פטור מהיתר לבניית ממ"דים יוארך לשנת 2028
מינהל התכנון מציע מספר תיקוני תקנות שנועדו לצמצם פערי מיגון ולתת פתרון לחסמים שעלו במלחמת "שאגת הארי"
מינהל התכנון מציע מספר תיקוני תקנות שנועדו לצמצם פערי מיגון ולתת פתרון לחסמים שעלו במלחמת "שאגת הארי"
בעקבות מלחמת "שאגת הארי" – מינהל התכנון צפוי להביא בקרוב לדיון בוועדת המשנה לבנייה ותקנות של המועצה הארצית מספר תיקוני תקנות, במטרה לתת פתרונות להפחתת חסמים רגולטוריים.
הארכת הוראת השעה לפטור מהיתר להקמת ממ"ד
מוצע להאריך את תוקף הפטור מהיתר להקמת מרחב מוגן דירתי בבנייה נמוכה ובבתים צמודי קרקע בשנתיים נוספות, לסך של חמש שנים. זאת, לנוכח היקפי שימוש גבוהים בהוראה והצורך בהמשך צמצום פערי המיגון בקרב הציבור.
חידוש תוקף היתרים והחלטות באזורים שפונו בצפון
מוצעת הוראת שעה שתאפשר למהנדסי ועדות מקומיות לחדש תוקף של היתרי בנייה והחלטות שאושרו אך פקעו, ביישובים שנפגעו ופונו במהלך הלחימה. במינהל התכנון אומרים כי "המהלך נועד לאפשר המשכיות תכנונית ולהימנע מהצורך בהגשת בקשות חדשות במקרים בהם העיכוב נבע מנסיבות חיצוניות".
הקלה בדרישות תכן לשיקום מבנים שנפגעו
מוצע לתקן את תקנות רישוי הבנייה כך שבמקרים של שיקום מבנים שניזוקו, תתאפשר התאמה ממוקדת לדרישות התכן – תוך הבחנה בין רכיבים חדשים לבין רכיבים קיימים. "במקומות בהם נקבע בחוות דעת הנדסית כי ניתן להשיב את המצב לקדמותו, ההסדר יאפשר את שיקום המבנה שנפגע ללא דרישה להתאמה מלאה לתקנים עדכניים, כל עוד מובטחת יציבות ובטיחות המבנה".
עוד מוצע – הארכת הוראות שעה לפטור מהיתר להוספת מרחבים מוגנים למבנה חינוך ומבנה ציבור בשנתיים נוספות, גם כן על מנת לצמצם פערי מיגון ולהבטיח רציפות תפקודית של שירותים ציבוריים בתקופת חירום.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן
מכירים מישהו שצריך לקרוא את הפוסט? שתפו אותו. ?