banner
יפעת כהן // צילום: רז רוגובסקי
יפעת כהן // צילום: רז רוגובסקי

"הגישה האופרטיבית של עיריית ירושלים מביאה שחקנים חדשים לעיר"

עם רקע עשיר של ייצוג דיירים בעסקאות התחדשות עירונית בכל רחבי הארץ, עו"ד יפעת כהן ממשרד כהן קוניוק ושות'  דנה באתגרים העומדים בפני התחום בירושלים ועל חשיבות הדיאלוג עם יזמים לרווחתם של הבעלים.

רונן דמארי 27.07.2022

על קו התפר העדין שבין הבטחת זכויות בעלי הדירות בפרויקט, בין האינטרס הכלכלי של היזם ובין התוויית המדיניות של הרשות המקומית ניצבת בגאון עו"ד יפעת כהן ומנווטת בהצלחה רבה את דרכם של לקוחות משרדה. המשרד מתמחה בייצוג דיירים בעסקאות התחדשות עירונית ברחבי הארץ: "תחום ההתחדשות העירונית נמצא במגמת התקדמות אולם עדין ישנה עבודה מרובה" מודה עו"ד כהן "הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית תרמה מאוד להסרת חסמים שונים מאז הקמתה, אך עדיין נדרש שיח רציף בין אנשי המקצוע השונים בתחום. היום ברור לכולם ובמיוחד לאור חלופת שקד שהשותפים הטבעיים בכל עסקת התחדשות עירונית הם הבעלים, היזם והרשות/הציבור".

מה היית משפרת ברמת המאקרו?
"צריך להשקיע משאבים נוספים כדוגמת כוח אדם ייעודי ומקצועי ברשויות , נושא אשר יש לו השפעה ישירה על האופן והזמן למימוש פרויקטים וכן לפתח את היכולת של המנהלות בערים השונות במתן כלים שיאפשרו קידום  התחדשות עירונית". 

את מזהה התייעלות בתהליכים עם השנים?
"אי אפשר להתעלם מהאבולוציה של התחום בשנים האחרונות אשר מתכתבת עם צרכי השטח. דוגמה מובהקת לכך הינה בחוק ההסדרים אשר הביא איתו בשורה לתחום למשל בהורדת הרוב הדרוש במתחמי פינוי בינוי ל-67% וכן הטמעת חלופות לקשישים החל מגיל 70 (במקום 75). בשורה משמעותית נוספת הינו החלת פטור ממס שבח ומע"מ על תשומות הבנייה ביחס לבעלים אשר בבעלותם יותר מדירה אחת במתחם.יחד עם זאת בתמ"א 38 אנחנו נמצאים בתקופה חדשה לאור חלופת שקד אשר מסירה את חוסר הוודאות בנוגע לעתידה של תמ"א 38 ומרחיבה את הסמכות של הרשות המקומית אולם תצריך תגבור בכוח אדם מקצועי ברשויות שכבר היום סובלות ממחסור ועומסים רבים".   

איך את רואה את התפתחות התחום בירושלים?
"בעיר ישנם אתגרים ייחודיים המצריכים התאמה לקהילה המגוונת. זו שפה נוספת שנכנסת לתחום ומצריכה מיומנות על מנת להתאים פתרונות לאוכלוסיית היעד. ירושלים מאופיינת כעיר אשר מטרתה לקדם התחדשות עירונית תוך שילוב של שכונות ותיקות ומבנים היסטוריים ר וניתן לראות זאת הן במדיניות הפטורים שהעיר מעניקה והן בהיקף התמורה לה זוכים בעלי הדירות אשר עומד היום על 25 מ"ר, שעה שבערים אחרות  התוספת לשטח דירות התמורה הינה 12 מ"ר".

 כיצד זה בא לידי ביטוי הלכה למעשה?
"הגישה האופרטיבית של עיריית ירושלים מביאה איתה שחקנים חדשים לעיר, אנחנו נראה בשנים הקרובות יותר פרויקטים בעיר עם חברות חדשות מאזור גוש דן שרוצות דריסת רגל בירושלים".

ברמה האישית, מה מייחד את המשרד שלכן לעומת משרדים אחרים בתחום?
"משרדנו רואה בהתחדשות עירונית אמצעי לייצר שינוי אמיתי באופן התורם לאינטגרציה חברתית ולשיפור המצב הסוציו אקונומי במתחם. אנו עוסקים בפרויקטים ארוכי טווח כך שהיחס האישי והקשר הרציף לדיירים מאפשרים בניית אמון, שרק באמצעותו ניתן לקדם פרויקטים מורכבים אלו. משרדנו רואה חשיבות בהנגשת המידע לבעלים וניתן למצוא ברשת הרצאות רבות שאנו מעבירות בהתנדבות לתושבים במנהלות להתחדשות עירונית בעיריות השונות".

לסיום, איזה מסר תרצי להעביר לנציגויות של דיירים?
"כוחם של הבעלים באחדותם עליהם לדאוג לאינטרסים שלהם כדיירים ולבחור ראשית עו"ד שילווה אותם ויסלול להם את הדרך הנכונה לבחירת יזם וקידום הפרויקט". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות