banner
מתחם חזון ציון // הדמיה: קלפר אדריכלים
מתחם חזון ציון // הדמיה: קלפר אדריכלים

תוספת הבנייה לקרן התחזוקה קוצץ – כך יראה מתחם התחדשות בחזון ציון בירושלים

התכנית שבבית הכרם, מציעה 119 יח"ד וקרן תחזוקה בתמורה לתוספת של 5 דירות בלבד. התושבים: האוכלוסייה בשכונה אמידה

זיו גולדפישר 24.11.2024

אושרה תכנית התחדשות ברחוב חזון ציון בבית הכרם בירושלים: הוועדה המחוזית אישרה למתן תוקף תכנית פינוי בינוי ברחוב חזון ציון 7-9 המציעה 119 יח"ד, וכן תוספת בנייה לצורך הקמת קרן תחזוקה. ההחלטה התקבלה על סמך דוח של חוקרת מיוחדת שמונתה כדי לבחון התנגדויות שהוגשו נגד התכנית. החוקרת דחתה את רוב ההתנגדויות, אך הורתה לקצץ את תוספת הבנייה לצורך הקמת קרן תחזוקה מ-12 יח"ד ל-5 יח"ד בלבד.

תכנית "התחדשות עירונית חזון ציון 7-9", ששטחה כ-2.5 דונמים, ממוקמת  בדופן הצפונית-מזרחית של שכונת בית הכרם, לצד הצטלבות שדרות וולפסון והרצל ובסמוך לציר הרק"ל. התכנית מציעה פינוי והריסה של 2 מבני שיכון ישנים בני 4 קומות שבהם 41 יח"ד, ובניה של מגדל בגובה של 26 קומות מעל מסד בן 4 קומות, ומוצעות בו 119 יח"ד, עם אפשרות לתוספת של 10 אחוזים בהיקף הבינוי עד לכדי 131 יח"ד לשם הקמת קרן תחזוקה. במסגרת התוכנית, מוצע גם להקצות שטח עבור מבני ציבור, לטובת הקמת גן ילדים ומוסד קהילתי.

התכנית, הממוקמת סמוך לתוואי הרכבת הקלה בשדרות הרצל, מהווה חלק משורה ארוכה של תוכניות התחדשות עירונית ובנייה חדשה המקודמות בשכונת בית הכרם, אשר במסגרתן צפויות להיבנות יחידות דיור חדשות, מבני ציבור, שבילי הליכה ורכיבה על אופניים, חזיתות מסחריות פעילות וכן פיתוח מרחבים ציבוריים שוקקים – ובהם הקמת פארק עירוני בן עשרות דונמים בפאתיה המזרחיים של השכונה, בין הרחובות עמירם סיוון ושדרות בגין.

נגד התכנית הוגשו 3 התנגדויות, והוועדה המחוזית מינתה חוקרת מיוחדת, עו"ד חגית דרורי גרנות, כדי לבחון אותן. אחת הטענות שהועלו בהתנגדויות הייתה שמכלול המגדלים המתוכננים בצפונה של בית הכרם, שכונה היסטורית וותיקה, ללא תכלול וראיה כוללנית, יגרום לכך שהשכונה תאבד את אופיה וייחודה. 

החוקרת המליצה לדחות את ההתנגדות וקבעה בדוח כי: "התכנית תואמת את מדיניות התכנון המחוזית לקידום תכניות להתחדשות עירונית, שתועלתן רבה הן לחידוש הבינוי הקיים והתשתיות והן למתן מענה למחסור ביח"ד וצמצום הגריעה של שטחים פתוחים". עוד נכתב כי בשל מיקומה בצומת הרחובות רופין וציר הרצל כלפי שצ"פ משמעותי וקרבתה למגדלים נוספים מעל 30 קומות כלפי ציר הרק"ל בשדרות הרצל, בשולי השכונה, התכנית תואמת את סביבתה ואין היא צפויה לגרום לאיבוד אופיה ההיסטורי והייחודי של השכונה.

טענה נוספת הייתה לגבי תוספת הבינוי לצורך הקמת קרן התחזוקה, שעמדה על 12 יח"ד. המתנגדים, תושבי השכונה, טענו כי אין צורך בתוספת יחידות לצורך הקמת קרן תחזוקה כי האוכלוסייה בשכונה אמידה. החוקרת אימצה את ההתנגדות באופן חלקי, והורתה על קיצוץ תוספת הבנייה ל-5 יח"ד בלבד. החוקרת קבעה כי "בהתחשב בעלויות בניה ורווח יזמי של 20 אחוז ועל פי בדיקת שמאי הוועדה המחוזית, בתכנית זו נדרשות 5 יח"ד. יש לציין כי מדובר בכמות יח"ד ובהיקף קומות (קומה אחת) בהיקף מוגבל וקטן יחסית".

החוקרת המליצה על תיקונים טכניים נוספים בעקבות ההתנגדויות, והוועדה המחוזית אימצה את ההמלצות ונתנה תוקף לתכנית בכפוף לתיקונים.

מגישות התוכנית הן החברות דבשים ו-ISA Group. עורך התוכנית הוא משרד קלפר אדריכלים.  

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות