banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

תוספת של 5,000 יח"ד בבינוי של עד 21 קומות: הופקדה תכנית התחדשות בניינית לעיר רמלה

תכנית חלופה לתמ"א 38 בעיר מגדירה את זכויות הבנייה בהתאם לאזורי ההתחדשות. מרב הזכויות מוצעות במוקדים עירוניים מיוחדים

זיו גולדפישר 26.09.2023

פוטנציאל ל-9,000 יח"ד בבינוי של עד 21 קומות: תכנית חלופית לתמ"א 38 עבור העיר רמלה הופקדה בשבוע שעבר במשרדי הוועדה המחוזית מרכז. התכנית, יוזמת הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית,  מציעה התחדשות בניינית ועמידות מבנים בפני רעידות אדמה לכלל העיר רמלה. התכנית מאתרת כ-4,000 יח"ד בעלות פוטנציאליות להתחדשות ומאפשרת תוספת של עד כ-5,000 יח"ד חדשות בהתחדשות של המרקם הבנוי. התכנית מציעה פתרונות למבנים טעוני חיזוק באחד מהמסלולים הבאים: הריסה ובניה מחדש, חיזוק ותוספת קומות, חיזוק ומיגון, וכמו כן, מוסיפה זכויות לשימושים סחירים וציבוריים במבנים אלו.

התכנית, המכונה "תכנית להתחדשות בניינית לכלל העיר רמלה", היא תכנית להתחדשות בניינית ולעמידות מבנים בפני רעידות אדמה לכלל העיר רמלה, בהתאם לסעיף 23 לתמ"א 38 שתמשיך לחול גם לאחר פקיעת תוקפה של תמ"א 38. התכנית מחליפה את התכנית העירונית הישנה להתחדשות בניינית.

בדברי ההסבר לתכנית נכתב כי מטרתה היא לקדם את החזון העירוני של התחדשות בניינית מבוקרת ואיכותית, למען ניצול יעיל של הקרקע והתשתיות העירוניות, ע"י התחדשות הדרגתית ומתמדת של המרקם הבנוי לצד שמירה על איכויות המרקמים הקיימים וחיזוקם, וכן ע"י מינוף הנכסים העירוניים הקיימים כגון השלד העירוני, מרקמי הבינוי, רשתות ההליכה והמוקדים העירוניים, תוך שמירה על זהותם ותיפקודם, והכל בהתאמה לתכנית האב המאושרת, וזאת מבלי לפגוע בסיכויי מימושן של תכניות מתחמיות אחרות (מתחמי פינוי בינוי) המקודמות היום בעיר.

התכנית חלה על מבנים קיימים המשמשים למגורים שנבנו לפני 1 בינואר 1985, ואינה חלה על מבנים המיועדים להריסה, אינה חלה על מבנים לשימור ואינה חלה על מבנים צמודי קרקע. התכנית מאתרת במצב הקיים כ-3,959 יח"ד בעלות פוטנציאליות להתחדשות ומאפשרת תוספת של עד כ-4,974 יח"ד חדשות בהתחדשות בניינית (תחת הנחה של 80 אחוזי מימוש). בסך הכל, התכנית מציעה 8,933 יח"ד.

התכנית מגדירה ארבעה אזורי התחדשות: מוקד מיוחד, רחוב ראשי עירוני, רחוב ראשי שכונתי ורחוב מקומי. לכל אחד מהאזורים ישנו תפקיד שונה במערך העירוני, תמהיל שימושים ייחודי ותבנית בנייה האופיינית לו, ובהתאם לכך ניתנו לאזור זכויות בנייה, הוראות עיצוב ובינוי והנחיות ביחס להקצאות הציבוריות מכוחה של תכנית זו. בכל אחד מהאזורים התכנית מציעה בחירה מבין מבין שלושה מסלולים: מסלול הריסה ובניה מחדש, חיזוק ותוספת קומות או חיזוק ומיגון.

במסלול הריסה ובנייה מחדש, באזור המוגדר "מוקד מיוחד", ניתן לבנות בנייה מגדלית של עד 21 קומות. באזורים אלו יש אפשרות ל-600 אחוזי בנייה, מתוכם 500 אחוזים מגורים (במקדם צפיפות של 39 יח"ד לדונם) והיתר מסחר והקצאה ציבורית; ברחוב ראשי עירוני הבנייה היא מגדלית עד 19 קומות. אחוזי הבנייה הם 550 אחוזים, מתוכם 475 אחוזים מגורים (במקם צפיפות של 37 יח"ד לדונם), והיתר הקצאה ציבורית (50 אחוז) ומסחר (25 אחוז). 

ברחוב ראשי שכונתי גובה הבנייה הוא בנייה מרקמית של עד 9 גומות על מגרשים של עד 1,500 מ"ר (באחוזי בנייה של 450 אחוזים למגורים). על מגרשים גדולים יותר ניתן לבנות עד 16 קומות. על מגרשים אלה יש אפשרות לבנות עד 475 אחוזי בנייה, מתוכם 450 אחוזים למגורים ו-25 אחוזים להקצאה ציבורית. מקדם הצפיפות ברחוב ראשי שכונתי הוא 35 יח"ד לדונם.

ברחובות המוגדרים "רחוב מקומי", הבנייה היא מרקמית עד 9 קומות. אחוזי הבנייה הוא 400 אחוזים, מתוכן 375 אחוז למגורים (במקדם צפיפות של 25-28 יח"ד לדונם), והיתר לצרכי ציבור.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות