banner
אילוסטרציה // depositphotos
אילוסטרציה // depositphotos

בית המשפט אישר הקמת מנחת מסוקים במורשה

בית המשפט המחוזי בת"א, בראשותו של השופט קובי ורדי, דחה את עתירת עיריית רמת השרון והוועדה המקומית לתכנון ובנייה, ואישר הקמת מנחת מסוקים בסמוך לבית העלמין מורשה

כזכור, במסגרת העתירה התבקש בית המשפט לבטל את החלטת הוועדה למתקנים ביטחוניים שאישרה את בקשת משרד הביטחון להקים מנחת מסוקים צבאי בסמוך לבית העלמין מורשה.
העותרות, עיריית רמת השרון והוועדה המקומית לתכנון ובנייה, טענו בעתירתן כי מדובר "בהחלטה בלתי סבירה ובלתי חוקית שצפויה לפגוע בבעלי הזכויות מקרקעין, בתושבי הסביבה, שהמרחק מבתיהם למנחת עומד על כקילומטר אחד, וכן ההחלטה תפגע ברבים נוספים מתושבי רמת השרון, שאם לא תבוטל יהא בכך כדי להכשיר את התנהגות הולמ"ב ומשרד הביטחון שבשם טענות עלומות ולא מנומקות "לצרכי ביטחון" דרסו ברגל גסה את חוקי התכנון והבניה וכללי המנהל התקין".
אולם כאמור, בית המשפט דחה את הטענות והטיל על העותרות הוצאות שכר טרחה בגובה של 20,000 ₪.

"ביהמ"ש קבע כי מדובר בהחלטה מקצועית שהתקבלה בהליך תקין, שהתקיים בהתאם לחוק, לתקנות ונוהל. כמו כן, ביהמ"ש דחה את טענת העותרות וקבע כי החלטת הועדה למתקנים ביטחוניים (הולמ"ב) המגבילה את שטח המנחת, את שעות הפעילות, את תדירות הנחיתות ואת סוג המסוקים הרשאים לנחות, הינה החלטה מאוזנת", מציינים במשרד המשפטים בעקבות ההחלטה.
בנוסף, דן בית המשפט בטענה שהעלו העותרות כי מנחת מסוקים אינו מתקן ביטחוני, כהגדרתו בחוק ולכן אין לולמ"ב סמכות לדון בנושא. בפס"ד קיבל בית המשפט את טענת המשיבות, וקבע כי מנחת מסוקים מוחזק על ידי צה"ל ומשמש למטרה ביטחונית ולכן הן מבחינה לשונית והן מבחינה תכליתית יש לראות בו "מתקן ביטחוני" כהגדרתו בחוק.

ממשרד המשפטים נמסר כי: "חשוב להדגיש כי נבחנו מספר חלופות לבניית מנחת המסוקים בין היתר בסמוך לצומת גלילות. הקרקע שאושרה בסופו של דבר הוצעה כחלופה לוועדה בהסכמה של ראש עיריית רמת השרון ומהנדס העירייה. בשלבים מתקדמים יותר של דיוניים בוועדה החליטה העירייה לחזור בה מהסכמתה". את הועדה למתקנים ביטחוניים ואת משרד הביטחון ייצגה עו"ד תמר ברעם מפרקליטות מחוז ת"א (אזרחי) בשיתוף הפרקליטות הצבאית.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות