banner
הדמיית הפרויקט // 3dstudio | יוסי אברהמי // צילום: יח"צ
הדמיית הפרויקט // 3dstudio | יוסי אברהמי // צילום: יח"צ

כיצד מצליחה חברת יוסי אברהמי לדחוף קדימה פרויקטיי פינוי בינוי ותמ"א 38?

צחי דידי, מנכ"ל קבוצת יוסי אברהמי, על סיפור ההצלחה של חברה יזמית, שהיא גם המבצעת: "אנחנו מנהלים, מתכננים ומבצעים את התהליך כולו ברמה מקצועית גבוהה, בעמידה בלוחות זמנים ובשיתוף פעולה ובשקיפות מול הדיירים"

בשיתוף קבוצת יוסי אברהמי 30.06.2022

"אחוז ניכר מהפרויקטים של התחדשות עירונית נכשלים ולא מגיעים לכדי ביצוע כתוצאה מהתנגדות הדיירים וחוסר שיתוף פעולה בין היזם והקבלן", כך אומר צחי דידי, מנכ"ל קבוצת יוסי אברהמי, חברה יזמית ומבצעת לפרויקטים להתחדשות עירונית, "לכן, בחברה איתנה שהינה יזמית ומבצעת, כל התהליך מתקיים תחת 'קורת גג אחת'. לכל השותפים לפרויקט יש כתובת אחת – לדיירים, למתכננים, לבעלי המקצוע שמלווים את הדיירים, לרשויות ולכל בעלי העניין. הדיירים זוכים ליחס אישי, מקצועי ולשקיפות במידע במהלך כל התהליך, משלב ההתקשרות, התכנון, הוצאת ההיתרים ועד לשלב הביצוע ותום תקופת הבדק והאחריות". לדבריו, בניגוד לחברות יזמיות אחרות, שזהות הקבלנים המבצעים אצלן משתנה – ולכן גם התוצר הסופי, בחברה יזמית ומבצעת ניתן לבדוק ולדעת מה תהיה איכות התוצאה על פי פרויקטים קודמים של החברה. 

"ברגע שחברה שהיא רק יזמית זוכה בפרויקט", מסביר דידי, "כשמגיע היום בו צריך לבנות היא בוחרת חברה מבצעת במכרז קבלנים, ורוב הסיכויים שתבחר בחברה שתציע את המחיר הזול ביותר על מנת להוזיל עלויות. לאחר מכן, גם האחריות על הבדק ואיכות הבנייה הוא על החברה המבצעת שבחר היזם. כך שביום שאחרי, כשהדיירים יקבלו את הדירות ויפנו ליזם בגלל תקלות, הוא יפנה אותם לקבלן המבצע, וכך הדיירים נופלים בין הכיסאות: בין היזם לקבלן שמנסים לגלגל את האחריות זה על זה, ואילו בקבוצת יוסי אברהמי אנו מלווים את הדיירים ליווי אישי מתחילת ההתקשרות ועד תום תקופת הבדק והאחריות לכך, כמנכ"ל הקבוצה, היא שלי". 

האם יש הבדל ברמת השירות?
יתרון משמעותי נוסף בחברה יזמית ומבצעת עליו מצביע דידי הוא ברמת השירות שניתן לדיירים. לדבריו, "כשדיירים רוצים לעשות שינוי בדירה, לאדריכלית שעובדת אצלנו בחברה יש מחויבות כלפי הדיירים כי היא מייצגת את המותג, יש לה שייכות וזיקה לחברה ולפרויקט, ומראש אנו מתכננים את התהליך כמו שצריך. מנגד, בחברה יזמית שנעזרת בקבלן חיצוני לביצוע העבודה – היחס שונה. הדיירים לא יודעים מראש את זהות הקבלן המבצע, הם נכנסים למערכת שלא ממש אכפת לה מהם ושאין בה יחס אישי וכך לא פעם נגרמת עוגמת נפש או נזקים לדיירים".

דידי מספר על אחד הפרויקטים של קבוצת יוסי אברהמי, פרויקט תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה מחדש) ברמת גן, בו החברה שיתפה לאורך כל הדרך את הדיירים בתהליך. "במהלך תקופת הבנייה שיפרנו ושידרגנו את התכנון תוך כדי התקדמות, ובסופו של יום הדיירים באו אלינו ואמרו שלא רק שעמדנו בהבטחות, אלא עשינו מעל ומעבר – שיפרנו מפרטים והחלפנו את סוג החיפוי של הבניין לאיכותי יותר, ועד היום הם ממליצים עלינו לנציגויות של בניינים שונים ולפרויקטים חדשים", הוא אומר. 

סיפור ההצלחה במכרז של עיריית תל אביב
בשבוע שעבר זכתה הקבוצה פעם נוספת במכרז של חברת "עזרה ובצרון" לפרויקט פינוי בינוי ברחוב יפת 185-197 בתל אביב-יפו, הנקרא גם "מתחם יפת". לפני כשנה זכתה החברה בפרויקט פינוי בינוי רחב היקף בשכונת "נווה אליעזר" בעיר. "התב"ע הייתה מוגמרת", מספר דידי, "לאחר שזכינו במכרז נכנסנו להליכי רישוי של הוצאת היתר הבנייה. בשל הידע והניסיון הרב שיש לנו בביצוע, שמנו לב למספר תיקונים נדרשים בתוכנית שקיבלנו. פנינו לעיריית תל אביב-יפו לצורך שינוי התכנון הקיים לטובת שיפור איכות החיים של הדיירים. הדוגמא הזו מבהירה איך בניגוד ליזמים אחרים, אנחנו בקבוצת יוסי אברהמי בוחנים את התוכנית מאספקטים רבים: הפן התכנוני, הביצועי, העלויות ועוד". 

 כיצד אתם מצליחים למנף את הפרויקטים?
"לא פעם חברות מתכננות דברים לא ישימים לביצוע או כאלה שלא ניתן לחבר לאלמנטים אחרים בפרויקט. לעומת זאת, אנחנו מצליחים לראות את 'התמונה כולה' ולבחון איך ניתן לשפר ולייעל תוכניות והכול הודות לניסיון הביצועי שלנו. לכן, כשאנחנו מתכנסים ומתכננים פרויקט, המשמעות עבורנו הרבה יותר גדולה מכמה עולה מ"ר ממוצע: אנחנו מקימים צוותי עבודה משותפים לכל הגורמים הרלוונטיים שבוחנים את הפרויקט על רבדיו השונים ומבינים איך הפרויקט יראה מכל ההיבטים – וזה היתרון המובהק שיש לנו על פני שחקנים אחרים במגרש".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות