banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

התיקון לחוק רישום קבלנים עבר בקריאה שניה ושלישית

שר הבינוי והשיכון יהיה מוסמך לקבוע כי קבלנים בסיווג נמוך יידרשו להעסקת בעל מקצוע הנדסי אחד בלבד

אושר לקריאה שנייה ושלישית בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת תיקון לחוק רישום קבלנים, זאת בנוסף לתיקונים להגברת האכיפה נגד הפשיעה החמורה בענף הבניין, עם שימוש במודיעין ממשטרת ישראל לצורך מניעת ושלילת רישיונות מקבלנים המעורבים בפשיעה חמורה והסמכת פקחים לאכיפת עבירות של בנייה ללא רישיון קבלן. 

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר כי: "הוחלט לכלול בתיקון החוק גם הפחתה של הנטל הרגולטורי החל על קבלנים הרשומים בפנקס הקבלנים בסיווג הנמוך ביותר, כך ששר הבינוי והשיכון יהיה מוסמך לקבוע כי קבלנים אלה יידרשו להעסקת בעל מקצוע הנדסי אחד בלבד, במקום שני עובדים הנדרשים כיום מכל קבלן". מדובר במהנדס, הנדסאי או מנהל עבודה, שהם בעלי כישורים וניסיון מקצועי כנדרש בחוק, ותפקידם לשמש אחראי הנדסי על עבודות ההנדסה הבנאיות שמבצע הקבלן. "תיקון זה בעל פוטנציאל להקל כלכלית באופן משמעותי על הקבלנים בסיווג הנמוך ובכך לאפשר ליותר קבלנים לפעול, לצבור ניסיון ולהתקדם לסיווגים הגבוהים יותר, כך שהקלה זו צפויה להשפיע על כלל רמות הסיווג של הקבלנים", מציינים עוד במשרד.

עיקרי התיקונים
1.יורחבו סמכויותיו של רשם הקבלנים לפעול מול קבלן על סמך מידע מודיעיני שהתקבל מהמשטרה הקושר את הקבלן לפשיעה חמורה ומאורגנת, כך שיוכל למנוע רישום של אותו קבלן או לבטל רישומו מפנקס הקבלנים. זאת נוכח תופעות חמורות הקיימות בענף, כדוגמת גביית דמי חסות, סחיטה באיומים, איום על קבלנים ודחיקתם החוצה מפרויקטים ועד כדי דחיקתם מעיסוק בענף בכללותו. יצוין כי לתופעות אלו השפעות כלכליות משקיות רחבות, בין השאר, בשל פגיעה בתחרות בין הקבלנים בשוק והעלאת מחירי העבודות, הגוררות בהמשך עלייה במחירי הדיור וההוצאה הציבורית וירידה ברמה המקצועית של הקבלנים. 

2.שר הבינוי והשיכון יוסמך למנות מפקחים מבין עובדי משרדו על מנת להגביר את אכיפת חוק רישום קבלנים באתרי הבנייה. מפקחים אלו יוסמכו להגיע לאתר בו מבוצעות עבודות הנדסה בנאיות, לדרוש ולקבל מידע ומסמכים הנוגעים לאכיפת החוק, כולל מסמכים המעידים על הקבלנים הפועלים באתר, ממי הם קיבלו את העבודה באתר ולמי הם הסבו אותן. מחלקה ייעודית הוקמה בשנה האחרונה באגף רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות