banner
הרב יצחק גולדקנופף, שר השיכון והבינוי // צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע"מ | Depositphotos
הרב יצחק גולדקנופף, שר השיכון והבינוי // צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע"מ | Depositphotos

אלו יישובים יקבלו הטבות בינוי ממשלתיות?

הממשלה שינתה את מפת אזורי העדיפות הלאומית. שר הבינוי והשיכון:  "המטרה היא לחזק את האזורים שמחוץ לאזורי הביקוש"

הממשלה אישרה בישיבתה אמש (21.5) את הצעת שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, לשנות את מפת אזורי עדיפות לאומית למתן הטבות בתחום הבינוי והשיכון.  מדוברות השר נמסר כי: "מטרת המפה החדשה הכוללת ישובים רבים, לחזק את האזורים שמחוץ לאזורי הביקוש והפריפריה והחברתית, בכדי לייצר הגירה חיובית ליישובים אלו, לעודד בנייה ולהעצים את חוסנם הכלכלי של היישובים". 

מדובר ביישובים שדירוגם במדד החברתי-כלכלי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הוא 1 או 2, שאינם כלולים במפה הכללית; יישובים עירוניים שמרכיב ערך הקרקע שלהם בבנייה רוויה ביישוב נמוך מ-25% מערך קרקע מפותחת וביישובים כפריים בהם מדד הפריפריאליות  הוא 1 עד 5, שבהם ישווקו קרקעות לבניה רוויה, ומרכיב ערך הקרקע באותם שיווקים, נמוך מ-25% מערך קרקע מפותחת.
על פי ההחלטה שאושרה, משרד הבינוי והשיכון יסבסד הוצאות תכנון ופיתוח לתשתיות ציבוריות לבניה חדשה, רוויה וצמודת קרקע, על קרקעות מדינה המשווקת על ידי המדינה.
שיעור סבסוד הפיתוח לבניה רוויה הוא 50% ולבניה צמודת קרקע – 70%, 50%, 20% או סבסוד תכנון בלבד, בכפוף לתקרה כספית ובהתאם לקבוצת הישובים.
עוד במסגרת ההחלטה, אושר כלי משלים למפה, לפיו תושבי היישובים הכוללים במפה החדשה יוכלו לממש הלוואה לדיור הניתנת למחוסר דיור ממשרד הבינוי והשיכון. הזכאות להלוואה תינתן על פי ניקוד מינימאלי של 1,500 נקודות לרוכשים דירה בחלק מקבוצות היישובים וכן, תינתן תוספת הלוואה לדיור, בדרך של הלוואת מקום. 

מפת העדיפות הלאומית החדשה כוללת יישובים עירוניים שמספר תושביהם עולה על 2,000 נפש שאינם כלולים במועצות אזוריות ודירוגם במדד החברתי-כלכלי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הוא 5 ומעלה ומרכיב ערך הקרקע בבנייה רוויה בהם, נמוך מ- 25% מערך קרקע מפותחת. בנוסף נכללים ברשימה יישובים כפריים הכלולים במועצות אזוריות וכן מועצות מקומיות שמספר תושביהן אינו עולה על 2,000 נפש, למעט ביישובים כפריים שבהם שווקו קרקעות על-ידי רשות מקרקעי ישראל בשיטת שיווק תחרותית  החל מיום 1.1.2019 ועד 31.12.2022, ומרכיב ערך הקרקע, על-פי תוצאות המכרזים, גבוה מ-25% מערך קרקע מפותחת.

ההחלטה הנוכחית מתבססת על החלטה מס' 1371 של הממשלה  "הגדרת יישובים ואזורים כבעלי עדיפות לאומית". שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף: "לממשלת ישראל יש חובה לאומית לחיזוק ותמיכה של האזורים בהם נמצאים ישובים הזקוקים לסיוע, ואנו מבקשים באמצעות הסיוע להמשיך את תנופת הבנייה ויישוב הארץ". יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "אישור מפת עדיפות לאומית חדשה הינה בשורה של ממש לאזרחים רבים. חיזוק ופיתוח הרשויות המקומיות באזורי הפריפריה, תביא לעידוד בנייה, הגירה חיובית והעצמת חוסנם של היישובים". 

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות