banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

למרות התנגדות הירוקים – אושרה תוכנית מפורטת ליישוב ניצנה

התוכנית כוללת  1,144 יחידות דיור וכ-200 חדרי מלון, כהרחבה לכפר החינוכי. רפי אלמליח: "מוקד לביסוס ההתיישבות שבפתחת ניצנה"

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה דרום אישרה תוכנית מפורטת לישוב חדש ניצנה. זאת, בהמשך לשתי החלטות ממשלה על הקמת היישוב החדש ולהתנגדות שהוגשה על ידי הארגונים הירוקים. כפי שפורסם ב"מגדילים", באוגוסט השנה תקפה החברה להגנת הטבע את התוכנית. אסף זנזורי, מנהל תחום התכנון, בחברה להגנת הטבע, מסר דאז ל"מגדילים" כי: "אין ספק כי המטרה של מקדמי התכנית, היא לגזור סרט ולהציג לציבור מצג שווא, של עשייה. הממשלה מדברת על חיזוק הנגב, אך בפועל, במעשיה, פוגעת בערים וביישובים הקיימים, על ידי הקמת יישובים חדשים. היישובים החדשים, לוקחים משאבים ותושבים, מהרשויות המקומיות בדרום, ובנוסף – גורמים לפגיעה סביבתית, נופית ואקולוגית קשה. במדינה שהולכת ומצטופפת, התכנון הנכון, הוא לעבות יישובים קיימים, ובכך לחזק אותם, ומאידך, לשמור על השטחים הפתוחים שכה חיוניים לנו ולדורות הבאים, שיבואו אחרינו. אין לנו נגב אחר ואין לנו טבע אחר".

עם זאת כאמור, הוועדה המחוזית אישרה את התוכנית המפורטת, אשר קודמה על ידי רשות מקרקעי ישראל ומינהל התכנון. באשר לערכי הטבע והסביבה, אומרים במינהל כי: "התוכנית מציעה לשמר ולשחזר את הצמחייה בערוצים ולהותירם כשטחים ציבוריים פתוחים שיהוו חלק מנוף הישוב". 

היישוב, שבתחום המועצה האזורית רמת הנגב, כ-70 ק"מ דרומית לבאר שבע, בסמוך לקו הגבול עם מצרים, מהווה למעשה הרחבה של שטחי כפר הנוער הקיים בניצנה, ושטחו יסתכם בכ-3000 דונם. בתוכנית מוצעים בתכנון מפורט 1,144 יחידות דיור בתמהיל בניה הכולל צמודי קרקע, גן-גג, בנייה טורית ובנייה מדורגת לאורך הוואדי. כמו כן, התוכנית מקצה שטחים למבנים ומוסדות ציבור, מסחר, מוקדים הכוללים עירוב שימושים למסחר ותעסוקה, דיור מיוחד, אכסון תיירותי בהיקף של כ-200 חדרי מלון בסמוך לגן הלאומי ניצנה. "היקפי התעסוקה והמסחר נועדו לתת מענה לכלל הישובים במרחב זה, לקהילה החינוכית התיישבותית ניצנה ואף לבסיסים הקרובים ולמבקרים. כמו כן התכנית כוללת  שטחים לעוד כ-1,100 יחידות דיור, ושטחים  לתעסוקה למימוש עתידי", כך מציינים במינהל התכנון.  התוכנית נערכה על ידי משרד אדריכלים  טומס מ.לייטרסדורף בע"מ.

תרשים תוכנית הישוב ניצנה: לייטרסדורף בן דיין אדריכלים.
תרשים תוכנית הישוב ניצנה: לייטרסדורף בן דיין אדריכלים

מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: "היישוב ניצנה יהווה מוקד משמעותי לביסוס ההתיישבות שבפתחת ניצנה, בה מצויים כיום היישובים באר מילכה, קדש ברנע, כמהין ועזוז. היישוב ישמש גם כמוקד שירותים אזורי, ובצמוד לקריה החינוכית ולתיירות מדברית, ישלים את הראייה הכוללות של החלוציות. דווקא בזמנים אלה, אנו מבינים את החשיבות בהקמת עוגן ליישובים קטנים שייתן ביטחון לתושבי האזור". 

יעקב קוינט מנהל רשות מקרקעי ישראל: "רשות מקרקעי ישראל גאה להוביל את הקמתו ופיתוחו של  הישוב ניצנה בנגב שיאכלס אלפי משפחות אשר יגשימו את חזון ההתיישבות בנגב, יסייעו לחזק את האזור כולו בתנאים של איכות חיים גבוהה ופסטורלית. הרשות תמשיך לייצר פתרונות רבים ומגוונים לדיור בר השגה לכלל אזרחי ישראל."

ערן דורון ראש המועצה האזורית רמת הנגב: "ארבעים שנה לאחר הקמת הקהילה החינוכית בניצנה על ידי לובה אליאב אנחנו משלימים את משימתו והופכים את הכפר החינוכי ליישוב קהילתי שימשוך אליו מאות משפחות שרוצות לבנות את ביתן בלב החולות הבתוליים של פתחת ניצנה ויהווה עוגן התיישבותי משמעותי במרחב ניצנה שעל גבול מצרים."

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות