banner

פריצת דרך: תמורות של פי שניים ויותר לבעלי נכסים באזורי תעסוקה מתחדשים

אנג'לינה כץ, מנהלת הייזום בחברת ולור ביירון, המובילה התחדשות אזורי תעסוקה ומסחר ואת מתחם הבורסה: "משתלם לבעלי העסק"

התחדשות אזורי מסחר ותעסוקה הוא תחום חדש יחסית, שמביא בשורה גדולה לערי ישראל. יצאנו לפגוש את אנג'לינה כץ, מנהלת ייזום בחברת ולור ביירון, המתמחה בחידוש אזורי תעסוקה ותיקים והפיכתם למתחמים מודרניים, שמספרת על פריצת הדרך אל מול אתגרי הרגולציה. 

אנג'לינה, אפשר להגיד שאתם פורצים את הדרך להתחדשות עירונית בלב אזורי התעסוקה והמסחר?
"בהחלט כן, היום קיימים מעל 400 מתחמים ישנים בארץ. התפתחות כלכלית ומודרנית הביאה אותנו למציאות חדשה, שבה אותם אזורים נשארו ללא הסדרה משפטית, להבדיל מהתחדשות עירוני למגורים. בין היתר, לא היה תמריץ לבעל העסק לעזוב את העסק, מדובר בריבוי חלקות ובעלי זכויות, שעד היום לא נתנו להם פתרון. אנחנו הרמנו את הכפפה ושינינו את המציאות הזאת". 

מה המשמעות מבחינת התמורות לבעלי העסקים?
"התמורות גבוהות הרבה יותר מאשר התחדשות עירונית למגורים. למשל, מתחם הבורסה שאותו אנו מקדמים, מסווג לאזורים, מגרשים עם שני דונם יכולים להגיע ל-2000 אחוזי בנייה, מגרשים עם 5 דונם יכולים להגיע ל 3000 אחוזי בנייה. 

"עד היום אין תקדים באף עיר בארץ, שלפיו יכולים להקנות לבעלי הזכויות – תמורות כל כך גבוהות. מדובר בהכפלות של פי שתיים-שלוש מהמצב הקיים, אלו מכפלות משמעותיות ומשתלמות לבעלי העסק. בנוסף, אנחנו מסייעים בתשלומי שכר דירה בתקופת הבנייה, בפינוי הנכס והעתקו למקום אחר, כדי למזער את הקשיים במעבר ועוד".

איך משכנעים בעל עסק לעזוב מקום שהוא לא יחזור אליו יותר?
"התפקיד שלנו הוא לשכנע את בעל הנכס שהמציאות השתנתה, אין מקום יותר לבניינים ישנים אלא להתחדשות עירונית במתחמי תעסוקה, לעירוב שימושים ולבניינים גבוהים ומודרניים". 

עד כמה הרשויות המקומיות יודעות לקדם התחדשות מסחרית?
"במתחם הבורסה עיריית רמת גן והעומד בראשה עושים את כל המאמצים לקדם את התוכנית, ונמצאים בקשר איתנו ועם בעלי הזכויות. עד כה אף גוף לא ניסה לקדם מתחמים ובהחלט אנחנו זוכים לראות פריצת דרך גם בעבודה עם הרשות המקומית".  

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות