בעקבות המלחמה: המדריך לתוספת ממ"ד ללא היתר
מי יכול להוסיף ממ"ד ללא היתר, מה השלבים הנדרשים וכמה זה יעלה? המדריך לבעלי הדירות
מי יכול להוסיף ממ"ד ללא היתר, מה השלבים הנדרשים וכמה זה יעלה? המדריך לבעלי הדירות
הממ"דים (מרחב מוגן דירתי) מוכיחים שוב ושוב את יעילותם בעת מלחמה בכל רחבי הארץ, אבל למרות שישראל ספגה בשנים האחרונות עשרות אלפי טילים בכל רחבי הארץ, עדיין למאות אלפי משפחות אין ממ"ד.
בתחילת המערכה הנוכחית, פעלו בממשלה ובמנהל התכנון על מנת להקל על מי שמעוניין להוסיף ממ"ד לביתו, ובשבוע שעבר פורסמה הוראת שעה המאפשרת פטור מהיתר בניה לצורך הקמת ממ"ד, כתוספת ליחידת דיור צמודת קרקע או ליחידת דיור בבניה נמוכה עד שתי קומות (ללא הגבלה למספר יחידות הדיור בכל קומה) התיקון יעמוד בתוקף לשנה מיום אישורו.
בהתאחדות האדריכלים החליטו לקחת חלק במאמץ ההסברה ובהנגשת המידע לציבור הרחב לטובת יצירת הליך מהיר ויעיל שיענה על צורך בהרחבת המיגון.
אזרחים שיפנו להתאחדות יקבלו שאלון שמטרתו לבחון את התאמתם לתוספת המרחב המוגן ללא היתר, השאלונים ינותחו על ידי אדריכלים מתנדבים, ובמידה ונמצאה התאמה והאזרח ירצה להתקדם עם הפרויקט התאחדות האדריכלים תפרסם רשימת אדריכלים מומלצים ומורשים בעלי ניסיון בהגשת אישורים למרחבים מוגנים, מחולקים לפי אזורים בארץ שיגישו עבורם את הבקשה תמורת מחיר הוגן.
האדריכליות מור פרבשטיין וסטפני אלקובי המנהלות פרויקט הסברה והנגשה של הוראת השעה לציבור מטעם התאחדות האדריכלים מסבירות, כי הוספת הממ"ד בהתאם לתיקון כרוכה במספר שלבים:
מי לא יכול להוסיף ממ"ד באמצעות ההליך המהיר
בהתאחדות האדריכלים מסבירים כי הוראת השעה כולל מספר סייגים לתוספת ממ"ד ללא היתר.
הוספת ממ"ד לעשירים בלבד?
אדריכלית ארנה אנג'ל, יו"ר התאחדות האדריכלים, מציינת כי ההתאחדות נרתמת לעזרת הציבור, למרות הבעייתיות הרבה שיש בהוראת השעה. לדבריה, הוספת מיגון לאזרחים הוא צו השעה אולם הדרך שבה התקבלה ההחלטה וקיצורי הדרך שנעשו מבטאים את המשבר , אי ההקשבה וההתעלמות של הפוליטיקאים מאנשי המקצוע. ההחלטה התקבלה מתוך הפחדים המובנים, וללא חשיבה ארוכת טווח, תוך מתן סמכות לפיקוד העורף לאשר תוספת למבנים תוך 14 יום ( ספק רב עם יעמדו בכך ) ותוך התעלמות מאפשרות להיווצרותם של סכסוכי שכנים. כל זאת עוד מבלי לדבר על כך שעלותו של ממ"ד שנעה בין 180,000 ל – 220,000 ₪ כך שמדובר בהטבה לעשירים בלבד בלי מנגנוני סיוע מהמדינה, החשש הוא שמי שיעשה שימוש בתיקון הוא בעלי וילות שינצלו את התיקון להרחיב את הבית שלהם ולהעלות את ערכו בעוד שאוכלוסיות חלשות בפריפריה, היכן שסכנת הטילים הכי מוחשית לא יוכלו לממן את הקמת הממ"ד.
איך ניתן לממן את הממ"ד ?
מאור אוחנה, מנכ"ל רשת דרכנו לייעוץ משכנתאות, מציין כי עלות של תוספת ממ"ד יכולה להגיע עד 200,000 ₪ ועל מנת לממן את הפרויקט יש אפשרות לקחת משכנתא נוספת על הבית הקיים. כמו במקרה של שיפוץ או הרחבת הנכס יש להציג לבנק אישורים מהגורמים המוניציפליים וממהנדס שאכן מדובר בתוספת מאושרת לבית קיים. תוספת הממ"ד משביחה את הנכס ומעלה את ערכו ולכן ניתן להגדיל את ההלוואה גם אם המשכנתא הקיימת נלקחה בשיעור מקסימלי. עבור סכום של כ- 200,000 ₪ ההחזר החודשי למשכנתא ממוצעת ל – 30 שנה יעמוד על כ- 1200 ₪ לחודש.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן