דף הבית > חדשות > הכח על הדיור חוזר למשרד הבינוי והשיכון: מקים קבינט דיור חדש
יצחק גולדקנופף וזאב אלקין // צילום: משרד הבינוי והשיכון
הכח על הדיור חוזר למשרד הבינוי והשיכון: מקים קבינט דיור חדש
האנדרלמוסיה באסטרטגיית הנדל"ן הממשלתית חוגגת: אסטרטגיה תכנונית לטווח הארוך לא נראה בקרוב ובספק אם תוכניות הדיור של הממשלה הקודמת ייצאו לפועל. הקבינט החדש ירכז סמכויות לקביעת מדיניות ממשלתית בתחום הדיור
האם כל תוכניות הנדל"ן והפיתוח של הממשלה הקודמת יגנזו למגירה? בצעד חריג אישרה הממשלה החדשה הקמת ועדת שרים לענייני דיור, בניה ומקרקעין בראשות שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף. על פניו נראה כי מדובר בצעד "עוקף" לקבינט הדיור שהקימה שרת הפנים הקודמת, איילת שקד ואשר בראשה עמד שולמי הייזלר, מי שמונה למנכ"ל משרד האוצר בממשלה הנוכחית.
בשלב זה מסתמן כי אסטרטגיה תכנונית לטווח הארוך לא נראה בקרוב ובספק אם תוכניות הדיור של שהממשלה הקודמת ייצאו לפעול, זאת לאחר שלקבינט הדיור, יהיו סמכויות לקביעת מדיניות ממשלתית בתחום הדיור, בהן "אישור וקידום רפורמות ושינויים מבניים לייעול מדיניות הממשלה בתחומי המקרקעין", כפי שהוצהר על ידי משרד הבינוי והשיכון, שכפי הנראה לוקח בחזרה את המושכות לידיים ממשרד הפנים. במקביל משרד הפנים נראה כלא מעוניין כלל בעליל בעתיד הנדל"ן של ישראל, זאת לאחר סיום תפקידה של איילת שקד והמינוי של השר אריה דרעי, שלא ייצא לפועל בסופו של דבר, אולם כזכור, גם בהצרת כניסתו לתפקיד שר הפנים, דרעי לא הזכיר ולו במילה אחת את תחום הנדל"ן, מה שמעיד שהתחום הועבר לשליטתו של משרד הבינוי והשיכון, שלא בלט בממשלה הקודמת.
על פי הצהרת משרד הבינוי והשיכון היום: "הקבינט החדש יהיה אמון על ייזום תכנון וביצוע בניה למגורים, מעקב אחר יישום ההחלטות, בין היתר, לצורך ייעול השימוש בקרקע: קידום פרויקטים ומודלים מגוונים בתחום ייזום וביצוע הבניה למגורים, לדוגמה לדיור בר השגה, דיור להשכרה לטווח ארוך ודיור ציבורי, עוד ידון ויחליט קבינט הדיור בנושאי: פינוי מקרקעין לצרכי דיור, רפורמות ושינויים מבניים בתחום מקרקעי ישראל, לרבות בעניין רשות מקרקעי ישראל, גיבוש פתרונות לחסמים ותיאום בין הגורמים בתחומי תקציב, תחבורה, חינוך, תשתיות וסביבה בכל הנוגע לפרויקטי דיור, פיתוח וקידום התחדשות העירונית בישראל כגון ייזום תכניות, וגיבוש צעדי מדיניות בהיבטי ייזום תכנון ובנייה מתוך מטרה להאיץ את פרוייקטי ההתחדשות העירונית באיזורי הביקוש והפריפריה".
בוועדת השרים יהיו חברים שר האוצר, שר הפנים, שר האנרגיה, שרת התחבורה, שר החינוך, השר לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, השרה להגנת הסביבה, שרת ההתיישבות ושר החקלאות.
יצחק גולדקנופף, שר הבינוי והשיכון, מסר כי: "אני מברך על הקמת קבינט הדיור בראשותי. זהו מהלך משמעותי וחשוב להשגת פתרונות והסרת חסמים לקידום בניית יח״ד חדשות. ההחלטה מעניקה סמכויות רחבות לטפל באופן מלא הן בתחום הדיור, הבנייה והתשתיות הנלוות, הן בתחומי המקרקעין הנוגעים לניהול היצע הקרקעות והן להחלטות מדיניות דיור ממשלתית רחבה וכוללת. אני סמוך ובטוח שכלל הגורמים ירתמו לתהליך בכדי לממש את המשימה המרכזית וחובתנו המוסרית – מתן אפשרות לרכישת קורת גג לזוגות צעירים ומחוסרי דיור. אני מתכנן לזמן את חברי הקבינט לישיבה ראשונה כבר בימים הקרובים. ישנה עבודה רבה לפנינו ועלינו להתחיל בהקדם."
יהודה מורגנשטרן // צילום: ניר קידר
יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, מסר כי: "הקמת קבינט הדיור הינה קריטית וחשובה לסנכרון גורמי המקצוע של משרדי הממשלה במטרה לתמוך ולקדם צעדים משמעותיים בענף הנדלן. מול עינינו עומד הרצון לאגם משאבים, לרתום את כל הגורמים ולהציע מענה הולם וראוי לכלל אזרחי ישראל בדרך למגורים תחת קורת גג יציבה"
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]