banner
Depositphotos // אילוסטרציה
Depositphotos // אילוסטרציה

112 מיליון שקל אושרו לפיתוח עשרה יישובים ערביים

10 יישובים ערבים יקבלו 112 מיליון שקל לפיתוח ובניית שכונות חדשות, בין היתר לאחר שפעלו להסדיר בנייה לא חוקית. מדובר בלמעלה מ- 3000 יח"ד שקיבלו תוקף בתב"ע, למעלה מ-2000 יח"ד בהחלטות הפקדה ו-5000 יח"ד לקראת דיון

Depositphotos // אילוסטרציה

ועדת היגוי להחלטה 922 בראשות מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בנימין דרייפוס, החליטה על עשרת היישובים שיעברו לשלב ב' בהחלטה ויתוקצבו ב-112 מיליון שקל:  כפר קאסם, נצרת, טייבה, ערערה, סחנין, עראבה, יפיע, כפר מנדא וג'דידה מכר וכפר כנא. בעשרת היישובים שעברו לשלב ב' מתוכנן שיווק של למעלה מ-500 יח"ד בכל יישוב במהלך שנת 2020  תוך מתן תקציבים לפיתוח תשתיות, פיתוח שכונות חדשות, בנייה של מוסדות ציבור והמשך תכנון של תב"עות חדשות.

בין היתר מדובר ביישובים שהפקידו תכנית מפורטת בהיקף של 50 יח"ד לכל הפחות בקרקע פרטית, אישרו תכנית מפורטות בהיקף של 500 ח"ד להסדרה בבינוי הקיים או קבלת פטור וכן, יישובים שהפקידו תכנית מפורטת בהיקף של 500 יח"ד אשר לפחות מחציתן בצפיפות של 8 יח"ד לדונם ומעלה. המשמעות: יישובים שבנו באופן לא חוקי יכולים לקדם רישוי למגורים שהיו קיימים בלא תב"ע. מדובר בלמעלה מ- 3000 יח"ד שקיבלו תוקף בתב"ע ועוד למעלה מ-2000 יח"ד בהחלטות הפקדה נוסף ל5000 יח"ד לקראת דיון.

כזכור, על פי החלטת ממשלה 922, משרד הבינוי והשיכון יקצה 1.21 מיליארד שקל לפתרונות דיור והקמת מבני ציבור עבור המגזר הערבי, בין היתר עבור בנייה רוויה (צפופה) ובנייה צמודת קרקע במגוון טיפוסי מגורים בקרקעות מדינה, לצד הסרת חסמים ותכנון לעוד אלפי יחידות דיור בקרקע פרטית.

ח"כ דר יפעת שאשא ביטון, שרת הבינוי והשיכון: "אני מברכת על הכרעה נוספת שהתקבלה במשרד הבינוי והשיכון לאחר עבודה מאומצת. ישנה חשיבות מכרעת להסדרת הבנייה במגזר הערבי ויישום החלטת ממשלה 922 משמעותית הן למגזר והן למדינת ישראל בכלל. "

ארז קמיניץ, המשנה ליועמ"ש (משפט אזרחי): "אנו מברכים את משרד השיכון על התוצרים המצוינים שאליהם הגיע בעבודתו המאומצת לקידום התכנון והפיתוח במגזר הערבי. עבודה זו משתלבת היטב עם הפעילות העניפה הנעשית במחלקה האזרחית בייעוץ וחקיקה לשם פתרון חסמים משפטיים בתחומי הקניין והתכנון. בהתייחס לעשרת היישובים שקיבלו כעת היתר לעבור לשלב ב' נציין, כי לאחר בחינה מהותית הגענו למסקנה שיש להקל בתנאים הביורוקרטיים שנקבעו בהחלטת הממשלה על מנת להקל במעבר לשלב ב'. מניסיון שנצבר אצלנו, קידום מהיר של תכנון ופיתוח ביישובים הערביים יפחית גם את עבירות הבניה במגזר".

בנימין דרייפוס, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "אנו פועלים יחד עם ההנהגה ביישובי המגזר הערבי בשיתוף פעולה הדוק ובכך ממשיכים במאמץ לצמצם את המחסור בדיור עבור המגזר הערבי בישראל, הן בתכנון ופיתוח והן במודל של בנייה רוויה והתחדשות עירונית".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות