banner
צילום אויר איצטדיון טדי עם גג סולארי // יחצ
צילום אויר איצטדיון טדי עם גג סולארי // יחצ

2142 פאנלים סולאריים הותקנו על אצטדיון טדי בירושלים

האצטדיון הסולארי הראשון בישראל: מערכת סולארית ובה מעל 2000 פאנלים סולאריים הותקנה על גג האצטדיון. דורון נויוירט, מנכ"ל חברת מוריה לפיתוח ירושלים: "מדובר בפרויקט ייחודי שהעבודה עליו הייתה מאתגרת במיוחד"

אצטדיון טדי בשכונת מלחה בעיר הוקם ב 1991 על ידי חברת מוריה לפיתוח ירושלים ומשמש כמגרשן של הקבוצות העירוניות וכן מארח את המשחקים הבינלאומיים של נבחרת ישראל בכדורגל. כשהאצטדיון נחנך היו בו כ 14,000 מקומות ישיבה  וכיום מכים כ- 32 אלף מקומות והוא האצטדיון הפעיל השני בגודלו בישראל.

בתחילת חודש יולי 2016 החלו העבודות בפרויקט הסולארי הראשון מסוגו בישראל להתקנת מערכת סולארית באצטדיון כדורגל והוא הפך לאצטדיון הכדורגל הראשון בישראל, שבו הותקנה מערכת סולארית על כל היקפו, לייצור חשמל ירוק לצריכה עצמית. המערכת הסולארית הוקמה על פני שטח של 5,000 מ"ר, בהיקף של 630 קילוואט  ומייצרת כיום כמיליון קוט"ש בשנה – אנרגיה נקייה וידידותית לסביבה. על גג האצטדיון הותקנו 2142 פאנלים סולאריים, שצפויים לחסוך כ- 659 טון פחמן דו חמצני בשנה.

"בנוסף להיבט הסביבתי, מהווה הפרויקט ייעול כלכלי מהותי, אשר הוזיל משמעותית את עלות החשמל הנצרכת באצטדיון טדי בכחצי מיליון  שקל בשנה, היות ועלות ייצורו של חשמל סולארי לאורך שנות הפרויקט, זול בהרבה מרכישתו מחברת החשמל", אומרים בחברת מוריה.

במסגרת הפרויקט הוקמה גם מערכת ניתור ממוחשבת עם ממירים שאוספים את כל הנתונים על ייצור החשמל הסולארי בגג האצטדיון, ביניהם הספק, מתח, זרם ואף דיווח על תקלות לסוגיהן. "חלק מהיכולת של המערכת אפשרה דיווח נתונים אלה ודיווח על התקלות ישירות למחשב או לטלפון הסלולארי. כך יכולים אנשי המקצוע בחברת מוריה לטפל בתקלות אלה בזמן אמת", הם מסבירים.

דורון נויוירט // צילום: ארז עוזיר
דורון נויוירט // צילום: ארז עוזיר

דורון נויוירט, מנכ"ל חברת מוריה לפיתוח ירושלים, שעמד בראש הצוות המוביל את הפרויקט, אומר כי: " מדובר בפרויקט ייחודי שהעבודה עליו הייתה מאתגרת במיוחד  שכן העבודה התבצעה בזמן העונה הסדירה של ליגת העל  והיינו צריכים לקדם את הפרויקט למרות קיום המשחקים התכופים בו זהו הפרויקט הראשון מסוגו בישראל. מדובר בפרויקט ייחודי ומאתגר עבור העיר ירושלים ומהווה חלק חשוב ובלתי נפרד מראייה רחבה של עיריית ירושלים וחברת מוריה לפרויקטים של אנרגיה ירוקה השמים דגש על התייעלות, חדשנות ומימוש המטרות לשמירה על איכות הסביבה, קיימות ולצמצום הפליטות לצד השגת ההיבטים הכלכליים של הפרויקט".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות