banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

נלחמים בהשפעת חברי מועצת העיר על תוכניות הבנייה

הצעת חוק חדשה מחייבת מינימום של שני חברי מועצת עיר, במקרה של בקשה להעביר את הדיונים המקצועיים אל שלב נוסף בוועדות התכנון

"קיימת כיום תופעה שבה חברי ועדת משנה, מעבירים משיקולים זרים, חלק מהסעיפים שכבר אושרו בוועדת המשנה לדיון נוסף בוועדה המקומית, ובכך מסרבלים ומעכבים תהליכים של תכנון ובניה. ההצעה תחסוך זמן של בין חודשיים לחצי שנה, וכבר קיבלנו תגובות חיוביות מאוד", כך אמר ח"כ אלי דלל, יוזם הצעת החוק, שהסביר את הרקע להצעת החוק לקיצור בירוקרטיה בוועדות המקומיות לתכנון ובניה, אשר אושרה לקריאה שניה ושלישית בוועדת הפנים והגנת הסביבה. יש לציין כי הדיונים בהרכב של ועדות התכנון והבנייה המקומיות כוללים בעיקר גורמי מקצוע אולם גם חברי מועצה שמונו לחברי ועדה כנציגי ציבור.  

הצעת החוק קובעת כי רק שני חברי ועדה מקומית יוכלו לדרוש בתוך שבעה ימים מיום קבלת ההחלטה לידיהם, דיון במליאת הוועדה המקומית, אם ברצונם דיון נוסף על הדיון שהתקיים בגין תוכניות בנייה ופיתוח בוועדת המשנה לתכנון ובניה. זאת בניגוד לקיים היום כאשר מספיקה דרישה של חבר ועדה מקומית אחד על מנת לקיים דיון במליאת הוועדה המקומית. "כך יפחת החשש משימוש לרעה בהסדר", מציינים בוועדה בעקבות ההחלטה, "הצעת החוק מתירה על כנה את ההסדר המתיר לנציג בעל דעה מייעצת (חיצוני לוועדה) לפנות בדרישה כאמור. בוועדה מרחבית שאחד מחבריה הוא נציג יחיד של רשות מקומית,  יוכל גם הוא לדרוש לקיים במליאת הוועדה המרחבית דיון חוזר בהחלטת ועדת משנה".

יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, ח"כ יעקב אשר, אמר כי: "ועדת הפנים מחכה לעוד הצעות חוק טובות של בוגרי השלטון המקומי. הוא הוסיף כי הוא ממתין לתיקון כל חוק התכנון והבניה שחוקק 'בימי אנו באנו. יחד עם הייעוץ המשפטי של הוועדה ובשיתוף נציגי ציבור ושלטון מקומי, נעמוד באתגר וננגיש את החוק באופן שיסייע לרשויות המקומיות, ליזמים ולכל מי שנדרש אליו"". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות