כונס הנכסים קיבל הצעה גבוהה במיליון שקל מזו שנבחרה, וביקש לפתוח מחדש את ההתמחרות
בית המשפט פסק: "הצעה חדשה העולה במיליון שקל, אין בה כדי לשמש נסיבות מיוחדות וחריגות שמצדיקות פתיחת ההתמחרות מחדש"
בית המשפט פסק: "הצעה חדשה העולה במיליון שקל, אין בה כדי לשמש נסיבות מיוחדות וחריגות שמצדיקות פתיחת ההתמחרות מחדש"
בית המשפט המחוזי בנצרת מחק בקשה לפתוח מחדש התמחרות בגין קרקע מכונס נכסים. מדובר בעסקה שתחילתה בחודש דצמבר 2023, עת זכתה קבוצת בית ירושלמי בהליך התמחרות כספי במכרז שנערך במסגרת הליך כינוס נכסים ביחס לקרקע ברחוב כיסופים בשכונת רמות בירושלים, בסמוך לקניון רמות ולציר גולדה מאיר, לאחר שהציעה תמורתה 66 מיליון שקלים. התב"ע החלה על המגרש, בשטח של 2.5 דונם, מאפשרת בנייה של כ-80 יחידות דיור. מדובר במכרז של כונסי הנכסים של חברה שנכנסה להליכי חדלות פירעון במאי 2021.
מההחלטה עולה כי, לאחר ההתמחרות, עם השלמת ניסוח ההסכם ובטרם חתימה עליו, הודיעו כונסי הנכסים כי קיבלו הצעה נוספת לרכישת הקרקע, העומדת על סכום של 67 מיליון שקלים. הכונסים ביקשו מבית ירושלמי להשוות את ההצעה הגבוהה יותר, ומשזו סירבה, פנו כונסי הנכסים לבית המשפט, בבקשה להורות על קיום התמחרות נוספת. במסגרת הדיון שנערך בביהמ"ש, טען נציג הנושה המובטחת כי: "אנחנו מקבלים הרבה טלפונים, קרה משהו בדצמבר ינואר, קיבלנו הצעה של 75 מש"ח, ביקשו להעביר את ההצעה עם שיק בנקאי וביקשו שגם נגיד את זה. עורכי בדין לא יכלו להגיד, אני זה ששמעתי את האנשים ואני חושב שהם רציניים. המחירים השתנו בחודשים הללו, הגענו למצב שהחוב אלינו הוא מעל 70 מש"ח ויש עוד נושים אחרים, אני בטוח ש 75 מש"ח יפתרו עוד כמה בעיות שיש. 70 מש"ח כבר יש, הם אמרו שעיריית ירושלים, ומדברים על זה עוד אנשים, מעלים את מס' היחידות. אני לא הרמתי טלפון לעירייה ושאלתי, אבל שלושה אנשים שונים הודיעו לי שזה מה שהולך להיות. זה ישנה את התמונה".
בית המשפט המחוזי בנוף הגליל בראשות השופט עאטף עילבוני, קבע כי אין נסיבות חריגות המצדיקות את פתיחת ההתמחרות מחדש: "בהינתן העובדה שהנאמן וכונס הנכסים קיבלו את הצעת בית המשפט, לפיה הבקשה לאפשר פתיחת ההתמחרות על סמך הצעה חדשה הגבוהה במיליון ₪ מההצעה שהוכרזה כזוכה 66 מש"ח, דינה דחייה וזאת משום שאין נסיבות חריגות שמצדיקות את פתיחת ההתמחרות מחדש, התקבלה". השופט מחק את הבקשה, וציין כי: "כפי שהבהרתי, הצעה חדשה העולה במיליון ₪ על ההצעה הזוכה של 66 מש"ח, לאחר שההצעה הזוכה הוכרזה כזוכה במהלך התמחרות, אין בה כדי לשמש נסיבות מיוחדות וחריגות שמצדיקות פתיחת ההתמחרות מחדש". עם זאת, הוא המליץ לקבוצת בית ירושלמי לשפר את ההצעה. בקבוצה אומרים כי: "במהלך הדיון ובהתאם להצעת בית המשפט נאותה בית ירושלמי כמחווה של רצון טוב, להוסיף חצי מיליון שקלים על הצעתה. מיד לאחר מכן נחתם חוזה המכר, ולפני מספר ימים אושרה העסקה באופן סופי על ידי בית המשפט".
עו"ד ישי נוימן – המייצג את קבוצת בית ירושלמי בעסקה, מסר כי: "טוב עשה בית המשפט בכך שנתן להבין כי יש ערך להליכי התמחרות ולעיקרון הסופיות. אחרת, כל הבסיס העסקי למכרזים של כונסי נכסים היה נשמט, ואף אחד לא היה מתנהל בהליכים מסוג זה. פועל יוצא של החלטה הפוכה היה מצב בו המתמודד במכרז מחוייב לרכוש במחיר שהציע אולם כונס הנכסים אף פעם אינו מחוייב למכור לו ותמיד יכול לחפש או לקבל הצעות חדשות לאחר מכן. קביעת בית המשפט מחזקת ומעלה את ערכם של המקרקעין הנמכרים במסגרת כינוסי נכסים, משפרת את יעילות כינוסי נכסים ואף מסייעת בעקיפין לחייבים למיצוי זכויותיהם".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן