banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

בצור הדסה דורשים לקבל לפחות 20 אחוז מהכנסות המועצה האזורית מטה יהודה

הטענה: היישוב נותר ללא מקורות הכנסה מאז הפך לעצמאי ורוב השטחים המניבים נותרו במטה יהודה

זיו גולדפישר 22.08.2023

תושבי היישוב צור הדסה דורשים להיות שותפים להכנסות הארנונה שלא למגורים של המועצה האזורית מטה יהודה. היישוב, שהפך לעצמאי, היה עד לאחרונה חלק מיישובי מטה יהודה. במכתב לשר הפנים, משה ארבל, טוענים התושבים כי לאחר שהיישוב קיבל מעמד עצמאי, הוא נותר ללא מקורות הכנסה, דבר שצפוי לגרום לגירעונות, וכי הם זכאים לחלוקת ההכנסות מהמועצה האזורית בהיקף של לפחות 20 אחוז מכלל הכנסותיה. משרד הפנים מינה באחרונה ועדה מיוחדת שתבחן את חלוקת ההכנסות בין שתי הרשויות.

צור הדסה הוא יישוב קהילתי, שהוכרז לפני כשנה כיישוב עצמאי. התושבים ניסו להיאבק בהחלטה, ואף עתרו לבג"ץ בטענה כי צור הדסה אינו כולל כמעט שטחי תעשייה ומסחר, בניגוד חריף לשטחים מסוג זה בתחומי המועצה האזורית מטה יהודה. העתירה נדחתה.

כעת מינה משרד הפנים ועדה מיוחדת לבחינת חלוקת הכנסות בין מ.א מטה יהודה ליישוב צור הדסה. במפה שצורפה לכתב המינוי סומנו מספר מתחמים שעבורם אמורה הוועדה לקבוע את חלוקת ההכנסות. המתחמים כוללים מספר מחצבות, את מתחם איקאה באשתאול ואת בית החולים איתנים. 

בעמותת "תושבים למען צור הדסה" זעמו על המנדט המוגבל של הוועדה. במכתב ששלחו לשר הפנים הם דרשו לקבל את חלקם בהכנסות בהתאם לחלקם היחסי בקרב תושבי המועצה האזורית לפני הפיכת היישוב לעצמאי – שיעור המוערך ב-20 אחוזים. במכתבם טוענים התושבים כי "כתב המינוי מכריע למעשה במחלוקת לגבי זכויות הצדדים וניתן ללא שימוע לצור הדסה. הצו מפלה את תושבי צור הדסה, ומעשיר שלא כדין את התושבים הנותרים בצור הדסה".

עוד נכתב בפנייה לשר כי תושבי צור הדסה היוו 19.5 אחוז מתושבי מטה יהודה, אך ניתוקה מהמועצה האזורית הביא לכך ש-99 אחוזים מהשטח של נכסים מניבים נותרו בשטחה של מטה יהודה. המתחמים הללו כוללים את מתחמי התעסוקה בהרטוב ובצרעה, אזור התעשייה נחם, וכן מתחמי מלונאות ואולמות אירועים.

עוד נכתב כי: "עמדת העמותה היא שיש לצור הדסה זכות שווה ויחסית בכל השטחים המניבים ארנונה במטה יהודה, וכי הזכות צריכה להיות מחושבת בהתאם לצפי האוכלוסייה ביישוב. העמותה טענה כי הליך ההיפרדות דומה לגירושין שבהם הצדדים מחלקים את נכסיהם באופן שווה וכל צד יוצא עם אותם משאבים. זכותה של צור הדסה בנכסים המסחריים צריכה להיות מחושבת ביחס לתקציב הגבוה של מטה יהודה ולא ביחס לתקציב מינימלי הישרדותי שמתכנן משרד הפנים".

התושבים טוענים כי ההכנסות מהשטחים שאותם סימן משרד הפנים בצו מינוי הוועדה יניבו לא יותר מ-4 מיליון שקל לשנתיים. "לצור הדסה זכות שווה בנכסים המשותפים המניבים ארנונה מסחרית במטה יהודה", נכתב.

את תגובת ראש המועצה, ניב ויזל, לא ניתן היה להשיג.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות