banner
עו"ד ורד מאירוביץ סייג // סטודיו אס
עו"ד ורד מאירוביץ סייג // סטודיו אס

איך תמצו את הליך ההתנגדות לתוכנית התחדשות עירונית?

"לא לוותר על התנגדות מנומקת", עו"ד ורד מאירוביץ סייג עם טיפים להגשת התנגדויות מטעם דיירים בתוכניות להתחדשות עירונית

"הליך ההתנגדות הוא שלב חשוב ביותר בהליך התכנוני. הוא בדרך כלל המפגש הראשון בין בעל הזכות למוסד התכנון. לכן, חשוב למצות הליך זה ולטעון בפני מוסד התכנון את כל הטענות הרלבנטיות", אומרת עו"ד ורד מאירוביץ סייג המתמחה בתחומי התכנון והבניה ומייצגת בהתנגדויות לתוכניות, ומסבירה כי זאת, "גם מן הטעם שקיימת פסיקה לפיה טענות שלא הועלו בשלב ההתנגדות לא ישמעו בשלב מאוחר יותר וגם כדי להציג בפני מוסד התכנון את התמונה המלאה ולאפשר לו לקבל החלטה מושכלת ובכך אולי לייתר הליכים נוספים".  

כיצד הגשת התנגדות לתוכניות יכולה לעזור לדיירים?
"מדובר בהליך חשוב ביותר המהווה כלי תכנוני הכרחי לשיפור התוכניות שמקודמות ולצמצום הפגיעה בזכויות המתנגדים. כך למשל ניתן לתקן תוכניות על ידי: הוספת שטחי ציבור לתוכנית, הפחתת מספר הקומות  ו/או מספר היחידות, הסטת תוואי של כביש, קביעת מיגונים אקוסטיים שונים כגון קיר אקוסטי או מיגון דירתי". 

איך מגדילים את הסיכויים להצלחה?
"הדרך להגדיל את סיכוי ההתנגדות היא להגיש התנגדות מפורטת ומנומקת ולעיתים אף לתמוך אותה בחוות דעת של יועצים מקצועיים. מוסדות התכנון קשובים לטענות ענייניות ומקצועיות ובוחנים את ההתנגדויות בקפידה ובכל מקרה מסמך זה  מהווה פעמים רבות 'יריית הפתיחה', והוא ילווה את המתנגדים בהמשך ההליכים מול ועדות הערר ובתי המשפט. וגם מטעם זה חשיבותו הרבה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות