banner
מתחם 7 צריפין // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין אדריכלים
מתחם 7 צריפין // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין אדריכלים

אושרה הקמתן של 1,200 יח"ד בראשון לציון על שטח מחנה צריפין שמתפנה

נגד התכניות הוגשו שורה של התנגדויות, ביניהן של העירייה. בימים אלו אושרה גם תכנית מקבילה בבאר יעקב, הכוללת אף היא 1,200 יח"ד

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מרכז הודיעה השבוע על אישורה של תכנית להקמת 1,200 יח"ד בראשון לציון, על חלק משטחי מחנה צריפין שמתפנה. התכנית, ששטחה 407 דונם, ממוקמת במזרח ראשון לציון, מדרום לבית החולים אסף הרופא, מצפון למתחם 7ב' בצריפין הנמצא בשטחה של באר יעקב, וממערב לדרך 44. 

התכנית חלה על מתחם א' בצריפין ששטחו 407 דונמים, והיא כוללת, כאמור, 1,200 יח"ד ועוד 300 יחידות לדיור מיוחד. כמו כן, התכנית כוללת כ-500,000 מ"ר לתעסוקה. את התכנית יזמה רשות מקרקעי ישראל, וערך אותה האדריכל אמיר קולקר. מטרת התכנית היא שינוי ייעוד הקרקע מאזור חקלאי לתעסוקה, תעסוקה ומסחר, מגורים, מבנים ומוסדות ציבור, שטחים ציבוריים פתוחים, דרכים ומתקנים הנדסיים. בתכנית מוצע תוספת שטחים לתעסוקה ומסחר, ליחידות דיור ולדיור מוגן. אופי הבינוי המוצע בתוכנית הוא 18 קומות לדיור מוגן, מבנים משולבים מגורים, תעסוקה ומסחר בגובה של 18 עד 25 קומות ובמבנים משולבים תעסוקה ומסחר או מבני תעסוקה 15 עד 18 קומות. 

במתחם זה עוברים שני הרחובות הראשיים החשובים ברשת הרחובות המקשרים את באר יעקב וראשון לציון: המשך רחוב נעמי שמר מבאר יעקב בכיוון צפון-דרום והמשכן של שדרות ירושלים הממשיכים מראשון לציון בכיוון מזרח-מערב. שתי השדרות מהוות את נקודת המפגש בין שתי הרשויות המוניציפאליות בצריפין.

מתחם 7 צריפין // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין אדריכלים
מתחם 7 צריפין // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין אדריכלים

נגד התכנית הוגשו שורה של התנגדויות, ביניהן של העירייה שדרשה לאסור על בניית שטחי מגורים לחלוטין כל עוד לא מתאפשר חיבור ראוי מערבה לעיר על ציר ירושלים, וזאת נוכח העובדה שהבסיס טרם פונה לחלוטין. הוועדה החליטה לאשר את התכנית, בכפוף לשינויים טכניים, וקבעה כי "התכנית היא אבן נוספת בתכניות המניחות את התשתית התכנונית לבניה במחנות צה"ל המתפנים בתחום המחוז". כעת, לאחר שנקבע כי כל התנאים שנקבעו מולאו, התכנית אושרה.

המתחם נמצא, כאמור, מצפון למתחם 7 ב' הנמצא בבאר יעקב, שתכנית הבנייה שלו אושרה אף היא בימים אלה. גם במתחם 7 ב' צפויות להיבנות 1,500 יח"ד – 1,200 למגורים ועוד 300 מיוחדות. בסך הכל, צפויות להיבנות על שטחי המחנה המתפנה 3,000 יחידות דיור, שבנייתן אושרה באופן סופי.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות