banner

יוסי כהן, מנכ"ל נקסט אורבן כוזהינוף, לרוכשים: "אל תפחדו"

על עלייה בפניות לרכישת דירה, האמונה שתוך שנה שוק הדיור ישגשג והתרומות שגייס לחיילים בצפון ובדרום – אולפן פתוח  עם יוסי כהן

"היינו בשיא העשייה והכל נעצר. אנחנו מדברים על קידום של 13 מתחמי פינוי בינוי עם 8,500 יח"ד בעיר חיפה, ופתאום דממה", יוסי כהן, מנכ"ל נקסט אורבן כוזהינוף, המקדם התחדשות עירונית בעיר חיפה מתארח באולפן הפתוח של "מגדילים", ומספר על הימים הראשונים למלחמה. לשאלה איך הוא הגיב למציאות החדשה, הוא עונה: "קודם כל התגייסנו למחרת לטובת העם והמלחמה, הקמנו חמ"ל ענק ברוממה בחיפה, גייסנו כספים, תורמים ומתנדבים והתחלנו לסייע לכל מקום שאפשר, שבועיים זה כל מה שעשינו. לא עבדנו. התחלנו לגייס ציודים לחיילים לבסיסים השונים בצפון ובדרום. גילנו שצריך ביגוד, גרביים חולצות, מעילים, מטענים, אלפי בקבוקי מים. חילקנו מעל 10,000 חבילות". 

כל ההתגייסות למעשה מבוססת על קשרים אישיים?
"לחלוטין אבל לא רק אנשי העסקים הם שעצרו הכל והתגייסו אלא גם התושבים, כמות אדירה של תושבים, אורזים, שולחים מצטרפים אלינו לעשייה. עד שערב אחד אנחנו אומרים 'אין לנו מה לחלק מחר' ואז מגיע אוטובוס מאחד הקיבוצים בצפון, ויורדים משם עם ארגזים וזה לא נגמר, עוד ועוד ארגזים. ראינו את עם ישראל בגדולתו. במלחמה הזאת התגלה עם נדיר. הנהגה פחות". 

מה מצב הדיירים במתחמים היום, מתחילים להתאושש?
"אחרי תקופה קצרה הבינו שיש בעיה ואז נוצר לחץ אדיר מצד תושבים שרוצים לקדם פרויקטים, כי המתחמים ללא ממ"דים (מרחב מוגן דירתי) והם רוצים ביטחון. דבר ראשון, שיפצנו 11 מקלטים במתחמי פינוי בינוי, ואז התחלנו לחשוב איך לקדם את התוכניות עצמן. צריך להבין שאצלנו בעיר הבעיה היא לא התושבים אלא הוועדות והרשות המקומית ולכך, יש להוסיף את הבחירות, שהביאו לעצירת פעילות הוועדות. מצב של אי ודאות מוחלטת". 

ובכל זאת הישג אחד היה לך עם מתחם ענק של פינוי בינוי שאושר
"מתחם פייזר אושר בוועדה המחוזית בתוך התקופה הזאת. כבר היינו בתוך התהליך, זה לא שהמלחמה האיצה את התהליך, להפך, הדיון נדחה פעמיים. בפרויקטים אחרים אנחנו בסיטואציה שאנחנו לא יודעים מה יהיה בעקבות השפעת הבחירות לרשויות המקומיות שנדחו". 

אבל מינהל התכנון הנחה לא לעצור את פעילות הוועדות
"בפועל זה לא קורה. בחיפה אמורות להתקיים ועדות בחודש ינואר, ואני מאמין שמתחם פינוי בינוי 'בראשית על הים', שנקלט לדיון ועבר תנאי סף, כן יעלה לדיון במהלך דצמבר, וזו תהיה בשורה ענקית לתושבים ולעיר". 

מה מצב הרוכשים?
"אנחנו עדיין לא מוכרים דירות אבל בעקבות ההחלטה על מתחם פייזר היה מבול של טלפונים של רוכשים שרוצים לקנות דירות. רוב הבניינים בחיפה ישנים, ללא ממ"דים והדיירים משוועים לפרויקטים חדשים בעקבות המלחמה. הם ראו בעיניים מה קורה לבניין ישן לעומת חדש בעת נפילת טיל. בחיפה אין הרבה היצע אבל יש ביקושים". 

איך הענף יוצא מהמלחמה?
"המלחמה קידמה פעילות במתחמי התחדשות עירונית אבל בשאר האזורים המצב לא פשוט, אין עובדים, הריבית בשמיים, אני מתקשה לראות איך יוצאים מהמצב אם המדינה לא תעשה כמה מהלכים, בטח ובטח הורדת הריבית לפחות בחצי אחוז. פתרון לעובדים חייב להימצא. חייב להיות כאן קבינט דיור, כי בסיסמאות אנחנו אלופים אבל במעשים פחות". 

נצא מהמשבר?
"אני בטוח, דיור זה לא מותרת, הביקוש לא ייעצר. יש קושי, שנתגבר עליו. אני חושב שלקראת סוף 2024 תהיה פריחה בנדל"ן ובטח ובטח בעיר חיפה, שבמשך שנים לא בנו אותה".

המלצה לרוכשים?
"אל תפחדו". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות