banner
חגי רזניק // באדיבות דוברות משרד הבינוי והשיכון
חגי רזניק // באדיבות דוברות משרד הבינוי והשיכון

"תפקידה של המדינה לתמוך בהתיישבות"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, חגי רזניק, אמר היום בכנס התיישבות של מרכז הבנייה הישראלי, כי יש לקדם את ההתיישבות בנגב גם אם זה נראה "לא כלכלי"

רזניק, חבר קיבוץ רביבים שבנגב, סיפר כי בשנת 1954 קברניטי רביבים הגיעו ללוי אשכול ז"ל, אז מנהל המחלקה להתיישבות בסוכנות היהודית- בניסיון למשוך קו מים מתוקים לנגב. אשכול ענה לנציגי רביבים כי "יותר זול לשכן את אנשי רביבים במלון דן אכדיה לכל החיים מאשר להניח קו מים".

עוד סיפר רזניק כי לאחר 15 שנה הקריא ישראל גלילי פתק שביקש ממנו אשכול להקריא בפני התושבים באירוע חגיגי: "בבואנו לחגוג את חג ההתיישבות בנגב, יש לרביבים זכות ראשונים, שהרי היא גרמה אף להקמת 11 הנקודות שהן ציון דרך ראשון בהפרחת מרחבי הדרום. ניצחתם את השממה ניצחון ראשון אף כי הדרך רב, ניצחתם את הספקנות שקיננה בלב רבים- ואודה גם בלב שלי- והראיתם כי לא לשווא היה הלקח שלמדנו כל ימינו בארץ: גדול כוחה של העקשנות של החלוצים ומסירותם. ייזכר לטוב הצינור הקטן בן שישה צול שבזמנו קראתי לו "הצינור האנווריסטי (הרפתקני)" אשר בעקבותיו בא צינור המים הגדול. צינור מים חיים. לכן מחיל אל חיל!"

עוד אמר רזניק כי: "היום, יותר מתמיד, על ההתיישבות להבין כי היא מתקיימת במרחב מגוון, ועל מנת שתוכל להמשיך ולהתקדם, עליה לפתוח את שורותיה לאוכלוסיות חדשות ומגוונות  וליצור שיתופי פעולה עם ערים שכנות- בתרבות, במסחר ובתעשייה. חלק חשוב הוא שיתופי משאבים כפי שעשתה ההתיישבות הכפרית ברמת נגב עם ירוחם ומצפה רמון: ויתור על גבולות והכנסות לצד הקמת מנגנונים משותפים. במקביל, תפקידה של המדינה לתמוך בהתיישבות וותיקה וחדשה, תוך עיבוי וחיזוק הערים השכנות".

עוד אמר רזניק כי השר גלנט העביר רק לאחרונה תכנית נרחבת לחיזוק ההתיישבות ולעידוד שיווק 40,000 יח"ד במרחב הכפרי בישראל וכי אסור למדינה לבחון את תמיכתה בהתיישבות דרך ה"החור של הגרוש" כפי שאמר אשכול, והתנצל שנים אחר כך: "גם אני איני רוצה שנתנצל בעתיד על מה שלא עשינו מספיק היום", אמר רזניק, "אחריות המדינה להתיישבות אינה מוגבלת רק בתכנון ובנייה כי אם גם בשמירה על הלפיד החקלאי, חיזוק אמצעי הייצור החקלאיים ומתן סיוע מספק לפרנסה והתפתחות ענפי המשק בהתיישבות".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות