banner
דני מור // צילום: רז רוגובסקי | פינוי בינוי בשכונת גני ראשון // בסט יזום
דני מור // צילום: רז רוגובסקי | פינוי בינוי בשכונת גני ראשון // בסט יזום

האם החברה היזמית מוכנה לתחזק את הבניין שלכם בתקופה שלפני ביצוע פרויקט בהתחדשות עירונית?

רגע לפני שבוחרים חברה יזמית לביצוע פרויקט התחדשות עירונית – חובה לבדוק האם היא תסייע לכם בתחזוקת הבניין עד להבשלת הפרויקט, שעלול לקחת שנים. דני מור, מנכ"ל חברת בסט יזום, מבין החברות הבודדות המספקות את השירות: "זוהי מחויבות שיכול לקחת רק גוף עם איתנות כלכלית מוצקה"

רכישת דירה היא העסקה הגדולה ביותר שעושה משק בית ממוצע, ועל כן היא מורכבת מבחינה ריגשית וכוללת סיכון כלכלי. על מנת להבטיח כי רוכשי דירה מקבלן יזכו לבנייה נאותה העומדת בתכניות הנכס ובתקנות הבנייה והבטיחות, דאג המחוקק לקבוע בחוק הגנות, שהבולטת שבהן היא "שנת בדק", במסגרתו מחויב הקבלן לתקן כל ליקוי שקשור לבנייה במשך שנה או יותר.

עם פריחת תחום ההתחדשות העירונית גברה התחרות בין חברות הייזום והביצוע על ליבם של בעלי הדירות, דבר שמתבטא בדרך כלל בהגדלת התמורות המובטחות לדיירים. ואולם בקרב היזמים יש גם מי שבחר להרחיב את החובות החלות עליו מכוח חוק המכר.

מי שלקחה את העניין הזה צעד אחד קדימה היא חברת בסט ייזום, זרוע הייזום של קבוצת בסט אשר מנהלת עשרות פרויקטים של התחדשות עירונית ובהם אלפי דירות בכל רחבי הארץ. בין היתר, ובשונה מהנהוג בענף, מעניקה החברה לדיירים שירותי בדק בתקופת ההמתנה לפרויקט – כלומר עוד לפני שהמיזם יצא בכלל לדרך. זאת בנוסף על תקופת הבדק ה"רגילה" שניתנת בסיום ההקמה ועם תחילת האכלוס.

"גם אחרי שאנחנו חותמים עם דיירים על הסכם לביצוע פרויקט, מועד הפינוי ותחילת העבודות אינו ידוע ומושפע מצורך בהשגת אישורים תכנוניים, רישויים, ביורוקרטיים ואחרים", אומר דני מור, מנכ"ל חברת בסט יזום מקבוצת בסט. "בתקופה ההמתנה הזו, שעשויה לארוך זמן רב, הדיירים ממשיכים להתגורר בבניין הישן ולסבול מנזילות מהגג או סתימות ביוב בחצרות– אותן בעיות שבגללן בין השאר הם ביקשו לחדש ולחזק את הבניין. לכן הרעיון הוא לספק להם לא רק הקמה וביצוע של פרויקט מושלם – אלא לסייע לכל המעטפת, לרבות שירותי תחזוקה בתקופת ההמתנה".

כנס חתימות בפרויקט רביבים בראשון לציון // יחצ
כנס חתימות בפרויקט רביבים בראשון לציון // יחצ

עד כמה שירותי בדק בתקופת טרום הפרויקט היא דבר נפוץ בתחום?
"בקרב יזמים הדבר הזה כמעט לא קיים, וגם בקרב חברות ביצוע הנוהג הוא לתת לדיירים סכום כסף, נניח 10,000 ש"ח בשנה ולומר להם: 'תסתדרו' – עם עלויות הגינון, הניקיון, ועד הבית והכל. רוב החברות לא ששות להעניק שירותי בדק בתקופה שמשכה אינו ודאי, ולא סתם – זוהי מחויבות שיכול לקחת רק גוף עם איתנות כלכלית מוצקה". 

אתם למעשה משחררים את בעלי הדירות מדאגה לתחזוקת הבניין?
"מי שמתקשר ואומר שיש לו נזילה בגג, מגיע איש מקצוע מחטיבת הגמרים והבדק שלנו ומוודא שיבוצע איטום כנדרש. זה דבר שמאוד מחזק את הדיירים. צריך לזכור שמרגע שנחתמות תוכניות ההריסה, קשה מאוד לגבות מדיירים תשלומי ועד בית, כי האינטרס של כל פרט לתת כסף לתיקונים ולתוספות אסתטיות, פוחת".

חלק מהאג'נדה
"כל הגגות דלפו ולגברת מהקומה הרביעית נפל טיח מהתקרה", מספר מריאנו פאר, חבר בנציגות הדיירים במתחם הבניינים ברחוב מיכאל וחנה לוין 2-6 בשכונת רביבים בראשון לציון, בו מתכננת בסט ייזום פרויקט פינוי-בינוי, הכולל הריסת חמישה בניינים ישנים. לדבריו, "אפילו שבאותו זמן עדיין לא נחתם חוזה מול בסט, הם דאגו לשלוח מהנדסים שיבדקו את הגג, וצבעים שיתקנו את הקירות". 

"גם היום, מועד ההריסה עדיין לא ידוע וכולם, כולל היזמים, נמצאים בחוסר ודאות. אבל בדבר אחד אנחנו בטוחים – שדני והצוות של בסט כבר רואים את עצמם אחראים לתחזוקה שלנו".

מור מסכם כי: "אנחנו רואים בזה צעד שמשתלב היטב בליווי האיכותי שאנחנו מציעים לדיירים, וחלק מהאג'נדה שלנו בפרויקטים של התחדשות עירונית. בעלי הדירות, שותפים שלנו, ולכן הם זכאים לעזרתנו לכל אורך הדרך, גם לפני תחילת העבודות".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות