banner
הפגנת עובדי חרסה // צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות
הפגנת עובדי חרסה // צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות

עובדי חרסה מפגינים נגד העברת המפעל לטורקיה

כ-115 עובדים תושבי באר שבע והסביבה, שגילו אתמול כי הוחלט לסגור את מקום עבודתם ולהעביר את המפעל לטורקיה, חוסמים את הכניסה אליו ונושאים שלטי מחאה

צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות

עובדי מפעל חרסה הוותיק בבאר שבע נאבקים על זכויותיהם ועתידם הכלכלי. בשעה זו מפגינים עשרות רבות מעובדי המפעל בכניסה אליו, לאחר שאתמול הודיע בעליו לנציגי ההסתדרות ולוועד העובדים כי הוחלט לסגור אותו לאחר כ-70 שנה. העובדים המפגינים נושאים שלטים עליהם נכתב בין היתר "70 שנה ירדו לטמיון", "חרסה 'כחול לבן' בטורקיה" ו"נלחמים על הלחם שלנו".

מההסתדרות נמסר כי אתמול, בתום חופשת הפסח, העובדים לא הורשו לשוב לעבודתם והנהלת המפעל שכרה חברת אבטחה כדי למנוע את כניסתם למקום עבודתם. יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב, מאיר בביוף, הורה לעובדים לסרב לקבל מהנהלת החברה מכתבי פיטורים עד אשר יוסדרו בהסכמות זכויותיהם והתנאים שיקבלו כתוצאה מסגירת האתר.

הפגנת עובדי חרסה בבאר שבע // צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות
הפגנת עובדי חרסה בבאר שבע // צילום: באדיבות אגף הדוברות בהסתדרות

חרסה הוא מפעל לייצור כלים סניטריים, כמו אסלות וכיורים. מדובר במפעל היסטורי שהוקם בבאר שבע זמן קצר לאחר קום המדינה. הוא מונה כ-115 עובדים, תושבי באר שבע והסביבה, אשר מועסקים ישירות כעובדי המפעל, מאוגדים בהסתדרות ובעלי הסכם קיבוצי. בנוסף, המפעל מספק פרנסה לעוד מאות עובדים במעגלים חיצוניים. עוד אומרים בהסתדרות כי: "כבר מזה כשנתיים קיים חשש בקרב העובדים לגבי עתידם התעסוקתי, בשל העובדה שבעלי החברה בנו מפעל לייצור כלים סניטריים בטורקיה. עתה התממש החשש עם החלטת החברה לסגור את המפעל בבאר שבע ולהעביר את מלוא הפעילות שלו לטורקיה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות