banner
צחי סופרין // צילום: נווה אביאני | Depositphotos
צחי סופרין // צילום: נווה אביאני | Depositphotos

"חיפה והקריות יהפכו לאזור אטרקטיבי להתחדשות עירונית"

על הדמיון בין קידום פרויקטים של קבוצת רכישה לאלו של ההתחדשות עירונית והתחזית לעליית ביקושים ומחירים בפרויקטיי התחדשות עירונית באזור חיפה – ראיון אישי עם צחי סופרין, בעל השליטה של קבוצת סופרין

"קיים דמיון רב בהתנהלות יזם מול בעלי דירות לקידום תהליך פינוי בינוי לבין התנהלות מארגן עם חברי קבוצת רכישה, המצטרפים לעסקה לרכישת קרקע והקמת פרויקט", אומר צחי סופרין, בעל השליטה וסגן יו"ר של קבוצת סופרין, ומסביר כי: "בשני המקרים ראוי להתייחס אל בעלי הדירות או חברי הקבוצה כאל שותפים לדרך, זאת מאחר ומדובר בשתי עסקאות בהן לנו כיזמים ובעלי הדירות או חברי הקבוצה יש את אותם אינטרסים בדיוק להצלחת הפרויקט".  

מה המשותף ביניהם מבחינת מערכת היחסים?
"מדובר ביחסים המושתתים בראש ובראשונה על אמון, שכן העבודה משותפת והנציגות הנבחרת של בעלי הדירות או של קבוצת הרכישה צריכה לאשר כל שלב קטן בדרך על מנת להתקדם עם הפרויקט.  ולכן מערכת היחסים הזו כה חשובה ויזם שרואה בלקוחות שלו שותפים מלאים, הוא זה שיצליח.
מערכת היחסים בין קבוצת רכישה למארגן, זהה בהרבה מובנים לפעילות של חברות לארגון וליווי דיירים בתחום ההתחדשות העירונית מבחינת קידום התהליכים.
בשני המקרים מתנהלים מול נציגות נבחרת, של דיירים או של קבוצת הרכישה, עבור  התנהלות שוטפת מול עו"ד המייצג את בעלי הדירות. בסופו של יום, חשוב להבין ששני התהליכים עבור בעלי הדירות או חברי קבוצת הרכישה דומים לריצת מרתון, השקעה ארוכת טווח. מדובר בשני המקרים בעסקת שותפות, למרות שזו עסקת נדל"ן לכל דבר, שבה גם בעלי הדירות וגם חברי קבוצת הרכישה חייבים להבין שמדובר בתהליך בו יש סיכונים מצד אחד ומצד שני סיכויים לייצר רווח גבוה על ההשקעה שלהם". 

מה עמדתך על התוכניות הממשלתיות לשוק הדיור ואיפה משתלבת ההתחדשות העירונית?
"בשנים האחרונות אנו למדים כל פעם מחדש שהתוכניות הממשלתיות להתמודדות עם שוק הדיור לא מצליחות לייצר את כמות שיווקי הדירות או התחלות הבניה הרצויות על מנת להדביק את הביקושים או לפחות לעמוד ביעדים השנתיים שהממשלה מגדירה לעצמה.
על כן כלי ההתחדשות העירונית חייב לסייע יותר ממה שהוא מסייע היום במאבק במשבר הדיור. אנו צריכים להישען יותר על יזמה פרטית ללא תלות בתכנית דיור זו או אחרת למתן מענה לבעיות הנובעות מהפערים הגדולים בין היצע לביקוש. בהתחדשות עירונית יש הזדמנות לשפר עבור בעלי הדירות בבניינים ישנים ורעועים את איכות חייהם וסביבת המגורים שלהם, באמצעות הגדלת שטח הדירה, איכות הבניין וחיזוק יסודותיו, חידוש פנים הדירה וכמובן אלמנטים נוספים כמו מרפסת וחניה שלא היו לבעלי הדירות קודם לכן בחלק מהמקרים.
"המדינה צריכה לקדם יותר התחדשות עירונית בפריפריה, לפעול ליצירת וודאות גדולה יותר עבור דיירים ויזמים כאחד ולפעול להסרת חסמים נוספים, הגורמים היום לתהליכי פינוי בינוי להימשך זמן רב מידי"". 

אלו "אזורים חמים" אתה מזהה בהתחדשות העירונית?
"לדעתי אזור המעגל הראשון והשני של חיפה צפוי בשנים הקרובות לעבור שינוי מהותי. כבר היום מקודמים בקריות מצד אחד ובאור עקיבא מן הצד השני, תהליכי פינוי בינוי נרחבים. הקסם של הקריות הוא הקרבה לים מחד והסמיכות לחיפה על אזורי התעסוקה שלה והשירותים שהיא מסוגלת להקנות כמטרופולין וכעיר השלישית בגודלה בארץ, לקריות שמחוצה לה. לאור עקיבא ייתרון גדול מעצם הקרבה לחיפה אולם היא גם קרובה באופן יחסי למרכז הארץ.
חיפה עצמה עתידה לעבור בעשור הקרוב שינויים מרחיקי לכת, על פי התכנון. אין ספק שפתיחת הנמל החדש ופרויקטים כמו העתקת המסילות והוצאת המפעלים המזהמים מאזור חיפה יהפכו את העיר למקום אטרקטיבי ומבוקש הרבה יותר וכך גם את הקריות הסמוכות שייהנו מיתרונות של עיר שינה ליד כרך מתחדש ומודרני. השינויים הללו ישפיעו להערכתי גם על קידום מואץ יותר של תהליכי התחדשות עירונית וכמובן גם על המחירים שהיום נמצאים ברמה נמוכה יחסית אך צפויים לעלות".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות