banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

ועדת הערר ביטלה החלטה של עיריית מודיעין, ואישרה לבנות על בניין גג משותף

הוועדה המקומית דחתה בקשה לבניית תוספת על הגג, בטענה לחוסר הסכמה מצד השכנים. ועדת הערר קבעה כי אין צורך בהסכמה

זיו גולדפישר 30.06.2024

ועדת הערר במחוז מרכז ביטלה החלטה של הוועדה המקומית במודיעין, שדחתה בקשה להיתר בנייה על הגג המשותף בבניין. הוועדה המקומית טענה כי למבקשים ההיתר אין את הסכמת רוב השכנים לבנייה, אך ועדת הערר קבעה, תוך הסתמכות על פסיקת המפקחת על המקרקעין, כי אין צורך בהסכמת יתר הדיירים בבניין לבנייה על הגג. 

הדיון בערר נסוב סביב החלטת הוועדה המקומית מודיעין מראשית חודש מאי לדחות בקשה להיתר בנייה שהגישו העוררים לבנייה על הגג המשותף, בנימוק שאין לעוררים את הרוב הנדרש לבנייה על שטח משותף, שהוא גג הבניין, כקבוע בחוק המקרקעין. מדובר בפעם השנייה שאותה בקשה הוגשה לוועדה המקומית.

בשנת 2017 נדונה הבקשה בגלגולה הראשון, והוועדה המקומית אישרה את הבקשה תוך שהיא דוחה את התנגדות יתר הדיירים בבניין, על רקע היותה של ההתנגדות קניינית ולא תכנונית. המתנגדים פתחו בהליכים למניעת מימוש היתר הבנייה, והגיעו עד למפקחת על רישום מקרקעין ברחובות, ציפי קוינט – שילוני, שהוציאה צו מניעה זמני לבנייה, והיתר הבנייה שאושר לא מומש. לאחר קיום הליכים בפני המפקחת, שבמהלכם בחנה את תקנון הבית המשותף, קבעה המפקחת על המקרקעין בפסק דין כי העוררים, שביקשו את ההיתר, רשאים לבנות מבלי לקבל את לקבל את הסכמת בעלי הדירות, כל עוד הבנייה המבוקשת היא עד 89 מ"ר.

לאחר קבלת פסק הדין פנו העוררים בשנית אל הוועדה המקומית וביקשו היתר בנייה לבנייה על הגג המשותף, אך זו דחתה את הבקשה בנימוק כי הקביעות של המפקחת מתייחסות אך ורק לזכויות הבנייה ולא לעצם הבנייה על הרכוש המשותף, הוא הגג. הוועדה המקומית התבססה בהחלטתה על קביעה אחרת של המפקחת על המקרקעין, הנוגעת לחניות. המפקחת אסרה בפסק דינה להסב את שטח מבוקש לחניות, בהיעדר חתימות של יתר השכנים. לטענת הוועדה המקומית, קביעה זו מלמדת על היחס לשטח המשותף, באופן המחייב להחיל את אותו הדין גם על הגג המשותף.

על רקע סירוב הוועדה המקומית להוציא היתר בנייה, חזרו המבקשים למפקחת, וביקשו הבהרה בנוגע לפסק הדין. המפקחת ציינה כי פסק הדין אינו דורש הבהרה, וחזרה על הקביעה כי המבקשים יכולים לבנות על הגג ללא הסכמת השכנים בשטח של עד 89 מ"ר.

"כמפורט בפרוטוקול לעיל… תהתה ועדת הערר מדוע בחרה הוועדה המקומית שלא לאמץ את הקביעה הקניינית של המפקחת ולדון בבקשה להיתר מבחינה תכנונית", נכתב בהחלטת הוועדה. ועדת הערר ביקרה את עמדת הוועדה המקומית וציינה בהחלטתה: "ועדת הערר התקשתה לקבל את עמדת הוועדה המקומית והמשיבים כי קביעות המפקחת נתנו רק ביחס לזכויות הבנייה וללא קשר לבקשה שבפניה, שכן הדיון כולו התמקד בבקשת העוררים לבנייה על הגג המשותף".

עוד קבעה הוועדה כי: "בשים לב לכך שהמפקחת קבעה שהעוררים יכולים לבנות (אף אם באופן מוגבל) ללא קבלת הסכמת בעלי הדירות, יש מקום כי הוועדה המקומית תכבד את החלטתה בהקשר זה". על רקע זה, ועדת הערר הציעה לוועדה המקומית לאפשר לעוררים להגיש בקשה להיתר בנייה, מבלי לקבל את הסכמת הדיירים האחרים, בהתאם לקביעות בפסק הדין של המפקחת, שלפיהן ניתן לבנות עד שטח של 89 מ"ר. העוררים והוועדה המקומית הסכימו לבקשה, אך השכנים התנגדו לה. ועדת הערר החליטה לתת תוקף של החלטה להצעתה, והתירה לעוררים להגיש בקשה להיתר בנייה על הגג.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות