banner
שולי נזר // צילום: עודד קרני
שולי נזר // צילום: עודד קרני

66 מיליון שקל יוענקו למיזמי התייעלות באנרגיה ברשויות המקומיות

המענקים יוענקו ליזמים, תעשניים ורשויות מקומיות, במסגרת מסלול הסיוע לפרויקטים המקדמים התייעלות באנרגיה והפחתת פליטות גזי חממה. גובה המענק עבור בקשת סיוע יעמוד על עד 20% מסך עלות כל פרויקט ולא יעלה על 3 מיליון שקל

מסלול הסיוע לפרויקטים המקדמים התייעלות באנרגיה והפחתת פליטות גזי חממה יוצא לדרך בפעם השלישית. במסגרת התוכנית, יוקצו 66 מיליון שקל נוספים למתן מענקים ליזמים, תעשיינים ורשויות מקומיות שיבחרו לייעל את צריכת האנרגיה ולהפחית פליטות גזי חממה. זאת, במסגרת החלטת הממשלה 542 ("הפחתת פליטות גזי חממה וייעול צריכת האנרגיה במשק"), שקבעה יעד לאומי של צמצום צריכת החשמל בשיעור של לפחות 17% עד שנת 2030.

סך המענקים הכולל  עד 2020 יעמוד על 300 מיליון שקל. "תכנית המענקים מופעלת על ידי הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, כאשר את הבקשות שיוגשו תבחן ועדה המורכבת מנציגי המשרדים, וזו תבחר את הזוכים במענקים, בהתאם לשיעור החיסכון הצפוי. גובה המענק עבור בקשת סיוע יעמוד על עד 20% מסך עלות כל פרויקט ולא יעלה על 3 מיליון שקל עבור סך הבקשות שיוגשו על ידי המבקש בשנה קלנדרית. כמו כן, להתקנה מסחרית ראשונה של טכנולוגיה ישראלית חדשה ניתן מענק נוסף של עד 20% מעלות הפרויקט, ולא יותר מ-3 מיליון שקל", נמסר מהמשרד להגנת הסביבה.

עד היום אושרו מענקים ל-190 פרויקטים המציעים החלפת טכנולוגיות ישנות ולא יעילות אנרגטית במערכות חדשות וחסכוניות, כגון מערכות תאורה פנים וחוץ, התקנת מערכות בקרה וניטור מתקדמות, מערכות קירור מבנים, משאבות חום, מערכות אוויר דחוס ועוד. עדיפות במסלול תינתן לעסקים ומפעלים קטנים ובינוניים ולרשויות מקומיות בדירוג 1-5, בדגש על הפחתת פליטות גזי חממה באופן ישיר או על ידי חיסכון בצריכת החשמל ועידוד השקעות המשלבות טכנולוגיות חדשניות ישראליות.

שולי נזר, סמנכ"לית בכירה לתעשיות במשרד להגנת הסביבה: "זהו מקצה תמיכות נוסף בהיקף של 66 מיליון שקל, אשר מתווסף ליותר מ-330 מיליון שקל אשר כבר אושרו כמענקים וקולות קוראים. המשרד להגנת הסביבה ימשיך גם בשנים הבאות ביישום מדיניות מגוונת הכוללת מענקים, ערבויות מדינה, רגולציה וסיוע מקצועי אשר מביאה לשגשוג ולהפחתת הזיהום והתחלואה".

יחזקאל ליפשיץ, סמנכ"ל תשתיות אנרגיה ומים במשרד האנרגיה: "מסלול הסיוע יעניק למפעלים, רשויות מקומיות ויזמים הזדמנות לפתח פרויקטים חדשניים בתחום זה, ויסייע להפחית את ההוצאות על אנרגיה ולהגדיל את הפריון במשק. בימים הקרובים תושק קרן ההלוואות בערבות המדינה לפרויקטים של התייעלות באנרגיה בהיקף של מיליארדי ₪. בשני המסלולים תינתן עדיפות לטכנולוגיות ישראליות חדשניות".

נחום איצקוביץ', מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה: "אנו מצפים להיענות גבוהה גם במקצה השלישי ונבצע טיפול מהיר ככל הניתן בבקשות, בכדי לקדם מתן מענקים ויציאת התוכניות לדרך. לתוכנית ערך כלכלי וסביבתי חשוב ביותר לצד עמידה בהתחייבות הממשלה במסגרת הסכם פריס להפחתת פליטות. אני קורא לראשי הרשויות, מנהלי/ות המפעלים ובעלי העסקים, לבוא ולשמוע את פרטי התוכנית ולפנות למשרד הכלכלה לקבלת המענקים באמצעות הרשות להשקעות ולפיתוח במשרד הכלכלה, אשר מניעה שיתוף פעולה בין משרדי חשוב, לו השפעה רב תחומית על כלכלת ישראל".

לקבת עדכונים וחדשות בוואטספ >>> לחצו כאן

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות