דף הבית > חדשות > מובילים שינוי מגמה: כך יראו מרכזי הערים הדור הבא
ויצמן 55 // הדמיה: snapshot
מובילים שינוי מגמה: כך יראו מרכזי הערים הדור הבא
"למגורים בלב העיר יש תרומה אדירה לאיכות החיים", כך מסביר שגיא לנצ'נר, בעלים ומנכ"ל חברת ינוב, את מגמת המעבר לשימושים מעורבים והביקושים הגבוהים למגורים בלב הערים. על תרומתם של פרויקטיי התחדשות עירונית למהפך, הוא אומר: "מעניקים נוחות מקסימלית"
שתי מגמות שונות עולות בשנים האחרונות בשוק הדיור ובתחום התכנון ושתיהן משלימות זו את זו: העדפה של יותר ויותר ישראלים לגור במרכזי הערים, בדגש על אזורי הביקוש וטרנד עירוב השימושים, שהפך זה מכבר לתו תקן לתכנון איכותי ואטרקטיבי, המסייע להתפתחותן של עסקים קטנים ו"כלכלות מקומיות" ומאפשר נגישות גבוהה למגוון צרכים יומיומיים.
מומחי תכנון מעריכים כי בעולם הפוסט-קורונה, חזרתו של המסחר האורבני מהקניונים הסגורים בפרוורי הערים לרחובות הפתוחים רק תואץ. להערכה זו מסכים מתכנן הערים והכלכלן תמיר בן שחר מחברת הייעוץ הכלכלי צ'מנסקי בן שחר: "בתקופת הקורונה התרחשו בעולם תהליכים מאד מובהקים במסגרתם ראשי ערים החליטו לעשות רענון ולחשוב כיצד הם מייצרים עיר בריאה, אינטנסיבית, כך שהרחוב יהיה שייך יותר לאנשים.
"המשמעות המיידית היא יצירה של כמה שיותר מדרכות, גנים, מקומות בילוי ופנאי, מסלולי ייעודיים לאופניים, הרחקת כלי הרכב הפרטיים והעדפת התחבורה הציבורית". בן שחר מוסיף כי לראייתו, הבעיה הגדולה בישראל היא קיומו של "נתק מוחלט בין גורמי התכנון לגורמי הכלכלה. לא כל הערים מתנהלות כמו עסק ויודעות להתאים את עצמן למציאות המשתנה של הצרכים והעדיפויות".
נראה כי שינוי הרגלי המגורים של הישראלים, כמו גם ההעדפה המוצהרת של גורמי התכנון לעירוב שימושים, מחלחלת אט-אט גם לשחקנים בענף הנדל"ן. בפרסומי הפרויקטים שלהן, למשל, החברות הגדולות לא מסתירות עוד – ואף מתהדרות – בקיומם של בית קפה או מסעדה בקומת הקרקע, ואפילו של גני ילדים ומוסדות חינוך.
נוחות זה הכל אחת החברות שהשכילה לזהות את המגמה ולאמץ אותה בחום לפרויקטים שלה היא חברת ינוב בניה ופיתוח, אחת מחברות הביצוע הוותיקות בשוק המקומי, שטביעות אצבעותיה ניכרות כיום בכל ערי השרון.
דוגמה טובה לכך הוא בניין בוטיק בן שש קומות שהחברה משווקת בימים אלה ברחוב ויצמן 55, בטבורה של העיר כפר סבא.
האזור כולו עובר בימים אלה שדרוג מסיבי במסגרת תוכנית "מהיר לעיר" של משרד התחבורה, שתכלול בין היתר סלילת שבילי אופניים ויצירת רשת מטרופולינית בין מרכז העיר לערי השרון השכנות. בנוסף, הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מרכז אישרה באחרונה שתי תוכניות להתחדשות עירונית ברחובות סוקולוב וששת הימים – שגם בהן מהווה חברת ינוב שחקן משמעותי – הכוללות את הקמתן של יותר מ-600 יחידות דיור בעשרות מבנים חדשים, במסגרת מיזמי פינוי-בינוי. על פי הדיווח, מדובר במיזמים שכבר תוכננו וקודמו על ידי חברת ינוב במשך שנים, אך בוטלו על ידי העירייה לפני שאושרו בשנית.
פרויקט ויצמן עצמו, הכולל 14 יחידות דיור בשטח של כ-120 מ"ר כל אחת וכן דירות פנטהאוז בשטח של 184 מ"ר, חולש על מרכזי תרבות ופנאי רבים ונמצא מרחק הליכה קצרה מקניון ערים הפתוח. כמו כן, במסגרת התוכנית לפרויקט מוגדר השטח שבמפלס הרחוב לשימוש מסחרי.
"לא סתם אנחנו בוחרים במרכזי הערים. כולם מבינים כיום את התרומה האדירה שיש למגורים בלב העיר לאיכות החיים", אומר שגיא לנצ'נר, הבעלים והמנכ"ל של חברת ינוב. לדבריו, "הפרויקט בויצמן מעניק לדייריו נוחות מקסימלית, מבלי להזיז את הרכב ולהיתקע כל יום שעות בפקקים. היכל התרבות הוא כמעט מתחת לבית, וקניון ערים הפתוח על חנויותיו הרבות ורחוב ויצמן המגוון עונים לדיירים העתידיים על כל צורך אפשרי. התחבורה הציבוריית קרובה ונגישה ותחנת הרכבת נמצאת במרחק הליכה. מי שבכל זאת נוסע ברכב נהנה גם הוא מגישה קלה ומהירה לצירי התחבורה הראשיים של האזור – כביש 4 וכביש 531 החדש".
מיזם נוסף של חברת ינוב המדגים את נטיית החברה לפעילות במרכזי הערים הוא פרויקט ז'בוטינסקי יארד ברעננה. גם כאן מדובר בפרויקט המצוי בלב לבה של העיר, סמוך למרחב התוסס של רחוב אחוזה ובמרחק הליכה מבתי קפה, שירותים קהילתיים, בתי ספר וגנים. הוא כולל ארבעה בניינים בני שמונה קומות, ובמרכזו חצר פרטית ומעוצבת לשימוש הדיירים בלבד.