banner
קלאוזנר 22 // צילום: אלון וייזברג
קלאוזנר 22 // צילום: אלון וייזברג

הצצה למסע של שנים שעבר על מארגני ומנהלי פרויקט תמ"א 38

הם קיבלו פרויקט תמ"א 38/1 שנתקע במשך שנים, החליטו להסב אותו לתמ"א 38/2 אולם נתקלו בהתנגדות דיירים. כעת, חמש שנים לאחר תחילת הפרויקט, הושגו חתימות של 100% מבעלי הדירות. החברה המארגנת והמנהלת של פרויקט תמ"א 38 ברעננה על התקווה, הייאוש וההצלחה שבדרך להתחדשות העירונית

הצצה אל מאחורי הקלעים של פרויקט תמ"א 38 בברחוב קלאוזר 22, פינת אוסטרובסקי 18, בעיר רעננה, מספקת נקודת מבט מרתקת אל עולם השטח הסיזיפי של התמ"א: תחילתו של הפרויקט ברצון בעלי הדירות לקדם אותו כבר לפני 14 שנה, דרך פניית בעלי הדירות לפני כחמש שנים לחברה יזמית לקראת הסכם על תמ"א 38/1 – חיזוק הבניין והוספת דירות על הגג ועד להמרתו לפרויקט תמ"א 38/2 והשגת 100 אחוז מהסכמת בעלי הדירות, בחודש האחרון לשנת 2020. 

מדוברב-10 דירות קיימות, אשר יהפכו ל- 25 דירות במסגרת ההסכם, כך מדווחת החברה המארגנת, יגאל אלון. לפי הדיווח, בעלי הדירות יקבלו דירות חדשות, מרפסת שמש בשטח 12 מ"ר וחניה תת קרקעית. 

יגאל אלון וייזברג מחברת יגאל אלון, מארגנת ומנהלת הפרויקט, מספר כי: "התנהל מו"מ ארוך לקראת הסכם ולבסוף התנאים לא היטיבו מספיק עם הצדדים והדברים לא הבשילו לכדי הסכם משמעותי והעניין נזנח. לפני כשנה וחצי החליט עורך הדין מטעם הדיירים לנסות ולהפיח חיים חדשים בבניין ופנה אלינו, על מנת לנסות ולקדם את הבניין פעם נוספת להתחדשות עירונית. החלטנו לנסות ולקדם את הפרויקט במתווה של תמ"א 38/2, הריסה ובניה מחדש, כאשר התהליך החל באספה של בעלי הדירות. כאשר ראינו שיש נוכחות מרשימה של כמעט כל הדיירים, הבנו את רמת המחויבות של בעלי הדירות להתקדם".

אלון וייזברג // רז רוגובסקי
אלון וייזברג // רז רוגובסקי

מכאן יצאו בחברה המארגנת לביצוע סקר, מחקר שוק ופנייה לחברות יזמיות, על מנת שיגישו הצעות לבעלי הדירות לביצוע הפרויקט. בשלב הזה הגיע משבר בלתי צפוי נוסף. "נכנסו לתוך משבר הקורונה שהציב לנו אתגרים חדשים, קושי משמעותי בקיום פגישות, מגבלות וסגרים חדשות לבקרים ובד בבד, חששות של יזמים וקבלנים מכניסה לעסקאות חדשות בתקופה של חוסר וודאות גבוהה", אומר אלון.

בסופו של דבר נבחרה חברה יזמית, לאחר שחברי נציגות הדיירים נפגשו את היזם, יצאו לראות פרויקטים בביצועו, ודרשו לשוחח עם ממליצים. מכאן החל תהליך מדידות בשטח דירות הבעלים ומו"מ אינטנסיבי על ההסכם. אלון: "לאחר שהשלמנו את המו"מ המתיש על הסכם, מפרט טכני ותוכניות לשביעות רצון בעלי הדירות, פנינו לתחילת חתימות על ההסכם אלא שהתהליך שהתחיל בקול תרועה והחל להתעכב ולהיתקע. בתחילת התהליך הגענו במהירות לכמחצית חתימות על ההסכם המלא ואת החתימות האחרונות התחלנו לקושש ולאסוף מבעלי הדירות שאינם גרים בבניין, והתקשינו מאוד. באמצעות פגישות זום ועבודה מרחוק הצלחנו לאט לאט לפשר את כל המתנגדים והחוששים מהפרויקט". עוד לדבריו של אלון, התהליך ארך שעות רבות של "שיחות, הסברים, מכתבים ושכנועים להאמין בתהליך ולהאמין בנו. בשלב מסוים חברי הנציגות כבר היו כל כך מיואשים – חלקם היו מעורבים בניסיונות להניע את חבריהם עוד לפני 5 שנים וכבר אז נחלו מפלה- ובהדרגה איבדו אמון בתהליך".

אלא שהחודש, הושגה פריצה מול בעלי הדירות שלא ששו לביצוע הפרויקט: "הצלחנו לפרוץ את החסם התודעתי שלהם ולחבר אותם לתהליך ובשעה טובה הושלמו חתימות הרוב החוקי הנדרש. קשה לתאר את השמחה והאושר שהציפו את בעלי הדירות למשמע ההודעה המשמחת אחרי תהליך מתיש של מספר שנים שהגענו בשעה טובה ל 100% חתימות והסכמה מלאה", מסכם אלון.

ממשרד עו"ד שלומוביץ סורקין ושות', המייצג את  בעלי הדירות, נמסר כי: "עוד מהשלב הראשוני היה ברור שהפרויקט נראה עבור בעלי הדירות חלום רחוק וכמעט בלתי אפשרי. הפרויקט הוא דוגמא יוצאת מן הכלל לתהליך  שהתחיל מבעלי הדירות, הונע על ידי בעלי הדירות ומקודם בצורה יוצאת דופן על ידי בעלי הדירות בשיתוף עם הגורם המארגן קבוצת יגאל אלון. פרויקט כמו הפרויקט בקלאוזנר 22 רעננה תורם רבות לבעלי הדירות, לתושבים, לעיר ולמדינה". 

מהחברה נמסר שבשלב הבא תוגש התוכנית לוועדה המקומית לתכנון ובנייה רעננה, בהתאם למתווה המדיניות להתחדשות עירונית. 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות