banner
אילוסטרציה: רחפן // shutterstock
אילוסטרציה: רחפן // shutterstock

בקרוב: פיקוח על תהליכי בנייה בחריש באמצעות רחפנים

טכנולוגיה של דאטומייט הישראלית, ששותפה בתוכנית ConTech שבבעלות משרד הבינוי והשיכון, משרד הכלכלה והתאחדות בוני הארץ, זכתה במכרז מעקב ופיקוח על התקדמות בניית תשתיות ואלפי דירות בפרויקטי "מחיר למשתכן" בחריש

כשנתיים לאחר שהקים יחד עם התאחדות בוני הארץ ומשרד הכלכלה את ConTech – תוכנית לקידום ותמיכה בפיתוח טכנולוגיות לענף הבנייה, עושה משרד הבינוי והשיכון צעד נוסף להפיכת טכנולוגיות בתחום זה לסטנדרט בענף הבנייה הישראלי, כך נמסר מהתאחדות בוני הארץ, זאת לאחר שחברת דאטומייט (Datumate), זכתה במכרז של המשרד הבינוי והשיכון לפיקוח ומעקב אחרי ביצוע הבנייה במתחמי "מחיר למשתכן" ביישוב חריש, שבהם מוקמות בעיר החדשה אלפי יחידות דיור.

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, אמר כי: "אחרי עשרות שנים, אנחנו מובילים שינויים משמעותיים בכל תחומי ענף הבנייה, החל משיטות וטכנולוגיות ועד לכוח האדם ולתקינה. בשלוש שנים האחרונות עשינו צעדים משמעותיים כדי לרתום את מיטב הטכנולוגיה הישראלית על מנת לקצר, לייעל ולהוזיל את הבנייה בישראל". סגן נשיא התאחדות בוני הארץ, חיים פייגלין, ציין כי: "אנחנו רואים כיצד  טכנולוגיות שאת פיתוחן אנחנו מלווים ב-ConTech נכנסות לשלב הפיילוט בפרויקטים בולטים בארץ ובעולם ואנחנו ממשיכים להרחיב את מעגל החברות והפיתוחים שאנחנו מלווים. אנחנו בדרך להפוך את ישראל ל'סיליקון וואלי' של ענף הבנייה ולהפוך את הענף לבטוח, מדויק ומהיר יותר בשנים הבאות".

השוואה מדוייקת בין התוכניות לביצוע בפועל
דאטומייט פיתחה פלטפורמה לניהול ובקרה של פרויקטי תשתית ובנייה תוך שימוש ברחפנים, אשר משווה בצורה מדויקת בין תהליך ביצוע הבנייה אל  מול תוכניות הבנייה ברמה יומיומית. היא מאפשרת ליזמים ולחברות בנייה ותשתיות לנטר את התקדמות הביצוע בכל פרויקט הנדסי, כדי לייעל את תהליכי הבנייה. החברה מדווחת שהמערכות שלה מאפשרות לפחית מעל ל-50% מעלות תהליכים קונבנציונליים בבנייה, ולחסוך 3-5% מעלות הביצוע הכוללת של הפרויקט. הפלטפורמה של דאטומייט עושה שימוש בטכנולוגיות עיבוד תמונה, פוטוגרמטריה, עיבוד נתונים בענן והטסה אוטומטית של רחפנים. הפלטפורמה מייצרת מודלים דו ותלת ממדיים בעזרת מנוע עיבוד תמונה ושכבת ניתוח, לשינויים של מצב בנייה קיים, מול התכנון והתקדמות הבנייה על פני תאריכים שונים. כל המידע שנאסף ומעובד על ידי המערכת לאורך חיי הפרויקט נשמר בה כתיעוד דיגיטלי והנדסי לצרכים ניהוליים, כלכליים ומשפטיים.

מנכ"ל דאטומייט, טל מאירזון: "אנו רואים בבחירת הטכנולוגיה של דאטומייט על ידי משרד הבינוי והשיכון הישראלי כאבן דרך שתסייע להפיכת שיטת דאטומייט לשיטה עולמית לניהול ובקרה של ביצוע פרוייקטי התשתית הגדולים. שינוי ברגולציה ואימוץ טכנולוגיות חדשניות בעולמות הבניה ע"י משרדי ממשלה, חברות תשתית וחברות ניהול ופיקוח פרויקטים תביא לייעול משמעותי של ניהול הפרויקט על ידי שימוש בכלי בקרה ואנליזה אשר לא היו אפשריים וזמינים עד כה. היוזמה הרוחבית של משרד הבינוי והשיכון בשילוב טכנולוגיה חדשנית יכולה ליצור שינוי תפיסתי ורגולטורי שייעל ויאיץ את תהליכי הבניה בארץ".

הפיילוט בחריש
משרד הבינוי והשיכון מפעיל ומבצע מספר רב של פרויקטי פיתוח והקמה של שכונות מגורים, הכוללים שטחים נרחבים ועבודות הנדסיות מגוונות ובהיקפים גדולים. במסגרת המעקב והבקרה שמבצע המשרד על העבודות ההנדסיות המבוצעות בפרויקטים, המשרד בחר לקדם את הפיילוט בחריש כדי לנסות ולהפעיל כלים שונים לניתור, תיעוד, מעקב ובקרה על בסיס חומרי צילום שיצולמו בתקופת ההתקשרות ובאמצעות כלי תוכנה ייעודיים הזמינים כיום. כלים אלו כוללים, בין היתר, ביצוע של צילומים מהאוויר, ביצוע ניתוחים כמותיים או השוואתיים שונים, מיפוי ההתקדמות באתר, עיבוד וניתוח תמונה לצרכי ניהול התקשרויות מול קבלני ביצוע ויזמים הפועלים בשטח הפרויקט, איתור אנומאליות וכיוצא בזה.

גלנט בחריש // צילום מור שקיפי לאטי
השר גלנט בחריש // צילום: מור שקיפי לאטי

מההתאחדות נמסר כי משרד הבינוי והשיכון נמצא בעיצומן של עבודות פיתוח בעיר חריש: "במשרד מכינים לא רק תכנית מתאר שתיתן מענה באמצעות שטחים חדשים המיועדים לכך, אלא מבקשים לפתח שיטות בנייה ומכרוז חדישות שיעניקו לתכניות נפח חדשני וייחודי. ניתן לראות בתכנית תכנן ובנה בעיר דוגמא מדויקת לכך. התכנית מאפשרת לזוכה יחיד במכרז לבצע את התשתיות והמבנים הציבוריים בנוסף ליחידות הדיור בשטח, התכנית נועדה לזרז את פיתוח העיר ולשפר הסינרגיה בין התשתיות למבנים. דוגמא נוספת לחדשנות ניתן לראות בשכונה באיזור המע"ר (מרכז עירוני ראשי) שמתוכננים להיבנות בה שירותים מוניציפאליים וציבוריים אזוריים אשר ייתנו מענה לכלל תושבי הסביבה ויהוו מוקד משיכה ולהתפתחות יזמיות נדל"ניות סביבן. בשל ייחודיותן, נבחרו המע"ר ותכנן ובנה בעיר להשתתף בפרויקט הפיילוט של המשרד בכדי לבחון את היתרונות המרובים שקיימים בשילוב טכנולוגיות מתקדמות בפעילות המשרד".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות