banner
צילום: דודו גרינשפן
צילום: דודו גרינשפן

התאחדות הקבלנים: "לא ניתן יד לגזענות ולסגירת אתרי בנייה בגלל פועלי בניין ערבים"

בעוד ראשי ערים קוראים ליזמים שלא לאפשר הגעתם של עובדים לאתרי הבנייה, התאחדות הקבלנים מגנה את התופעה: "אנחנו רואים עליהום שמתבצע נגד הקבלנים, לא ניתן יד לגזענות, מדובר בעובדים נאמנים שבאים להתפרנס". מפקד תחנת משטרת באר שבע: "עליכם להיות ערניים באתרים שלכם"

את הדברים אמר נשיא התאחדות בוני הארץ, ראול סרוגו, בכנס מקצועי והרמת כוסית מעורבת רגשות, שקיים ארגון הקבלנים בנגב לרגל פסח, בצל גל הפיגועים ואירועי הטרור.
מנכ"ל הארגון, צביקה ליבנה, אמר: "הישיבה המשותפת שלנו היום יחד והעבודה המשותפת במהלך כל השנה, הם ההוכחה הכי טובה שאנו יודעים וצריכים לחיות יחד. הכוח של כולנו הוא בשילוב הכוחות נגד מי שמנסה לפורר את הקשר הזה".
אבו מדיעם הטא, סגן ראש עיריית רהט, אמר: "אנחנו מתכנסים הערב אחרי מעשה זוועתי כאן בבאר שבע. כולנו במגזר מגנים את מעשה הטרור הזה. המסר שאנחנו מעבירים הערב ערבים ויהודים יחד, הוא מסר לכלל הציבור שאפשר לחיות כאן בלי גזענות ובלי מחלוקות כי אין לנו נגב אחר. הממשלה צריכה להבין שהשקעה במגזר הבדואי, היא לא רק למען הבדואים אלא למען טובת הכלל, אז למה מפחדים מפתרון? להיפך, צריך לעודד פתרון קבע לבדואים בנגב". 

נשיא התאחדות בוני הארץ, ראול סרוגו התייחס לאירועים האחרונים ואמר: "אנחנו עוברים טרגדיות קשות ויחד עם כל האירועים הללו אנו רואים עליהום נגד הקבלנים. ישנם ראשי ערים שנתנו הוראה לסגור אתרי בנייה. אני שואל מה פשענו? נכון שיש שב"חים, הם יודעים איפה הפרצות בגדר ונכנסים משם, תחת עיניהם של כוחות הביטחון. צריך לטפל בזה כאן ועכשיו ולקבלנים אסור להעסיק שב"חים, אך העליהום שמתבצע על ידי ראשי ערים הוא רע ומזמין את האספסוף לפגוע בעובדי הבנייה". עוד הוא ציין את ההתייקרויות בחומרי הגלם והתשומות, ואמר לנציגי הרשויות המקומיות שנכחו באירוע כי הוא דורש לפצות קבלנים בגין ההתייקרויות בענף: "היום קבלנים מפסידים כסף בגלל הרשויות ובגלל הממשלה שלא משלמים את ההתייקרויות. קבלנים רבים לא מסוגלים לספוג עליות של 20-30% בתשומות הבנייה. מדובר בעליות מחירים דרמטית במיוחד לענף התשתיות וקבלנים רבים נמצאים על סף התמוטטות".

אלי אבסירור, יו"ר ארגון הקבלנים הנגב ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ התייחס גם הוא לאירועים ואמר: "עשרות שנים של בניה ופיתוח של הנגב ושל יחסי העבודה בינינו הוכיחו שאין דרך אחרת מלבד חיים משותפים. אנחנו בארגון הקבלנים בנגב חיים את המציאות הזו ומטפחים אותה".  הוא התייחס לתוכנית "דירה בהנחה", ואמר: "מדובר בתוכנית שמייצרת מצג שווא של טיפול במשבר הדיור בישראל, מדובר בפתרון שטחי מבלי לחשוב על עתיד שוק הנדל"ן בעשורים הבאים. על המדינה להפסיק למסחר בקרקעות, לשווק את כל הקרקעות בשוק החופשי ולהפשיר לפחות 100,000 יח"ד בשנה". 

מפקד תחנת משטרת באר שבע: "עליכם להיות ערניים באתרים שלכם"
במהלך הכנס התייחסו הנוכחים לסוגיית דמי החסות ("פרוטקשיין") ותופעת הקבלנות הבלתי חוקית, אשר לטענתם מתרחבת ללא מענה. ניצב משנה טירן יהוד, מפקד תחנת משטרת באר שבע התייחס לעניין ואמר: "מי שהגיע למשטרה והתלונן קיבל את כל הגיבוי שלנו ואת כל האבטחה הדרושה לכך. תעדכנו אותנו בזמן גם באופן לא רשמי ואנו נדע לטפל בנושא". על האירועים הביטחוניים האחרונים אמר נצ"מ יהוד כי: "אנחנו נמצאים בימים אינטנסיביים ברמה הלאומית במדינת ישראל. חלק מהאירועים קרו על ידי שוהים בלתי חוקיים. תפקידה של המשטרה היא לאתר אותם ולעצור אותם, תפקידו של צה"ל למנוע את היציאה שלהם מאיו"ש או עזה. מדובר בעבירת ביטחון חמורה, עליכם להיות ערניים באתרים שלכם".

טל אל-על, מ"מ ראש העיר באר שבע והממונה על אגף ההנדסה: "מי שמכיר את באר שבע חש בשבוע האחרון את האבל, את הפחד וההלם בעקבות הפיגוע. יחד עם זאת העיר באר שבע היא עיר של שלום ואנחנו מבינים שאין דרך אחרת מחיים משותפים". באשר לעתיד העיר התייחס אל-על למאבק להקמת שדה תעופה בנבטים בנגב ואמר: "ראינו השבוע במסגרת פסגת הנגב, שרי חוץ מכל העולם נוחתים בבסיס נבטים מה שמוכיח שזה אפשרי, יש את התשתית ואת המסלול המתאים ועל הממשלה לפעול ולאפשר הקמת שדה תעופה בנגב שישפיע ויחזק את האזור כולו".

פרופ' דניאל חיימוביץ', נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב אמר: "גם האוניברסיטה וגם ארגון הקבלנים מהווים מופת לדו קיום. קבלנים ערבים ויהודים חיים יחד, מקימים ובונים את המדינה. אותו דבר גם באוניברסיטה אנחנו עובדים יחד חוקרים ומרצים וסטודנטים יהודים וערבים. כדי להבטיח את המשך פיתוח הנגב, אנחנו חייבים לדרוש מממשלת ישראל שתעמוד בהבטחותיה עבור הנגב. על הממשלה להבטיח שכל יחידות  8200 ירדו דרומה, ושכל הלימודים שלהם יהיו כאן בנגב, רק כך נבטיח את עתיד הנגב ומדינת ישראל.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות