לתעסוקה ו/או מסחר: "התכנית מספקת פתרונות תנועתיים לדרכי גישה ולתחבורה ציבורית, טיפול בתשתיות מקיפות לרבות מים, חשמל וביוב ומתייחסת אל כלל הפתרונות הדרושים לפיתוח הרובע העירוני. התכנית צפויה לקדם גם את היישוב הקיים בג'דיידה מכר, כאשר הקמת השכונות חדשות תבוצע במקביל לטיפול ממוקד בישוב הוותיק, באמצעות תכנית לשדרוג תשתיות קיימות ולהוספת מוסדות ציבור למתן מענה הולם ל-24,000 תושבי היישוב הוותיק".
התכנית קודמה בתאום ושיתוף פעולה עם תכנית של רמ"י (טנטור מזרח, עם כ-6500 יחידות דיור) ובתיאום עם תכנית מתאר כוללנית ליישוב המקודמת על ידי מנהל התכנון. עם השלמת המסמכים, תפורסם התכנית להפקדה, ותקודם לאישור. הצפי לאכלוס המשמעותי הראשון בשכונה הוא לשנת 2023.
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]