banner
חיים ביבס // צילום: דרור סיתהכל
חיים ביבס // צילום: דרור סיתהכל

"מהלך שיבוצע על גב הרשויות המקומיות, פיננסית ותכנונית, לא יצלח"

סיכום 2020 בהתחדשות עירונית: חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות ויו"ר מרכז השלטון המקומי, מרוצה שתמ"א 38 בדרך החוצה, ומסביר מדוע כל פיתרון של התחדשות עירונית צריך להיות מקובל על כלל הגורמים כדי שבשנה הבאה ההתחדשות העירונית תוכל לפרוח

חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות ויו"ר מרכז השלטון המקומי מרוצה מההחלטה שהתקבלה להפסיק את תמ"א 38 בשל העובדה שפגעה בתכנון הנכון ובאיתנות הרשויות המקומיות. נזכיר כי השלטון המקומי הוא נקודת המפתח בכל הקשור להתחדשות עירונית ויישום התוכנית החלופית לתמ"א 38 כפי שעולה מתזכיר החוק החדש תלוי בין היתר בהסכמה ובשיתוף הפעולה של ראשי הערים. זו אגב גם הסיבה שלשלטון המקומי יש חלק נכבד במהלך לביטול תמ"א 38. עוד סבור ביבס שהתחדשות עירונית טובה תוכל להתקיים רק באמצעות שיתוף פעולה הדוק בין כלל השחקנים ובראשם – הרשויות המקומיות.

מה היה המהלך הכי חשוב או משמעותי בהתחדשות העירונית ב-2020?
"המהלך המשמעותי שבוצע בתכנון ההתחדשות העירונית ב-2020 היה עצירתה של תמ"א 38 במתכונתה הקיימת. תכנית זו גרמה לכשלים תכנוניים מאסיביים בתחומי הרשויות המקומיות, פגעה פיננסית ברשויות והעמיסה באופן לא מאוזן על התשתיות העירוניות.  התכנית לא השיגה את מטרותיה המוצהרות – חיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה, בפרט באזורי פריפריה ולכן הבאנו לסיומה".

מה הדבר הכי משמעותי שצריך להיות ב-2021 כדי לקדם את התחום?
"יש לבסס פתרונות בתחום ההתחדשות העירונית שיוצרים תמהיל כדאיות לכלל הגורמים המעורבים במהלך. כלומר – המדינה, הרשויות המקומיות, היזמים, התושבים.  מהלך שיבוצע על גב הרשויות המקומיות, פיננסית ותכנונית, לא יצלח. יש לתת מענה ספציפי וממוקד לתחומי הפריפריה, לאור ערכי הקרקע הנמוכים, ולשכלל כלי תימרוץ ממשלתיים שיקדמו בהם את התחום כמו הסכמי גג להתחדשות עירונית בפריפריה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות