banner
מתחם העצמאות בנס ציונה // צילום: מגדילים
מתחם העצמאות בנס ציונה // צילום: מגדילים

מתחם פינוי בינוי לא עמד בתנאי תמ"א 70 אבל אושר להפקדה

הוועדה המחוזית אישרה להפקיד תכנית התחדשות מתחם העצמאות בנס ציונה, הנמצאת בתחום תחנת מטרו, למרות היקף בינוי נמוך

זיו גולדפישר 31.12.2023

140 יח"ד בנס ציונה בדרך להפקדה: הוועדה המחוזית מרכז החליטה להפקיד בתנאים תכנית פינוי בינוי ברחוב העצמאות 17-25 בעיר. מדובר בתכנית להתחדשות עירונית רחוב העצמאות בסמיכות לפארק הספורט ורחוב ויצמן בנס ציונה, בשטח של 9.6 דונם. הוועדה קבעה כי למרות שהתכנית אינה עומדת בהוראות תמ"א 70 (בנייה במרחבי תחנות מטרו), הוחלט להפקידה כדי להשתלב באופי הבינוי בשכונה.

תכנית "פינוי בינוי נס ציונה העצמאות 17 – 25", מציעה הריסה של 5 מבנים קיימים הכוללים 44 יח"ד, ובניה חדשה של 140 יח"ד ב-5 מבנים חדשים בגובה מרבי של 9 קומות וגג, בבנייה מרקמית. שטח דירה ממוצע עומד על 110 מ"ר. בתכנית מוצעת דרך חדשה שמחברת את השכונה עם רחוב ויצמן (הרחוב הראשי של העיר, בקטע הדרך המחבר את רחוב מקווה ישראל לויצמן. כמו כן, מוצע שטח למבנה ציבור בחלקה הצפוני כולל מסחר בהיקף של 50 מ"ר. בצמוד למתחם מצוי פארק עירוני ומצדו השני רחוב העצמאות ובתים צמודי קרקע. התכנית ממוקמת כ-300 מ' מתחנת מטרו עתידית.

הוועדה, שהחליטה על ההפקדה, ציינה כי התכנית נמצאת בחלקה המצומצם בתחום תת"ל /101 א' (קו מטרו 1M), וחלות עליה הוראות תמ"א 70. מפרוטוקול הוועדה עולה כי התכנית עומדת ברח"ק של 3.37 (מדד של רצפה חלקי קרקע, השטח הבנוי ביחס למגרש) במקום ברח"ק של 4, כפי שנקבע בתמ"א 70. הוועדה ציינה כי על מנת להגיע לרח"ק 4 נדרשת תוספת של כ 3,574 מ"ר לזכויות המוצעות כלומר, תוספת של כ-37 יח"ד ותוספת של 2 קומות לכל הבניינים. עם זאת, הוועדה החליטה לאשר את הבינוי כפי שהוצע בתכנית. בהחלטה נקבע כי התקבלה "לאור החשיבות שהיא רואה בשמירה על הבינוי המרקמי המוצע המשתלב עם אופי הבינוי של השכונה, שהינו צמודי קרקע ואשר מאפשר את התחדשות השיכונים בבנייה מרקמית". עם זאת, הוועדה קבעה תנאים נוספים להפקדה, ביניהם עדכון תקני חניה ועדכון הקו הכחול של התכנית. 

מתחם העצמאות בנס ציונה // צילום: מגדילים
מתחם העצמאות בנס ציונה // צילום: מגדילים

על פי דוח שמאי שהוכן עבור התכנית, התקבולים הצפויים בפרויקט הם 228.6 מיליון שקל. במקרה של פטור מהשבחה, ההוצאות הצפויות הן 195.1 מיליון שקל. העודף, 33.5 מיליון שקל, מבטא שיעור רווח של 17.2 אחוזים. במקרה של היטל השבחה, ההוצאות הצפויות הן 207.6 מיליון שקל. העודף, 21 מיליון שקל, מבטא שיעור רווח של 10.8 אחוזים.

היזם הוא חברת ע.ט החברה להתחדשות עירונית לישראל והעורך ראשי הוא רן בלנדר.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות