banner
אלונה נחשון // צילום: אוראל כהן
אלונה נחשון // צילום: אוראל כהן

אילו חלופות והטבות יכולים לבחור קשישים בפרויקטים להתחדשות עירונית?

חוק ההסדרים החדש הפחית את הזכאות להטבות לגיל 70 ובכך מרחיב את מנעד האוכלוסייה הזכאית לחלופות והטבות בפרויקטיי התחדשות עירונית. אלונה נחשון, מנהלת שירות הלקוחות בחברת מטרופוליס, מגישה מידע מעודכן וטיפ לדרך

"מיזמי התחדשות עירונית הם פתרון מבורך למצוקת הדיור אולם הם טומנים בתוכם אתגרים לא מעטים, אשר דורשים מציאת פתרונות יצירתיים לגבי נושאים רבים ובפרט לבעלי הדירות הנמנים על האוכלוסייה המבוגרת", מסבירה אלונה נחשון, מנהלת שירות הלקוחות בחברת מטרופוליס.

לדבריה, "לעיתים חלק מבעלי הדירות הנמנים על האוכלוסייה המבוגרת בחברה נוטים לחשוש משינויים המתבקשים מתוקף המיזם, הכורך בתוכו עזיבה של הדירה הקיימת, המוכרת, מלאת הזיכרונות ומעבר אל דירה אחרת, שונה מבחינת השכנים, דרכי הגישה/תחבורה ושגרת החיים בה הם מורגלים". 

מה המענה שנותן החוק על מנת להגן על זכויות הקשישים?
"מתוך הבנה כי מדובר באוכלוסייה עם צרכים מיוחדים שיש לדאוג לזכויותיה, חוק ההסדרים שאושר בשנת 2021 הרחיב את קבוצת האוכלוסייה המבוגרת הזכאית להטבות הניתנות במסגרת מיזמי פינוי בינוי ע"י הורדת גיל הזכאות מ-75 ל-70, זאת במועד חתימה על העסקה הראשונה. בכך מתאפשר לבעל דירה העומד בקריטריונים שהוגדרו, ליהנות מחלופות נוספות מעבר לאלו שזכאים להם כלל הדיירים בפרויקט". 

אילו חלופות והטבות יכולים לבחור הקשישים?
"חלופות כגון: רכישת זכויותיהם בדירה בשווי הדירה העתידית, המרה לדירה קטנה יותר ותשלום כספי בגין ההפרש לשווי הדירה העתידית, שתי דירות קטנות בשווי מצטבר לדירה העתידית החדשה או מעבר לדיון מוגן ותשלום כספי בגין ההפרש לשווי הדירה העתידית.

בנוסף, בעלי דירות העונים על ההגדרה של אוכלוסייה מבוגרת, שיבחרו להצטרף למיזם פינוי בינוי ולקחת חלק בפרויקט, אף נהנים מסיוע של היזם במציאת דירה חלופית, ובאיתור חברת הובלה ואריזה מהדירה הישנה ובחזרה אל הדירה החדשה".

עצה להתנהלות מול היזם?
"חשוב לוודא שהיזם שנבחר יבאר וינגיש את המידע והזכויות לדיירים הרלוונטיים, והכל תוך הקפדה על הרגישות הנדרשת והבנה אמיתית של הקושי בתוך התהליך

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות