banner
הסכם החתימה - תעש // באדיבות דוברות האוצר
הסכם החתימה - תעש // באדיבות דוברות האוצר

תעש מערכות נמכרה בתמורה לסך של כ-1.8 מיליארד שקל

ההסכם להעברת מניות תעש מערכות לחברת "אלביט מערכות" נחתם היום בירושלים בהשתתפות בעל השליטה בחברת אלביט מערכות מיכאל פדרמן ומנכ"ל אלביט מערכות בצלאל (בוצי) מכליס

תמונה: החתימה על ההסכם // באדיבות דוברות האוצר

ההחלטה על הפרטת תעש התקבלה על ידי הממשלה בשנת 2013. בסופו של הליך תחרותי למכירת החברה שנוהל על ידי רשות החברות הממשלתיות בשנת 2015, נותרה אלביט מציעה יחידה. ביוני 2017 הסמיכה הוועדה למכירת מניות המדינה את החשב הכללי רוני חזקיהו לנהל משא ומתן עם אלביט על תנאי המכירה. במסגרת המשא ומתן הגיע החשב הכללי לסיכום עם אלביט, שאושר על ידי הוועדה, לפיו תימכר החברה בתמורה לסך של כ- 1.8 מיליארד שקל, מתוכו סכום של כ-1.4 מיליארד שקל ישולם במועד השלמת העסקה והיתרה בשני תשלומים, ב-2020 וב-2022, ועוד 100 מיליון שקל תלויי תוצאות.

בתוך כך, ההסכמות מעגנות את פינוי מתחם רמת השרון ומתחם טירת הכרמל, באופן שיאפשר פיתוח של עשרות אלפי יחידות דיור בלב אזורי הביקוש, והקמת מפעלים במתחם רמת בקע שבנגב שיקדמו את התעסוקה והפיתוח באזור זה. כמו כן, על פי משרד האוצר, ההסכמות מגנות על התחרות בין התעשיות הביטחוניות הישראליות, ועל משרד הביטחון כלקוח מרכזי של מוצרי תעש מערכות.

שר האוצר, משה כחלון, אמר כי: "הפרטת תעש תתרום לכלכלת ישראל במספר אפיקים: שדרוג התעשיות הביטחוניות ושיפור כושר התחרות של היצוא הביטחוני, יצירת עצמאות לחברה והפסקת התלות בקופת המדינה, יצירת אלפי מקומות עבודה בנגב ובגליל ופינוי קרקעות לבנייה לזוגות צעירים באזורי ביקוש". החשב הכללי רוני חזקיהו, מסר כי: "לסיומה המוצלח של מכירת תעש מערכות יתרונות רבים ובמרכזם: שמירה על האינטרסים של משרד הביטחון, חיזוק התחרות הבריאה בין התעשיות הביטחוניות ותרומה רבה לעתידה של תעש ועובדיה".

מנכ"ל משרד הביטחון, אודי אדם: "בתהליך הפרטת תעש הבטיח משרד הביטחון הן את שימור הנכסים החיוניים והמסווגים במסגרת חברה ממשלתית ייעודית והן את המשך התחרות בין התעשיות הביטחוניות על בסיס עסקי שיאפשר גם את הגדלת הייצוא הביטחוני".

הממונה על התקציבים, שאול מרידור: "אנו צופים כי מכירת החברה תאפשר לה לצמוח ולמקסם את יכולותיה, לגדול ולהתפתח, ובכך להביא את התועלות הגדולות ביותר עבור עובדיה ובעלי המניות בפרט והמשק הישראלי בכלל הן ברמה הכלכלית והן ברמה הביטחונית".

מנהל רשות החברות הממשלתיות, יעקב קוינט: "מעבר לתמורה הגבוהה, לעסקה משמעויות רבות בהיבטים שונים של הביטחון הלאומי, הן בשחרור קרקעות לבינוי ובפיתוח הנגב והן במיצוי הפוטנציאל האדיר הטמון בידע ובניסיון של עובדי תעש".

ראש רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון: "הסכם חשוב זה יאפשר בטווח הארוך הקמתן של למעלה מ-30 אלף יח"ד בלב אזור הביקוש".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות