דף הבית > חדשות > תל אביב: אושרו 4 תוכניות איחוד וחלוקה במרחב השומרון
הדמיה: קייזר אדריכלים ומתכנני ערים
תל אביב: אושרו 4 תוכניות איחוד וחלוקה במרחב השומרון
התוכנית, אשר אושרה להפקדה בשנת 2017, מציעה עירוב שימושים למגורים, תעסוקה ומסחר וכוללת כ-1,330 יח"ד. עו"ד צבי שוב, המייצג בעלי קרקעות במתחם: "מבט חטוף בחלק מתוכנית האיחוד והחלוקה מגלה כי הדברים נראים מגמתיים"
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב-יפו אישרה 4 תוכניות איחוד וחלוקה במרחב השומרון – מתחם הרציפים של התחנה המרכזית הישנה. היקף יחידות הדיור המוצע בתוכנית הינו כ-1,330 יח"ד, מתוכן כ 140 יחידות המיועדות לדיור בהישג יד ומעל 150,000 מ"ר שטחי בניה עבור תעסוקה ומסחר.
התוכנית אושרה להפקדה בשנת 2017 ומציעה עירוב שימושים למגורים, תעסוקה מסחר ומוסדות תרבות, הצפויים ליצור חיבור משדרות רוטשילד ועד שכונות המגורים שממזרח ולאורך שדרות הר ציון.
מתחמי התוכנית מחולקים למבנים לאורך רחוב בגין במגדלים עד 35 קומות, עם חזית מסחרית רציפה מלווה בקולונדה, מבנים אשר יפנו לצד רחוב הגדוד העברי ויתאפיינו בדגש לבניה למגורים, כאשר כל קומות הקרקע יהיו בשימושים מסחריים או ציבוריים וכן, מוקד עירוני ציבורי הכולל מבני ציבור.
הדמיה: קייזר אדריכלים ומתכנני ערים
מתחם השומרון מתפרש על שטח של כ-80 דונם, בין הרחובות מנחם בגין, הגדוד העברי, י.מ. סלומון והנגב וכולל בתוכו את שטח רציפי התחנה המרכזית הישנה- אחת מעתודות הקרקע הפנויה הגדולות והאחרונות שנותרו בתל אביב-יפו. בעירייה מציינים כי: "התכנית כוללת שטחי ציבור פתוחים ורצף מעברים להולכי רגל ורוכבי אופניים וכן הסדרת מערך התנועה לצורך חיבור של תנועת הרכבים והתחבורה הציבורית ושילובם עם השלד הירוק העירוני. אזור רציפי התחנה המרכזית הישנה נמצא בחלקו בבעלות העירייה, ייעודו ציבורי וכך הוא נותר גם בתכנית החדשה שתהפוך את המקום לכיכר ציבורית עירונית שתהווה מוקד תרבות ובו גם ביתה החדש של להקת בת שבע. יתר שטחי התכנית, רובם בבעלות פרטית ישמשו למגורים". כמו כן, התכנית משנה את תוואי רחוב השומרון בהתאם לתוואי הרכבת הקלה (הקו הירוק) ויוצרת מערך תנועה להולכי רגל.
רון חולדאי // צילום איליה מלינקוב
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי, מסר כי: "תכנית מרחב השומרון צפויה לתרום להפיכתה של נווה שאנן למוקד מסחרי ותרבותי לתושבי האזור והעיר בכלל. כבר היום השכונה משנה פניה, והמהלך יושלם עם הקמת דיור בר השגה, עוגן תרבותי מרכזי, תוספת שטחי מסחר ודיור, וכמובן – שני קווים של הרכבת הקלה שיעברו במקום בעוד מספר שנים. נמשיך במאמצינו לטפל בקהילה, בשירותים החברתיים, ובנושא הביטחון האישי".
עו"ד צבי שוב // צילום: ליאת מנדל
עו"ד צבי שוב, מומחה לתכנון ובניה ונדל"ן, המייצג בעלי זכויות בקרקע, טוען כי: "אין חולק על חשיבות התוכנית לאור היקף הזכויות, מיקומה וערכי הקרקע. בעבר כבר התברר כי חלק מהזכויות שהחברות הגדולות המעורבות בתוכנית ביקשו, הצטמצם לאור ההתנגדויות והתוכנית יותר שוויונית. מבט חטוף בחלק מתוכנית האיחוד והחלוקה מגלה כי הדברים נראים מגמתיים. בשלב הבא של חלוקת הזכויות עומד להיקבע מי מקבל מה ומי שווה כמה. דאגת בעלי הזכויות כרגע היא לבדוק שהם לא נפגעים ולכן מציעים לבעלי הזכויות לבדוק היטב אם ההקצאה שקיבלו במסגרת התוכנית שהוחלט להפקידה אכן משקפת את זכויותיהם ואת חלקם היחסי בחלוקה העוגה. יש פרק זמן קצר להתנגד. אחרי אישור התוכניות סביר להניח שיהיה מאוחר מדי".
חברת מגדילים – הפורום הישראלי להתחדשות עירונית בע"מ 515749935 רואה חשיבות עליונה בהנגשת אתרי אינטרנט לאנשים עם מוגבלויות ועל ידי כך מאפשרת לגולשים לגלוש ביתר קלות ונוחות באתר החברה. בניית אתר סוגו נוצרה מדפי תוכן ושירותים שונים הדורשים הנגשה לאנשים עם מוגבלויות. חברת סוגו, משקיעה משאבים רבים, על מנת שהחומרים באתר יונגשו בצורה ברורה וקלה למשתמשים בעלי המוגבלויות השונות.
תהליך הנגשת אתרים או בשמו היותר מוכר נגישות אתרי אינטרנט כולל :
ניווט פשוט בדפי האתר בעזרת המקלדת בלבד
תצוגה ברורה של רכיבי האתר
אפשרות לשינוי גודל הגופן בשתי רמות A, AA, בכל דפי האתר
התאמה לדפדפנים שונים
התאמה לעבודה ברזולוציות שונות – ריספונסיבי
כבדי ראייה- ביטול צבעים והפיכת הצבעים לשחור לבן
כבדי ראייה- חדות וכהות הנראות
כבדי ראייה- חדות ובהירות הנראות
הפסקת הבהובים- כפתורים מהבהבים, תמונות קופצות או כל תזוזה באתר.
פונט קריא- מחליף את הפונט לפונט אחיד לאורך כל האתר
הדגשת קישורים- מדגיש בעזרת קו סימון את הקישורים באתר
רמת הנגישות באתר מגדילים על פי החוק הנדרש הינה רמה 2 AA
סייגים לנגישות:
במידה ומכל סיבה שהיא הדף בו צפיתם אינו הונגש לשביעות רצונכם ואו מכל סיבה שהיא מצאתם לנכון לדווח לנו כי הדף אינו עומד בתקן הנקבע על פי חוק, אנו מתנצלים על כך ונשמח לתקן זאת במידי.
נשמח לענות על כל שאלה ולקבל כל הערה בנושא נגישות, בכתובת הבאה: [email protected]