banner
אילוסטרציה // depositphotos
אילוסטרציה // depositphotos

מכרזי רמ"י: למעלה מ-824 מיליון שקל לקרקע ברמת השרון

מדובר במכרז של רשות מקרקעי ישראל שנסגר בימים האחרונים. 41 הצעות הוגשו לארבעה מתחמים המאפשרים בנייה של  482 יחידות דיור בסך הכל. מדובר בקרוב ל-2 מיליון שקל לקרקע ליחידת דיור. הסכומים גבוהים משמעותית מהשומא שנקבעה לקרקע על ידי שמאי רמ"י

מכרזי קרקע באזורי הביקוש גוררים ביקוש רב מצד הקבלנים והיזמים ותוצאות גבוהות לקרקע ליחידת דיור. מכרז שנסגר בימים האחרונים לארבעה מגרשים שונים ברמת השרון מניב לרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) הכנסה נאה מקרקע המיועדת לבנייה למגורים. מדובר במגרשים הממוקמים בשטח תוכנית 'רצועת הנופש', תוכנית הממוקמת על פני כ-825 דונם מדרום לכביש 5, ממערב לבית העלמין קרית שאול  וממזרח לנתיבי איילון ומחלף גלילות. המגרשים הספציפיים אליהם התייחס המכרז צמודי דופן לשכונת נווה גן. כך, המגרשים כולם המיועדים לבניית 482 יחידות דיור סך הכל, נרכשו בעבור כ-824.2 מיליון שקל, לא כולל מע"מ ולא כולל פיתוח. 

למכרז הוגשו לא פחות מ-41 הצעות שונות, רובן גבוהות משמעותית ממחיר המינימום וגם מהשומה שנקבעה על ידי שמאי רמ"י. דמי הפיתוח הכוללים לארבעת המגרשים עומדים על כ-94.6 מיליון שקל ויחד עם ההצעות הזוכות, מדובר בכ-918.9 מיליון שקל שהיזמים הזוכים ישלמו. סכום זה משקף עלות ממוצעת של 1.9 לקרקע ליחידת דיור כולל פיתוח. סכום משמעותי שמציב את מחירי הדירות העתידיים במתחם על רמה גבוהה מאוד. 

החברות הזוכות במכרז הן צמח המרמן, שזכתה בשני מגרשים שונים המאפשרים בניית 149 יחידות דיור ו-150 יחידות דיור, אביסרור משה ובניו שזכתה במגרש לבניית 104 יחידות דיור וחברת ICR (חברה בבעלות קנדה ישראל וראם פרויקטים) שזכתה במגרש לבניית 79 יחידות דיור. 

כאמור, ההצעות הזוכות במגרשים השונים היו גבוהות משמעותית ממחיר השומה של רמ"י.

במגרש לבניית 150 יחידות דיור בו זכתה צמח המרמן ההצעה הזוכה עמדה על 262.5 מיליון שקל והשומה על 149.7 מיליון שקל בלבד. דמי הפיתוח במגרש זה עומדים על 28.9 מיליון שקל. במגרש הנוסף בו זכתה החברה, לבניית 149 יחידות דיור, הצעתה הזוכה עמדה על 242.4 מיליון שקל בעוד השומה עמדה על 149.7 מיליון שקל. דמי הפיתוח במגרש זה נקבעו על 28.9 מיליון שקל.

במגרש לבניית 79 יחידות דיור בו זכתה חברת ICR הצעתה הזוכה של החברה עמדה על 136.4 מיליון שקל, והשומה של רמ"י נקבעה על 77.3 מיליון שקל. דמי הפיתוח במגרש זה – 15.3 מיליון שקל.

במגרש לבניית 104 יחידות דיור בו זכתה חברת אביסרור, ההצעה הזוכה עמדה על 182.8 מיליון שקל כאשר השומה נקבעה על כ-118.6 מיליון שקל. דמי הפיתוח במגרש זה- 21.5 מיליון שקל.

בשלב זה ראוי לציין כי חלק ניכר מההצעות שהוגשו למכרז היו גבוהות מהשומה שנקבעה, ולא רק ההצעות הזוכות. עוד נציין כי עמדת הרשות המקומית במתחם היא שלפרויקטים לא ניתן יהיה לאשר תוספת שבס, ולהגדיל את מספר הדירות.

חיים פייגלין // צילום: כפיר סיון
חיים פייגלין // צילום: כפיר סיון

"שמחים על הזכייה"
חיים פייגלין, מנכ"ל צמח המרמן, התייחס לזכייה בשני המגרשים ואמר היום כי: "אנחנו שמחים על הזכייה במכרז. הקרקע זמינה לבניה, יש עלות פיתוח ועוד שינוי תב"ע שהרשות המקומית יוזמת שנמצא ערב הפקדה. אנחנו צופים שעד סוף 2022 או במהלך 2022 נוכל להיות עם היתרי בניה. המתחם האמור ממשיך את שכונת נווה גן צפונה וזה אזור מצוין. לגבי המחירים, זה מחיר ריאלי לקרקע. אלו המחירים היום בתל אביב ואזורי הביקוש. אנחנו מרוצים מאוד. אנחנו מתכננים לקדם ולהתחיל את הפרויקט הזה מוקדם ככל האפשר ללא בקשת הקלות".

ג'קי אביסרור // באדיבות חברת אביסרור
ג'קי אביסרור // באדיבות חברת אביסרור

ג'קי אביסרור, סמנכ"ל חברת אביסרור משה ובניו, התייחס אף הוא לזכיית החברה במכרז ואמר: "אני מאמין שנוכל לקבל הקרקע תוך כמה חודשים ולהוציא היתר בניה בהמשך. אנחנו בונים 700-800 יחידות דיור בשנה, בין היתר באשקלון, רחובות, יבנה, גדרה, ועכשיו פותחים לנו גם אזור חדש ברמת השרון. המחיר אומנם גבוה לקרקע ליחידת דיור, אבל זה המחיר המציאותי והריאלי על פי כל הבדיקות שעשינו. אנחנו בונים לעצמנו אז יש לנו יתרון. צריך גם להסתכל מסביב, יש מצוקת קרקעות ומכרזים אחרים נסגרו במחירים מאוד גבוהים שלא תמיד משקפים את המציאות. המצוקה הזו תחריף בהמשך להערכתי".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות