ועדת הערר דחתה את ההתנגדויות למתחם פינוי בינוי ברקאי בתל אביב
עו"ד ענת בירן, שייצגה את החברות היזמיות תדהר, קיו נדל"ן ואקרו נדל"ן: "העררים גרמו לעיכוב מיותר של שלוש שנים באישור הפרויקט אולם 'סוף טוב הכל טוב'"
עו"ד ענת בירן, שייצגה את החברות היזמיות תדהר, קיו נדל"ן ואקרו נדל"ן: "העררים גרמו לעיכוב מיותר של שלוש שנים באישור הפרויקט אולם 'סוף טוב הכל טוב'"
"ועדת הערר לתכנון ובנייה מחוז תל אביב דחתה את רוב ההתנגדויות שהוגשו לתוכניות התחדשות עירונית בשכונת אפקה בתל אביב, ונתנה אור ירוק למימוש הפרויקט לאחר שנים של תכנון והתדיינויות", כך מדווח משרד ענת בירן עורכי דין, שייצג את החברות היזמיות תדהר, קיו נדל"ן ואקרו נדל"ן. במסגרת הפרויקט במתכונת פינוי בינוי, מציעה התוכנית הריסת 9 בנייני רכבת ישנים בני 3 קומות ובהם 113 דירות, שבמקומם ייבנו 17 בניינים חדשים בני 8 קומות ו-370 דירות, שטחי מסחר, משרדים ומבני ציבור. המתחם ממוקם בין בית הלוחם מצפון, נתיבי איילון ממזרח, רחוב מאיר נקר ברמת אביב ג' ממערב, והווילות של שכונת אפקה מדרום. בעלי הדירות במתחם התקשרו כבר בשנת 2016 עם החברות לביצוע פרויקט התחדשות עירונית.
עורכי הדין ענת בירן, אפרת לרנר ורון נבון ממשרד ענת בירן – עורכי דין, מציינים כי: "התוכנית הופקדה במרץ 2021 להתנגדויות, ובאוגוסט של אותה שנה ההתנגדויות נדחו ברובן על ידי הוועדה המקומית. בעלי הווילות בשכונת אפקה הגישו ערר, בטענה כי התוכנית איננה תואמת את הוראות תוכנית המתאר הכוללנית בעיר תא/5000, וכי היא כוללת זכויות בנייה מכוח תמ"א 38 החורגות מהזכויות האפשריות מכוח תוכנית זו וממדיניות הוועדה המקומית". כמו כן, בעלי הווילות טענו כי התכנון המוצע מהווה שינוי דרמטי לעומת התכנון הקיים ואינו משתלב במרקם הבנוי הקיים. עוד הם טענו לפגיעה באיכות החיים ובאופי השקט והכפרי של השכונה שעיקרה בנייה צמודת קרקע, ודרשו מוועדת הערר לצמצם את היקפי הבנייה, להנמיך את הבניינים ולהפחית את כמות הדירות שייבנו. עוד נטען כי התוכנית איננה מציעה פתרונות תחבורתיים ראויים או פתרונות חניה הולמים, תעמיס על התשתיות הקיימות ותיצור מצוקת חניה והעמסה על התנועה. אולם כאמור, ועדת הערר דחתה את הטענות. "הוועדה קבעה כי מדובר בתוכנית התחדשות עירונית המשפרת את המצב הקיים ומייצרת עיצוב ותכנון מידתי ביחס לסביבה. כן נקבע, כי התכנון המוצע מאפשר ליצור מתחם מגורים חדש ומשמעותי, בסטנדרטים עדכניים התואמים את התפיסה העירונית של ציפוף מרקמים עירוניים, מבלי לחרוג מהוראות תוכנית המתאר הכוללנית, ולצד זאת מסדיר תשתית איכותית הכוללת מגרש חדש למבני ציבור, תוך טיפול בהיבטי התנועה", נמסר משרד ענת בירן, "נקבע, כי התוכנית מוסיפה לתמהיל יחידות הדיור בסביבה על ידי הקטנת ממוצע גודל הדירות ובכך מוסיפה אפשרות למגוון נוסף של משקי בית לגור בסביבה זו. היא מקצה 45 דירות בדיור בהישג יד ומאפשרת מרחב יותר נעים להולכי רגל. התוכנית גם מסדירה מעברים, מסדירה חניון ציבורי פתוח וחניה תת קרקעית, ומשפרת את מערך הדרכים. עוד מציינים במשרד בירן כי ועדת הערר קבעה, כי התוכנית תואמת את הוראות תא/5000 וניתן לאשרה כפי שהיא בסמכות ועדה מקומית לפי תוכנית המתאר הכוללנית. "היא הותירה את זכויות הבנייה ללא שינוי, את גובה הבניינים וכמות יחידות הדיור, ואישרה את השטח הפרטי הפתוח המוצע. השינוי המשמעותי היחיד שהורתה ועדת הערר לעשות בתוכנית הוא להגדיל את תקן החניה בפרויקט מתקן של 0.8 ל-1 חניה לדירה".
עו"ד ענת בירן, התייחסה להחלטה, ואמרה כי: "העררים גרמו לעיכוב מיותר של שלוש שנים באישור הפרויקט אולם 'סוף טוב הכל טוב', ואנו שמחים על החלטתה החד משמעית של ועדת הערר המאפשרת לפרויקט החשוב לצאת לדרך. ועדת הערר קבעה כי התוכנית ראויה על כל היבטיה, היא תשפר משמעותית את המצב הקיים הן עבור בעלי הדירות והן עבור הסביבה כולה".
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן