"שומר הראש של הדיירים"
הוא נבחר לאחד מארבעים הצעירים המבטיחים בעולם ההתחדשות העירונית אשתקד. אבי ברוקס, מארגן ובעלים של מינהלת 38 – חברה לניהול התחדשות עירונית, מספר על תחושת השליחות שיש בצד ליווי אלפי דיירים בעשרות פרוייקטים
הוא נבחר לאחד מארבעים הצעירים המבטיחים בעולם ההתחדשות העירונית אשתקד. אבי ברוקס, מארגן ובעלים של מינהלת 38 – חברה לניהול התחדשות עירונית, מספר על תחושת השליחות שיש בצד ליווי אלפי דיירים בעשרות פרוייקטים
"אני תמיד אומר שאני 20% מארגן ו-80% פסיכולוג", אומר אבי ברוקס, "זו עבודה אינטנסיבית אך מתגמלת נפשית, עבודה שאתה רואה בסופה תוצאות ומשפר לאנשים רבים את איכות החיים".
לדברי ברוקס, הבעלים של מינהלת 38 – חברה לניהול התחדשות עירונית, כיום מנהלת החברה 30 פרויקטים בינוניים וקטנים, בבת ים, פתח תקווה, תל אביב, רמת גן ובחולון שרק בה יש לחברה 12 פרויקטים. "שם הכול התחיל, בחולון, אנו מנהלים את הפרויקטים הגדולים ביותר בעיר, אחד מהם כולל למעלה מ- 200 יחידות דיור, ובצמוד אליו אנו מקדמים פרויקט נוסף של למעלה מ-300 יחידות דיור, שבו אנחנו אוטוטו יוצאים למכרז יזמים, שניהם ברחוב דב הוז – שהוא רחוב ראשי לכיוון היציאה מחולון. הפרויקטים הללו ישנו לחלוטין את היציאה מהעיר, כפי שהיא כיום", אומר ברוקס ומוסיף, "בסופו של דבר אנחנו בונים את ארץ ישראל מחדש, לוקחים את הקיים ומחדשים את הרחובות ותורמים לנראות של העיר, זה הישג וגאווה וזו המורשת שלנו. כאשר הדבר שהכי חשוב כאן הוא שאנשים אשר גרים בבניינינים שחלקם מטים ליפול ועוברים לבניינים חדשים ואנו תורמים לשיפור באיכות החיים שלהם".
השיח עם העירייה הוא גיים צ'נגר
לא אחת דובר על הצורך בייעול של תהליכי התחדשות עירונית וקיצור לוחות הזמנים. לדברי ברוקס, אחד הפתרונות לכך הוא יצירת שיח בין הרשויות לבין מארגני הפרויקטים אשר עובדים בשטח עם אלפי דיירים. ברוקס: "נכון להיום, אין שיח ואין התייעצות וזה היה יכול להיות גיים צ'נגר מבחינת שיפור וייעול התהליך. היה נכון יותר להסביר לדיירים בצורה בהירה את הדברים ולא לזרוק להם מספרי קומות וכמות מכפילי דירות, בדומה לכך גם מחלקות ההנדסה ברשויות המקומיות צריכות לייצר שיח פתוח עם הדיירים. אמנם יש שיתוף של הציבור לגבי תוכניות המתאר אך לא באמת מנסים להקשיב ולהבין מה טוב להם".
"אני שומר שיהיה קודם כל טוב לבעלי הדירות"
לתפיסתו של ברוקס, ראשית לכל, הוא רואה את עצמו כשומר הראש של הדיירים. "אני מנהל הפרויקט מטעם הדיירים, ואני שומר שיהיה קודם כל טוב לבעלי הדירות או החנויות ורק לאחר מכן שהפרויקט ייצא לפועל, אבל לא בכל מחיר. אנו עובדים מול מגוון רחב של אנשים: צעירים שזוהי דירה ראשונה שרכשו, אנשים מבוגרים שעמלו כל חייהם לקניית דירה וחוששים ממה שיקרה, רובם לא מבינים בתחום ולכן אנו מלווים אותם לכל אורך הדרך – דואגים לאתר אנשי מקצוע כמו מפקחי בניה ועורכי דין באמצעות מכרזים ואנו כאן כדי לעשות את הפרויקט טוב יותר, מהיר יותר ואיכותי יותר עבורם. לצד זה, אנו שומרים על יתרון חשוב – אנו לא בוחרים בשבילם אלא מגישים להם את המכרז בצורה הכי מקצועית שיש, מפשטים עבורם את הדברים כדי שיהיה להם קל לקבל החלטה מושכלת והם אלה שבוחרים את התוצאה הסופית, ואת היזם", מסביר ברוקס ומוסיף כי בין היזם, שבעיקר מחפש את שורת הרווח, לבין הדיירים, שמבקשים תמורות טובות, קיים ניגוד אינטרסים.
"לכן אנחנו בצורה אובייקטיבית מייצרים תחרות ותמורות טובות יותר, באמצעות המכרז, מקצרים את לוחות הזמנים ומאירים את עיניהם של הדיירים לגבי בדיקת איתנות פיננסית או תמורות גבוהות יותר לעומת המקובל כיום, לצד זה אנחנו כאן כדי שהתמורות יהיו שוות בין כולם ואף דייר לא יקבל תמורה עודפת, או טובות הנאה כאלה ואחרות".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן