banner
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים // צילום: רונן אקרמן | גבעתיים // Depositphotos
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים // צילום: רונן אקרמן | גבעתיים // Depositphotos

ראש העיר גבעתיים על פינוי בינוי בראשית במזרח העיר: "מהמתחמים החשובים"

התכנית, ביוזמת העירייה והרשות להתחדשות עירונית, כוללת  650 דירות. רן קוניק: "התכנית תאפשר תוספת שטחי ציבור"

תכנית פינוי בינוי מתחם בראשית בגבעתיים עולה השבוע לדיון ראשון בוועדה המחוזית תל אביב לקראת הפקדה. התכנית, יוזמתן של הרשות המקומית והרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, מציעה 650 יח"ד חדשות במזרח העיר. ראש העירייה, רן קוניק, מסר ל"מגדילים" כי: "מימוש התכנית יאפשר תוספת משמעותית של שטחי ציבור, המצויים כיום במחסור".

תכנית התחדשות שכונת "בראשית" בגבעתיים היא נגזרת של התכנית המתארית של רצועת בן גוריון. התכנית, ששטחה כ-32 דונמים, ממוקמת בשכונת בראשית שבמזרח העיר, מדרום לרח' עמל, מצפון לרח' גולומב, ממזרח לרח' בראשית וממערב לרחוב בן גוריון. 

בראשית היא שכונה קהילתית ותיקה המאופיינת במבני רביעיות סביב מרכז שכונתי, ודרך פנימית המשמשת לחניה. 

כיום קיימים במקום בעיקר מבני רביעיות ושישיות משנות הששים והשבעים ובהם כ-115 יח"ד באזור הצפוני של המתחם, מבנים משנות התשעים בטיפולוגיות שונות בהם כ-70 יח"ד קיימות, ובסך הכל 186 יח"ד. התוכנית מציעה את פינויים והריסתם של 186 היח"ד הישנות, ובנייתן של 650 יח"ד חדשות במתווה של פינוי בינוי. 

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, אמר לקראת הדיון ל"מגדילים" כי: "מתחם בראשית הינו ממתחמי ההתחדשות החשובים בתכנית המתאר העירונית. מימושו יאפשר תוספת משמעותית של שטחי ציבור, המצויים כיום במחסור, ובכך יוכל לשמש כמנוף להתחדשות האזור כולו. בנוסף, יאפשר מתחם זה כחלק ממתחמי תכנית בן גוריון, הרחבת דרך בן גוריון והפיכת הרחוב לפעיל ומזמין להולכי רגל. בהמשך לתכנית זו, מקדמת עיריית גבעתיים עם הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית תכניות מפורטות עבור ארבעה תת מתחמים נוספים מתכנית בן גוריון. אנו מקווים כי מתחמים אלו יאושרו בקרוב ונוכל להשלים את כל תכנית בן גוריון".

תכירו את המתחמים והכדאיות הכלכלית
הבינוי המוצע כולל שילוב של בניה מרקמית של עד 9 קומות מעל קומה מסחרית/קומת כניסה לצד מגדלים בגובה של עד 30 הכוללות קומות מסחר ותעסוקה + קומת כניסה למבנים להם עורף מרקמי. כמו כן, התוכנית מציעה את הקמתו של בית ספר יסודי חדש, בשטח של כ-7 דונם.

התכנית מחולקת לארבעה תת מתחמים (תת מתחמים A, B, C, D), שלכל אחד מהם תוכן תכנית איחוד וחלוקה. כל תת מתחם מייעד שטחים לבית ספר המוצע, וכן למגורים, למסחר מקומי ולתעסוקה. תת המתחמים מחלקים את המתחם כולו לארבע רצועות רוחביות, כשמתחם A הוא הדרומי ביותר, ומתחם D הצפוני ביותר. 

במתחם A, שבו יש 52 יח"ד, צפויות להיבנות 170 יח"ד (מכפיל 3.27); במתחם B, שבו יש 24 יח"ד, צפויות להיבנות 100 יח"ד (מכפיל 4); במתחם C, שבו יש 41 יח"ד, מוצעות 150 יח"ד (מכפיל 3.66); ובמתחם D, שבו יש 68 יח"ד, ייבנו 230 יח"ד (מכפיל 3.03).

מחוות דעת שמאית שנערכה לפי תקן 21 עבור הפרויקט עולה כי ההכנסות הצפויות בתת מתחם A הן 351 מיליון שקל, וההוצאות הן 297.3 מיליון שקל. הרווח, 53.5 מיליון שקל, מבטא שיעור רווח של 18.01 אחוזים.

ההכנסות בתת מתחם B מוערכות ב-227.75 מיליון שקל וההוצאות הן 183.6 מיליון שקל. הרווח, 44.15 מילון שקל, מבטא שיעור רווח של 24 אחוזים.

ההכנסות בתת מתחם C מוערכות ב-340.6 מיליון שקל, וההוצאות הן כ-264 מיליון שקל. הרווח, כ-76.7 מיליון שקל, מבטא שיעור רווח של 29 אחוזים.

ההכנסות במתחם D מוערכות ב-523.9 מיליון שקל, ההוצאות הן 436.8 מיליון שקל. הרווח, 67 מיליון שקל, מבטא שיעור רווח של 14.7 אחוזים.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות